Veliki horoskop za 2016. godinu za horoskopski znak RakMolim vas pročitajte  za vaš znak kao 


za vaš podznak, radi veće poklapanja 


karaktera i sklonosti osobe.
Djelovanje Saturna. Saturn u polju rada, obaveza. Mnogi rakovi će izgarati na poslu, a mnogi će upravo osjećati veliki pritisak. Kao da sav posao pada samo na vaša pleća, tako se osjećate. Oslobodite sebe viška pritiska, koliko god da posao tjerao na ozbiljnost rugajte se tom Satunu i samo se smijite. Vidjećete da se on tako anulirao!

Zdravlje od vas traži veliko zalaganje i stalnu prisutnost da bi se neki posao na poslu ili u domu dobro obavili. Možda imate i obaveze da se pobrinete o nekom starom ili bolesnom članu porodice i to vas dosta iscrpljuje. Ali drugačije se ne može, a i ne ide. Izgurajte svoje obaveze pošteno i do kraja,  jer to je dio vaših obaveza, ali i životne karme. Rakovi su rodjeni da se brinu o djeci, starima, bolesnim  ili nejakim. Zato ih i ima mnogo medju medicinskim osobljem.

Djelovanje Jupitera.  Do septembra vama se baš daje da negdje jurite i putujete. Preporučuju vam se barem jednodnevne ekskurzije s’ vremena na vrijeme. Sva sreća vam tokom godine dolazi sa puta, ili je na putu srećete! 

Ovo je godina koju ste dugo čekali kad je u pitanju neki porodični novac, ili sredjivanje problema sa pitanjem stanovanja. Ako nemate svoju nekretninu, ili sredjivanje već postojeće nekretnine, koja već duže vrijeme traži ulaganje, bili to veliki gradjevinski radovi, sredjivanje doma iznutra ili zapušteno pokučanstvo koje traži zamjenu. Bilo kako bilo, radost na polju porodice, kao i neka lična intima satisfakcija su ove godine vrlo evidentni. Neki osnivanju porodice, a drugi je proširuju. Sretno!

Djelovanje Marsa. Mars planeta akcije i dogadjanja se vama ove godine najviše  zadržava u polju ljubavi, djece, ali u polju rada, zdravlja i obaveza. Mladji će se zaljubljivati brzo i strasno, dok će se onima sa manjom djecom dosta vremena ove godine vrtjeti upravo oko njih. Ona će da vas izmaraju do iznemoglosti, ali će vas i nagraditi svojim uspjesima i postignučima zbog kojih ćete biti ponostni na njih. Oni sa problematičnom djecom u tinedjerskim godinama će vam zadavati malo više briga nego ranijih godina. Držite djecu tog uzrasta na oku i kontrolišite ih malo bolje, jer su sada razuzdane prirode, i neposlušnog karaktera. Nemojte samo dozvoliti da onda primate da ih kontrolišete jer ćete izazvati kontra efekat, probudićete kod njih srdžbu i bijes, i napraviti u odnosu sa njima još i pregršt problema. Mars u polju rada i obaveza daje težak rad, ali za zadovoljavajući novac.

Posao. Mnogi od vas će započeti privatan ili porodičan posao, dok će neki drugi otići u zasluženu penziju, a oni treći sve svoje ciljeve i planove ove godine vezati isključivo za porodicu. Rad sa strancima ili u inostranstvu, ulaganja u posao koji će se kasnije postepeno razvijati i krenuti da daje plodove. Pomaci su mali ali trajani. Vi ćete kroz posao ove godine osjetiti i veliko olakšanje i oslobodjenje!

Ljubav. Na polju partnerstva jedni se planovi i odnosi ruše, dok se drugi grade. Vi imate ozbiljne planove, želite da udjete u ozbiljniji odnos, sa osobom u koju ste zaljubljeni, to može biti osoba sa razlikom u godinama u odnosu na vas, stranac, ili osoba koja živi u inostranstvu. Početak zajedničkog života, brak, ali i trudnoća je ovdje vrlo izvjesna. Ljubav i odnosi se direktno vezuju za veći put ili osobu koja je povezana sa daljinama.

Zdravlje. Umor, ali i kostobolja, problem sa ledjima i zapuštenim hroničnim bolestima, ili simptomima koje ste ignorisali, sada  mogu zadavati više problema nego prije. Pritisci na radnom mjestu će vam najviše oduzimati zdrav duh pa i tijelo, stvarajući probleme sa varenjem i porobavom.
Piše: Sladjana Rajevic, astrologinja i numerologinja 
(više o Sladani i njenom radu možete pročitati na njenom blogu Stella Numerus)
                                                            O autorici:
Zašto volim astrologiju? Zašto je Astrologija kraljica ezoterije ? Zato što je Astrologija abeceda, i uvjet da bi ste mogli da poznajete sve druge ezoterijske discipline, sva druga znanja. Službenu nauku razumijete mnogo bolje ako imate tu podlogu u vidu poznavanja osnovnog jezika svih znanja – Astrologije. Preteča moderne psihologije i psihoanalize. Drevni astrolozi su prvi klasifikovali ljudski karakter u 12 osnovnih grupa sa 12 podgrupa ( podnazaci ). Na to se dodaje dalje položaj Mjeseca, pa i svake druge planete i broj psiholoških nijansi se uvećava . Kada znate da procjente karakter osobe onda je lako zaključiti ikakvu će odluku donijeti, kako će reagovati, gdje su potencijali i slabosti, osobe.

Što je Numerologija? Ništa drugo nego astrologija u brojevima! Numerologija je također bioritmički prikaz svake situacije, svakog dana, svačijeg života….. jer sve ima svoj broj i redoslijed , sve se nalazi negdje da bioritmičkoj skali. Ako znate gdje ste sad, znat ćete i gdje ćete biti sutra.

Ukoliko želite individualnu astrološku ili numerološku konsultaciju sa Sladjanom (putem skype-a) ili da naučite više o astrologiji i numerologiji (putem on-line škole astrologije i numerologije koju Sladjana vodi) kliknite ovdje.

Instagram