Sladoled od Sprite napitka bez šećera


Čisto samo da ubilježimo da se prave sladoledi i od sokova koji su nam dozvoljeni. Danas je to bio "sprajt", a može od svih sokova koji su bez šećera i imaju 0 cal. 


Fino je i osvježavajiće ako ne želimo ništa od hrane, a ipak nam se možda hoće nešto slatko. Praktično je, jer uvijek možemo imati spremno u zamrzivaču. Moj omiljeni ukus je "cola zero". 

Pa, izvolite !!!
Moje ime je Jadranka Blažić. Život me je donio u prelijepu zemlju Kanadu sa moja dva sina, koji su sada već odrasli momci. Kažu da ti sudbina odredi šta ćeš u životu biti, još onoga dana kada se rodiš. Mislim da je meni sudbina odredila malo kasnije, kada sam u svojoj trinaestoj godini izgubila mamu i preuzela brigu na svojim nejakim plećima o starijem bratu i tati. Kuhanje je počelo tada i evo traje do dana današnjeg. Završila sam školu za kuhare i profesionalno se bavim kuhanjem. Oduvijek sam bila pobornik zdrave hrane i zdrave ishrane. Ponekad mislim da i dok spavam, sanjam koje bi jelo mogla osmisliti sutra. Ovde u Torontu živim sa svoja dva sina i radim kao kuhar u internacionalnom lokalu.
Recepte kreirane prema pravilima hrono ishrane možete pronaći na Jadrankinom blogu "Kuvajmo Hronovski".

Instagram