Veliki horoskop za 2016. godinu za horoskopski znak RibeMolim vas pročitajte   za vaš znak kao i za vaš podznak, radi većeg poklapanja karaktera i sklonosti osobe.


Djelovanje Saturna .  Vama je drage ribice Satrun na vrhu horoskopa, tokom 2016 godine. Saturn predstavlja  ozbiljnost, nudi dosta toga ali  i traži potpunu posvećenost  i disciplinu. Vama će ovo goditi, jer  će vam strogi i realni Satrun  pomoći da se probudite, da sperete neke svoje višegodisnje, ako ne i višedecenijske iluzije i slabosti.  Vi ćete poslije mnogo vremena  strogo gledati na sebe i svoj život, pitaćete se šta sam do sada uradio/ uradila, gdje sam do sada trošio / trošila sebe. Zašto niste bili uporniji i trudili  se više?  Sada  ćete vidjeti da se upornost i trud isplati, pa se pitate zašto se prije,  toga niste sjetili. J   Nekima od vas će se veliki životni oslonac izmaći koji će vas natjerati da plivate sami!  Sa jednim roditeljem ćete imati veliki izazov tokom godine. Vi staro ruho skidate i oblačite novo, više prilagođeno vašem novom životu.

Djelovanje Jupitera.  Jedan od vaših vladara Jupiter je trenutno vrlo daleko od vas. Reklo bi se da je sreća daleko ali, to vam tako izgleda, ona je tu ali na drugoj strani – kod vašeg partnera kod  vaših saradnika i i bliskih prijatelja, kod onog ko vam je na neki način par u životu. Ovo će vas natjerati da sarađujete bolje, da budete bolji oslonac sebi i toj osobi , ako želite pomoć od nje, ako želite da malo njene zvjezdane prašine padne i na vas, morate biti psihički prisutni, a ne odsutni kako vi inače znate. Vrlo je moguća pojava neke nove osobe u vašem životu koja će nuditi mnogo. Zavedena vašim šarmom, nudiće vam  i emotivnu,  i poslovnu pomoć i saradnju. Budite pametni razmislite da li je ovo neka vaša nova šansa, da se saberete i izađete iz nekih vječitih problema iz kojih vi definitivno ne znate da izađete sami. Od 10. Septembra Jupiter prelazi u vaše polje novca i zarade od drugih ljudi, pa će te imati i bolje finansije. Samo se čuvajte banaka. Čeka vas i raspodjela imovine.

Djelovanje Marsa .  Mars vas izaziva, 2016 godine.  Daje vam nevjerovtatnu energiju da živite punim plućima, ali vas taj adrenalin može i odvesti u pogrešnom smjeru. Čuvajte se brzine, ludovanja, pića i drugih opijata. Konstantno izazivate sudbinu, kao da se tako osjećate još življim. Više puta ćete biti u opasnosti zato kažem oprez  od kraja 2015 do marta, pa onda opet, oprez tokom ljeta 2016!
Dobra stvar je što vam  Mars od marta odnosi veliku i  novu ambiciju, netipičnu za vas. Ovo će vas držati kratko tokom proljeća, ali  će se čitava vaša poslovna priča uozbiljiti od 07. Avgusta, i  narendih par mjeseci. Kada budete vidjeli svoje  mogućnosti, dotićete volju da se dokazujete i tako ćete napredovati u svom životu.

 Zdravlje.  Kod vas je zdravlje pod velikim uticajem vaših snova , fantazija pa potom i razočarenja. Ali ove godine neće biti tako, vi ćete imati veliku  energiju, snagu, imunitet vam se popravlja.  Ali zato ćete juriti i biti skloni povredama.  Neke Ribe čak i operacijama. Idite kod više ljekara, napravite dobre analize, ne padajte odmah na prvu dijagnozu. Kod vas je sve uvijek zamaskirano,  pa i  uzrok bolesti.

Posao.  Posao je još jedna svjetla tačka  ove godine za vas! Neka greška iz prošlosti koja vas je držala na niskim granama  vam se olupala o glavu!  Ali sada kada ste je osvjestili, odlučni ste  da konačno pronađete svoj životni poziv   i krenete putem neke nove karijere. Vaš uspijeh će biti zapažen na poslu, a rezultati će zaintrigirati druge.


Ljubav.  Vi ćete se toliko predate poslu, da ćete valjda po prvi put u svom životu biti u situaciji da nemate vremena za ljubav, prosto nećete znati da stanete i predahnete. Šalim se, naći ćete vremena , vi ste rođeni za ljubav. Ova godina donosi avanture koje mogu postati i ozbiljnije nego što ste planirali. Bitna veza ili čak i brak je vrlo moguć

Piše: Sladjana Rajevic, astrologinja i numerologinja 
(više o Sladani i njenom radu možete pročitati na njenom blogu Stella Numerus)

Zašto volim astrologiju? Zašto je Astrologija kraljica ezoterije ? Zato što je Astrologija abeceda, i uvjet da bi ste mogli da poznajete sve druge ezoterijske discipline, sva druga znanja. Službenu nauku razumijete mnogo bolje ako imate tu podlogu u vidu poznavanja osnovnog jezika svih znanja – Astrologije. Preteča moderne psihologije i psihoanalize. Drevni astrolozi su prvi klasifikovali ljudski karakter u 12 osnovnih grupa sa 12 podgrupa ( podnazaci ). Na to se dodaje dalje položaj Mjeseca, pa i svake druge planete i broj psiholoških nijansi se uvećava . Kada znate da procjente karakter osobe onda je lako zaključiti ikakvu će odluku donijeti, kako će reagovati, gdje su potencijali i slabosti, osobe.Što je Numerologija? Ništa drugo nego astrologija u brojevima! Numerologija je također bioritmički prikaz svake situacije, svakog dana, svačijeg života….. jer sve ima svoj broj i redoslijed , sve se nalazi negdje da bioritmičkoj skali. Ako znate gdje ste sad, znat ćete i gdje ćete biti sutra.

Ukoliko želite individualnu astrološku ili numerološku konsultaciju sa Sladjanom (putem skype-a) ili da naučite više o astrologiji i numerologiji (putem on-line škole astrologije i numerologije koju Sladjana vodi) kliknite ovdje.

Instagram