Svečana slana torta sa pečenim paprikama


Vrijeme je praznika, a praznici su poznati po dobrom druženju i dobroj hrani. Tada nastojimo svoje ukućane i svoje goste oduševiti svojim jelima, predjelima i desertima. Ovo je predjelo koje je kod mojih gostiju uvijek odnijelo najviše poena :)  okusi su fantastični, iako paprika ima dominantan ukus neki ne znaju o čemu se radi i šta je unutra, Slana torta od paprika moj je jedan od prijedloga za novogodišnje predjelo.Ovu tortu sam probala u Đenovićima u Crnoj Gori kod porodičnih prijatelja mojih roditelja, Gara hvala na divnom receptu. POTREBNI SASTOJCI:

Pohovane crvene pečene paprike ( ovisno koliki vam je kalup toliko paprika ispohujte, kod mene je kalup šerpa od 1,5 l i ja potrošim oko 2 kg paprika)

Pavlaka - oko 750 grama

Majoneza - oko 500 grama

Parizer ili šunka proizvoljno

Krastavsi kiseli

Sir trapist

POSTUPAK:

Strogo određenog postupka nema, torta je zaista zahvalna za proizvoljnost, osnovno je pomiješati pavlaku i majonezu i redati ovako :

Paprike, pa majonezu sa pavlakom, parizer ili šunku narendati  i opet isto.
Ja sir i krastavce narendam preko. Vi ako volite možete i unutar torte stavljati svoje omiljene sastojke, ali meni se pokazalo da što je jednostavnija bolja je. U našem magazinu možete pročitati i salatu Mimoza koja dozvoljava što više slojeva.

U šerpu prije redanja stavite foliju ili papir, jer kada okrenete tortu da se ne lijepi.

U šerpi je ostavite da prenoći u frižideru.  Sutradan o je krenite je na željeni tanjir i premažite smjesom od majoneze i pavlake.

Možete je praviti kao tortu ili kao kolač ovako: ili ovako:Prijatno!

Napravite i salatu Mimoza (klik) ili

Svečana jaja ( klik)

Piše:
 Domaće torte

Instagram