Veliki horoskop za 2016. godinu za horoskopski znak BikMolim vas pročitajte za vaš znak kao i za vaš podznak, radi većeg poklapanja karaktera i sklonosti osobe.


Djelovanje Saturna. Saturn vam je u polju seksualnosti. Previše brinete i analizirate. Savjet:  Budite samo prirodni i vaše blokade će iščeznuti! Također Saturn vam je i u polju tuđeg novca: novac od partnera ili bankarskih pozajmica, kao i od sudskih sporova. On tu pravi probleme, zakrčenja i frustrira  Bikove i moralno i financijski. Neki dug vam stoji nad glavom i na vama se vrši pritisak da dug vratite. Zbog te trenutne situacije  i nemoći vi ste vrlo nervozni i ako nervoza baš nije karakteristika vašeg  Znaka.  2016. nikako nemojte pozajmljivati novac ni od koga, ni fizičkih lica ni banaka! Sa velikim finansijskim ulaganjima budite oprezni. Vuče vas da uložite u neki posao ali budite vrlo svedeni u tom riziku.

Djelovanje Jupitera.  Kako vam je ovaj simpatičan Bog Zevs u vašem polju ljubavi, i djece, pa mladima, i onima koji se tako osjećaju eto prave ljubavne sapunice sa nekom osobom sa posla  najverovatnije. Plodnost  vam se povećava, pa ko želi dijete ovo će biti odlična godine za njih! Vrlo mladi neka budu obazrivi. Starijim Bikovima koji imaju djecu, 2016. god. će obilježiti neku sreću koju im djeca priznaju. Vaši potomci prolaze kroz uspješan period, i činiće vas jako, jako ponosnim roditeljem! 

Djelovanje Marsa. Početak godine za ljude rođene u znaku Bika je sa Marsem u partnerskom polju, do Marta, zatim se ista situacija ponavlja tokom Juna pa sve do Augusta, a ona u tim periodima donosi moguće promjene u odnosima. Nešto se na polju partnerstva mijenja za 180 stepeni u odnosu na tadašnju situaciju. Mijenjaju se odnosi sa okolinom generalno, ali i što se partnerskog života tiče. To znači da za one koji su u vezi ili braku, ovaj period može donijeti neko talasanje u vezi, i zato ovaj period može biti uznemirujući, pa čak i rizičan što se opstanka veze ili braka tiče, dok za usamljene isti aspekt može biti pokretački, donijeti aktivnija dešavanja nego inače.Ljubav:  Na polju ljubavi ove godine bolje prolaze oni pripadnici Znaka Bika koji su sami ili još nemaju riješen bračni status, od onih koji su u kraćim vezama ili braku. Kod njih je situacija malo napetija, i daje ljubomorne epizode koje eskaliraju u svađe pa i raskide. Ta opasnost sa nekim pauzama, traje sve do augusta mjeseca. 


Za slobodne je situacija potpuno obratna i ovakva konstalacija planeta njima prija, jer donosi udvarače, i promjenu - status kvo situacije na ljubavnom polju. Pojavljuje se neko ko je zainteresovan za kontakt sa vama.  Malo je napadaniji po prirodi, nema dovoljno strpljenja, insistira na vezi sada i odmah. Na vama je kako ćete odreagovati na tu osobu... Do 24. januara ste nekako otvoreniji za samu komunikaciju sa okolinom, i samim tim i za taj partnerski odnos, ali ako se ta osoba pojavi posle 24. januara vi ste manje raspoloženi, manje opušten u komunikaciji, ali zato izbirljiviji, i ,,teži,, za okolinu generalno, a posebno za partnere, jer vam tada već pažnju odvlače neke druge stvari, neki vaš lični cilj, posao ili karijera, egocentričniji ste i mislite o sebi, što druga strana vidi i osjeća, pa to drugoj strani kvari prvobitan dobar utisak o vama i otežava tu relaciju vi - partner.  Mars će vam u prvom djelu godine otvoriti finasijske apetite, i imaćete pojačanu želju za trošenjem, ali nad glavom imate problem sa starim dugom, kreditom, koji prvo morate da vratite.


Posao: Kad je karijera u pitanju ove godine imate mogućnost odlaska na rad u inostranstvo ili bar ukoliko ste privatnik, suradnje za strancima ii stranim firmama, klijentima. Bilo šta bilo za vas sve to znači povećanje zarade i/ili  proširenje poslovanja. Na poslovnom planu se nudi se i neka priča, neka obećanja za velikom, brzom zaradom, koja je preuveličana u odnosu na istinu, boljitak predstoji ali na pošten način i osvajanjem malih ciljeva korak po korak, dok sa velikim ulaganjima možete da se razočarate, pa i da se razočarate u odnosu na vaša previsoka očekivanja. I ako je pomak značajan, vas bi mogao razočarati ukoliko ne stojite sa obje noge na zemlji ove godine. Narav učenije:  Ne očekujte previše i dobićete mnogo.


Zdravlje: Tokom prve polovine godine obratite pažnju na zdravlje, neki problem možete rješavati i operativnim putem, bila to operacija donjih zuba, krajnika  ili neki ozbiljniji zahvat. Tek znajte da je to prava i neophodna odluka  da biste zdravstveni problem riješili.
Piše: Sladjana Rajevic, astrologinja i numerologinja 
(više o Sladani i njenom radu možete pročitati na njenom blogu Stella Numerus)
                                                             O autorici:
Zašto volim astrologiju? Zašto je Astrologija kraljica ezoterije ? Zato što je Astrologija abeceda, i uvjet da bi ste mogli da poznajete sve druge ezoterijske discipline, sva druga znanja. Službenu nauku razumijete mnogo bolje ako imate tu podlogu u vidu poznavanja osnovnog jezika svih znanja – Astrologije. Preteča moderne psihologije i psihoanalize. Drevni astrolozi su prvi klasifikovali ljudski karakter u 12 osnovnih grupa sa 12 podgrupa ( podnazaci ). Na to se dodaje dalje položaj Mjeseca, pa i svake druge planete i broj psiholoških nijansi se uvećava . Kada znate da procjente karakter osobe onda je lako zaključiti ikakvu će odluku donijeti, kako će reagovati, gdje su potencijali i slabosti, osobe.

Što je Numerologija? Ništa drugo nego astrologija u brojevima! Numerologija je također bioritmički prikaz svake situacije, svakog dana, svačijeg života….. jer sve ima svoj broj i redoslijed , sve se nalazi negdje da bioritmičkoj skali. Ako znate gdje ste sad, znat ćete i gdje ćete biti sutra.

Ukoliko želite individualnu astrološku ili numerološku konsultaciju sa Sladjanom (putem skype-a) ili da naučite više o astrologiji i numerologiji (putem on-line škole astrologije i numerologije koju Sladjana vodi) kliknite ovdje.

Instagram