PALAČINKE SA LANOM (prema dr. Dukan dijeti - ll faza)
Za palačinke sam upotrijebila: 


- 300ml bjelanca (iz tetrapaka)
- 2 pune kašike ovsenih mekinja
- 2 pune kašike mljevenog lana
- 2 pune kašike gustina
- so
- mlijeko po potrebi

Sve sam zajedno mikserom umutila, a mlijeka sam dodala da bude bistrije nego što spremam palačinke. Ostavila sam u frižideru da odstoji 1/2h. Poslije toga je bila dobra gustina jer su samljevene mekinje nabubrile i pokupile dosta vode. Pekla sam ih u teflon tiganju prečnika 26cm ali sam svaki put sa uljem malo našpricala tiganj. Pekla sam na broj 7 od 1-10. Dobila sam 13 palačinki.Malo su suvlje nego one što pečem samo sa mekinjama i gustinom.Mljeveni lan je dao ukus kao da ima mlevenog badema, bar meni je tako djelovalo. Ponovo sam pravila pitu sa mljevenim mesom i bas su mi se dopale korice, bile su postojanije od onih koje sam pekal sa celim jajima. Za meso sam upotrebila: 

- 850gr krtog mesa
- 2 glavice ljubičastog luka
- so, biber
- 1/2 kapičice origana
- 1 kašičica sjeckanog suvog vlašca

Sve sam fino izdinstala. Kada se meso prohladilo filovala sam palačinke i redala. Prelila sam sa smjesom koju sam izmutila mikserom. Za preliv sam upotrebila:

- 200gr mladog sira (sama pravim) 
- 150ml bjelanca iz tetrapaka
- 150ml mleka 2%mm
- malo soli
Moje ime je Jadranka Blažić. Život me je donio u prelijepu zemlju Kanadu sa moja dva sina, koji su sada već odrasli momci. Kažu da ti sudbina odredi šta ćeš u životu biti, još onoga dana kada se rodiš. Mislim da je meni sudbina odredila malo kasnije, kada sam u svojoj trinaestoj godini izgubila mamu i preuzela brigu na svojim nejakim plećima o starijem bratu i tati. Kuhanje je počelo tada i evo traje do dana današnjeg. Završila sam školu za kuhare i profesionalno se bavim kuhanjem. Oduvijek sam bila pobornik zdrave hrane i zdrave ishrane. Ponekad mislim da i dok spavam, sanjam koje bi jelo mogla osmisliti sutra. Ovde u Torontu živim sa svoja dva sina i radim kao kuhar u internacionalnom lokalu.

Recepte kreirane prema pravilima hrono ishrane možete pronaći na Jadrankinom blogu "Kuvajmo Hronovski".

Instagram