Veliki horoskop za 2016. godinu za horoskopski znak OvanMolim vas pročitajte za vaš znak kao i za vaš podznak, radi većeg poklapanja karaktera i sklonosti osobe.


Djelovanje  Saturna.   Tokom 2016. Godine Ovnovi će imati ozbiljne izazove kada je u pitanju komunikacija sa inostranstvom (rad van zemlje, juristička putovanja), kao i sa strancima uopšteno (ne samo sa ljudima stranog porjekla, već i sa domaćim ljudima koji žive  ili  rade van zemlje).   Vaše glavno pitanje naredne godine biće otići ili ostati. Za neke druge ovnove takodje, vratiti se u svoju zemlju ili se mučiti još, tamo daleko. Sabiraćete za i protiv svakog dana.  Sve što više razmišljate, manje ćete znati! Ovnovi koji su studenti ili još nisu završili tu fazu svog života, krajnje je vrijeme da se uozbiljite i odlučite, hoćete li studirati i završiti,  ili odustati! Ovaj uticaj će trajati čitave godine.

Djelovanje Jupitera. Druga situacija tokom 2016. god. odnosi se na činjenicu da je Jupiter (dobrotvor, onaj koji pomaže, daje šansu ili rješava, ali i naglašava problem da bi on bio vidljiv, pa se tako i prije riješio) u vašem polju rada, posla, a posebno zdravlja, odnosno bolesti. Naredne godine se dosta bavite svojim zdravljem. Idete po ljekarima, analizama, tražite uzrok problema koja vas mući, a pritom nalazite još tri nova problema. I  tako u krug, opet rješavate te probleme koje ste osvjestili.  U isto vreme, posla imate preko glave,  a vi  ne znate,  da li se osjećate loše od iscrpljenosti ili ste stvarno toliko bolesni?! Ovaj uticaj će trajati do 10.septembra. Kasnije Jupiter prelazi u vagu u znak parnterstava, pa se vaš partnerski život mjenja. Neki će ući i u vezu koja će ih brzo odvesti do braka, a neki će razmišljati koliko su sretni u braku i šta žele da promjene.

Djelovanje Urana. Već godinama Uran (vjesnik velikih promjena, potpunih obrta za 180*,promjena poslovnog bračnog i ljubavnog statusa) u vašem znaku Ovna. Ovo samo potvrdjuje da se u vašem životu događaju i mjenjaju kao grom iz vedra neba. Djelujete i odlučujete u momentu. To je dobro za ono za šta vam već godinama treba hrabrosti da bi ste rješili.  Ali i loše, jer neke stvari radite bez razmišljanja o posljedicama, bez plana o tome šta i kako posle.  Ovaj utjecaj će trajati još par godina!

    Delovanje Marsa.  Dobra vjest je,  da je vaš vladar Mars (simbol snage, volje, jakog karaktera, adrenalina, aktivnosti i cilja gdje ulažete energiju) u svom sjedištu (u svojoj moći) u znaku Škorpiona, od  početka godine pa sve do 10.Marta. I to kod vas u životnoj oblasti : - velikog novca,- strasti, - adrenalina, čak i - fanatizma! Nadalje  u polju - životnih opasnosti i kontakta sa opasnostima, - ljubavnih afera, - porodičnih nasljedstva, novca od istih , - alimentacija i ostalih  - plaćanja koja drugi ljudi šalju vama (iz bilo kog razloga). 
Tako da ćete čitave naredne godine juriti za velikim zaradama, za nekim novcem . Takodje ćete imati i smrtnih slučajeva u vašoj okolini.  Sve je to život, pun uspona i padova.  Ovi dogadjaji se dešavaju od početka godine do 10. Marta,  pa opet od 28.Maja do 3. Augusta.


Zdravlje. Sigurno da je zdravlje jedan od vaših prioriteta tokom 2016.godine, kao što rekoh, analize, liječenja, čak i traženje problema tamo gdje ga nema. Ipak treba reći da će neki Ovnovi biti podvrgnuti operaciji, što zbog zdravstvenih razloga, što zbog možda i nekih manje neophodnih kao što su estetski zahvati!  Akcenat je na nervnom sistemu i sistemu za varenje, pa i disanju (nos, sinusi).

Posao. Definitivno ćete biti uspješni u svemu čega se prihvatite. Čak toliko uspješni da ćete utvrditi sebi put za budućnost. Ove godine ćete uraditi jedan od najbitnijih poslovnih poteza u možda i u vašem životu, do sad. Nemojte biti preskromni, ali nikako ni drčni kao što znate. Tokom ove godine u stanju ste i da stvorite jedan nov univerzum ali i potom da ga uništite u svojoj silini i gluposti.  Zato budite pametni, ako je to uopšte moguće.

Ljubav. Vaš ljubavni život tokom ove godine bi se mogao opisati kao neki ratni pohod. Vi kao da idete u osvajanje tvrdjave, a ne da vodite ljubav. Takodje treba reći da je kao i obično, ove godine vaš ljubavni život potpuno je okrenut zadovoljavanju strasti. Umislićete da mnogo volite, i da ste mnogo voljeni. Ali svako ko gleda sa strane znače da su to samo potrebe vašeg tijela. Dušu ćete zadovoljavati neke druge godine. Zbog strasti će neke veze pa i  brakovi i pucati a neki se i stvoriti. Kako došlo – tako i otišlo. Najstrastveniji periodi su tokom početka februara, zatim tokom aprila i jula mjeseca.
Piše: Sladjana Rajevic, astrologinja i numerologinja 
(više o Sladani i njenom radu možete pročitati na njenom blogu Stella Numerus)
                                                                O autorici:
Zašto volim astrologiju? Zašto je Astrologija kraljica ezoterije ? Zato što je Astrologija abeceda, i uvjet da bi ste mogli da poznajete sve druge ezoterijske discipline, sva druga znanja. Službenu nauku razumijete mnogo bolje ako imate tu podlogu u vidu poznavanja osnovnog jezika svih znanja – Astrologije. Preteča moderne psihologije i psihoanalize. Drevni astrolozi su prvi klasifikovali ljudski karakter u 12 osnovnih grupa sa 12 podgrupa ( podnazaci ). Na to se dodaje dalje položaj Mjeseca, pa i svake druge planete i broj psiholoških nijansi se uvećava . Kada znate da procjente karakter osobe onda je lako zaključiti ikakvu će odluku donijeti, kako će reagovati, gdje su potencijali i slabosti, osobe.

Što je Numerologija? Ništa drugo nego astrologija u brojevima! Numerologija je također bioritmički prikaz svake situacije, svakog dana, svačijeg života….. jer sve ima svoj broj i redoslijed , sve se nalazi negdje da bioritmičkoj skali. Ako znate gdje ste sad, znat ćete i gdje ćete biti sutra.

Ukoliko želite individualnu astrološku ili numerološku konsultaciju sa Sladjanom (putem skype-a) ili da naučite više o astrologiji i numerologiji (putem on-line škole astrologije i numerologije koju Sladjana vodi) kliknite ovdje.

Instagram