Veliki horoskop za 2016. godinu za horoskopski znak BlizanacMolim vas pročitajte   za vaš znak kao i zvaš podznak, radi većeg poklapanja karaktera i sklonosti osobe.


Djelovanje Saturna. Glavni izazov 2016.god za vas će biti odnos sa drugima. Pod ovim podrazumjevam partnerstva, poslovna a posebno emotivna, kao i  vaš javni život (vaša slika u društvu i širem okruženju- recimo javnosti). Svačega će ovdje biti. Blizanci koji imaju vezu ili brak,  moraće dobro da se trude da ta veza sazri u nešto bolje ili će velikom brzinom truliti. Poslovna partnerstva će biti takodje pod znakom pitanja ako ih imate. Dešava se raskorak izmedju vaših stavova i stavova vaših poslovnih saradnika. Napetost će biti velika. Partnerstva su na testu ili ćete proći ili pasti. Jedno je sigurno, borba će se velika voditi! Oni koji funkcionišu solo, najlakše je reći da ne ulazite u partnerstva bilo kakvog tipa. Medjutim taj izazov i jeste vaša najbitnija lekcija koju učite već godinu dana a kroz istu “nastavu” i gradivo prolazite  i  naredne godine. “Tečaj “ se odužio.

Djelovanje Jupitera. Ona blagodat i ona svjetla strana vašeg života dešavaće se u kući domu i porodici. Jupiter (dobrotvor, onaj koji pomaže, daje šansu ili rješava, ali i naglašava problem da bi on bio vidljiv,  pa se tako i prije rješio.) nalazi se u vašem polju privatnog porodičnog gnijezda i nekretnina. Neki član porodice zaradjuje veću količinu novca pa vi svi zajedno razmišljate kako to da  uložite u zajedničko dobro. Veliko sredjivanje, renoviranje, stana, ili čak i proširenje kuće će se dešavati. Vi ćete svakako planirati oko nekretnina. Možda čak i da prodate a nešto kupite. Pomenuto polje horoskopa predstavlja i privatan porodični biznis i tako dodjosmo do priče o poslu, koju ćemo nastaviti kasnije.

Delovanje Marsa. Vaša aktivnost će se ove godine vrtjeti oko posla, (borbe za posao, pa potom dokazivanja na poslu i najzad potpunog izguranja od rada). Kada budete radili bićete zdravi, kada budete sjedeli mars će vam praviti gomilu problema sa zdravljem. Ili ćete ići sa posla na posao ili ćete ići od ljekara do lekara, pa vi vidite, šta vam se više svidja.
Takodje  Mars će vam napraviti  pravu oluju u ljubavi i partnerstvu čak i poslovnom. Iz dva navrata tokom godine, na proljeće i na jesen, vi ćete gledati samo šta vas sve snalazi u ljubavi i sa poslovnim partnerima takodje.  Adrenalina će biti i više nego što vam treba.

Posao. Prvih par mjeseci godine, vi ste potpuno sludjeni!  Planirajte jedno, pa se za čas posla sve promjeni. Od 07 januara počinjete da razmišljate vrlo ozbiljno, što nije karakteristika vašeg znaka. Na pravom ste putu i znate šta želite,  imate čak  i strategiju!  Dosta ćete toga ostvariti do sredine februara. Medjutim onda se vaša stvorena konstrukcija odjedanput mjenja, i vama nestaje sigurno tlo pod nogama. Pokušavate da se snadjete, ali ne uspjevate sve do proleća! Zato savjet, ne pravite ozbiljne planove do početka proljeća. Od proljeća ćete vrijedno raditi više nego ikada. Idealno za privatni biznis.

Zdravlje.  Zdravlje je tamo gdje i duševni mir, a do proljeća ga i nema mnogo. Tu su problemi sa disanjem, varenjem. Vi ste uznemireni.  Kada se situacija bude definisala biće vam bolje i zdravlje.  Vi ćete ove godine ipak najviše mira nalaziti u zatvorenom prostoru  - kod kuće, što i nije vaša priroda, ali vas je život tako smjestio da bi ste se odmorili i sabrali.

Ljubav. Tokom zime vi živite u nekim fantazijama, koliko je to stvarno koliko samo u vašoj glavi,  ali ne zanosite se samo stvorenim iluzijama.  Od 24. Maja čeka vas razriješenje u vezi i ljubavi.  Tek ćete onda znati na čemu ste, i kako dalje.  Oko 25. Maja je situacija toliko napeta da će neki Bliznaci izaći iz veze, a neki tek započeti novu ljubavnu priču. Moguća je jedna velika svadja u tom periodu za one u vezi i braku. Čitavog ljeta vi rješavate ljubavna pitanja, koji počinju na proljeće. Onda malo mira, pa  opet  tokom jeseni sve ispočetka.

Od kraja ljeta, se dešavaju  lijepe vjesti u  kući i porodici. Dobro je i za planove sa nekretninama. Piše: Sladjana Rajevic, astrologinja i numerologinja 
(više o Sladani i njenom radu možete pročitati na njenom blogu Stella Numerus)
                                                        
                                                            O autorici:
Zašto volim astrologiju? Zašto je Astrologija kraljica ezoterije ? Zato što je Astrologija abeceda, i uvjet da bi ste mogli da poznajete sve druge ezoterijske discipline, sva druga znanja. Službenu nauku razumijete mnogo bolje ako imate tu podlogu u vidu poznavanja osnovnog jezika svih znanja – Astrologije. Preteča moderne psihologije i psihoanalize. Drevni astrolozi su prvi klasifikovali ljudski karakter u 12 osnovnih grupa sa 12 podgrupa ( podnazaci ). Na to se dodaje dalje položaj Mjeseca, pa i svake druge planete i broj psiholoških nijansi se uvećava . Kada znate da procjente karakter osobe onda je lako zaključiti ikakvu će odluku donijeti, kako će reagovati, gdje su potencijali i slabosti, osobe.

Što je Numerologija? Ništa drugo nego astrologija u brojevima! Numerologija je također bioritmički prikaz svake situacije, svakog dana, svačijeg života….. jer sve ima svoj broj i redoslijed , sve se nalazi negdje da bioritmičkoj skali. Ako znate gdje ste sad, znat ćete i gdje ćete biti sutra.

Ukoliko želite individualnu astrološku ili numerološku konsultaciju sa Sladjanom (putem skype-a) ili da naučite više o astrologiji i numerologiji (putem on-line škole astrologije i numerologije koju Sladjana vodi) kliknite ovdje.

Instagram