Veliki horoskop za 2016. godinu za horoskopski znak Škorpion


Molim vas pročitajte za vaš znak kao i za vaš podznak, radi većeg poklapanja karaktera i sklonosti osobe.


Djelovanje Saturna.  S’ obzirom da je Saturn- izazov, u vašem polju samopopouzdanja, novca, zarada, poklona, ali i kupo-prodaja… Bitno je reći da vam se kupovna moć mjenja. Mnogi škorpioni će biti nezadovoljni svojom zaradom. Po svemu sudeći neki će imati i problema sa poslom ili isplatama. S’ druge strane pola škorpiona se odbiti priliku za posao gdje će zarađivati opet poslije dužeg vremena. Sve u svemu borba sa resursima. U nestašici novca neki će htjeti da prodaju nekretnine. To nemojte raditi, jer ćete dobiti mnogo manje nego što ono vrijedi. Također, investiranje novca u neki kao biznis ili nepokrentost  bi bio takođe r veliki promašaj. Ne činite nikakve rizike. Radite i živite sa onim što imate, dugovi se jesu nagomilali, ali vi ste ih i stvorili. Svaki brzopotezni pokušaj da riješite problem, ubaciće vas u još veći! Ovaj uticaj će trajati čitave godine.
Jupiter će vam  pokazati gde je izlaz. Čitajte dalje.

Djelovanje Jupitera. Tokom 2016. godine Jupiter (dobrotvor, onaj koji pomaže, daje  šansu ili rješava, ali i naglašava problem da bi on bio vidljiv, pa se tako i prije riješio) je u vašem polju  želja, nadanja, prijatelja, kruga ljudi koji ste sami odabrali, udruženja, klubova, timova pa čak i političkih partija. Ovo je način na koji ćete vidjeti rješenje vaših problema. Da objasnim.  Imaćete priličnu pomoć nekog iz kruga prijatelja. Pomoć osobe koja je skromna, ne obećava mnogo, a uradi i više nego što je nagovijestio. To može biti sitnica za njega/nju, ali veliko rješenje za vas! Moram reći da je ovo godina kada je velika šansa da se borite poslije dugo vremena za svoju povišicu plate, za neke olakšice. Neki će naplatiti i nešto od države, a veliki broj škorpiona i riješiti nekakav svoj socijalni status: Naći posao, otići u penziju, dobiti povišicu itd., ili investicionu pomoć države ili nekog drugog  za osnivanje biznisa.

Djelovanje  Marsa.  Da li je dobra ili loša vijest je, da je vaš vladar Mars (simbol snage, volje, jakog karaktera, adrenalina, aktivnosti  i cilja gdje ulažete energiju) u par navrata tokom 2016. sve ukupno po nekoliko mjeseci u vašem ličnom polju horoskopa, koje predstavlja svu vašu energiju, čak i fizički izgled, stremljenja, sve što ide ka vama i sve ono što vi emitujete. Vaše lično  djelovanje.  Ovaj aspekt će vam  dati izuzetnu energiju, osjećaj moći, činjenicu da ćete vi često voditi igru i kod dobrobiti, ali i ka propasti. Jer  je Mars - silovit, hrabar, šarmantan, ali i lud i glup.  Upadaćete u neke veze, seksualne afere, izazivati i biti izazvani u svakom pogledu poslovnom i ljubavnom. Savjet: Da bi ste potrošili višak energije učite u neko veliko fizičko ili mentalno trošenje. Da li ćete početi da se bavite sportom ili ćete raditi posao u kojem ćete izgarati dan i noć, nebitno je, bitno je da se energija troši jer ako se nagomilava udariće vas pravo u glavu!  I tako smo došli do zdravlja.

Zdravlje.  Zbog boravka vašeg vladara Marsa  u polju vašeg tijela  a posebno glave, vi ćete imati nevjerovatan višak energije, koja dolazi od jakog adrenalina. Također ćete imati prebrze pokrete, pa eto povreda. Nadam se da se nećete baviti tučama, ali povrede na radu su također moguće, pa oprez. Budite oprezni sa oštrim predmetima, izbjegavajte kontakat sa oružjem i ljudima koji ga nose. Ne držite nogu na gasu, budite pametni – ako je to uopšte moguće (za vas važi isto što i  za ovnove).
Akcenat je na povredama, migrenama, krvarenjima, upalnim procesima, sinusima, možda čak i neka operacija se desi.

Posao.   Mnogo, mnogo, mnogo rada. Trudite se da neko ne primjeti vašu preveliku energiju i pokuša da vas lijepo iskoristi za svoje ciljeve. Radite, ali i zahtijevajte svoj dio kolača. Toliko čete kuburiti sa novcem da ćete se opametiti i početi da  zahtijevate i šta zaslužujete i šta ne zaslužujete. Novac će do vas dolaziti, a još brže odlaziti, na razne dugove koje imate. Neku šansu ste vjerovatno izvukli proslije godine, neki  novi posao dogovorili sada samo  trebate prionuti na rad. Godina je dokazivanja.

Ljubav.   Ljubavno ludilo za vas počinje još od kraja 2015!  Mnogo ćete se truditi da privučete suprotan pol, možda i previše. Za žene ovog znaka ili podznaka, savjet da ne budu previše napadne pa čak i vulgarne. Muškarci će se dokazivati ljubavnim aferama. Riječ -  ljubav je možda pogrešan  termin  za ono što  vas čeka ove godine,  ali i to dođe na red. Ljubavne svađe će također biti još jedan  od vaših hobija tokom godine. Samo nemojte da ulijećete u neke brakove, baš i nije godina za to. 


Piše: Sladjana Rajevic, astrologinja i numerologinja 
(više o Sladani i njenom radu možete pročitati na njenom blogu Stella Numerus)

Zašto volim astrologiju? Zašto je Astrologija kraljica ezoterije ? Zato što je Astrologija abeceda, i uvjet da bi ste mogli da poznajete sve druge ezoterijske discipline, sva druga znanja. Službenu nauku razumijete mnogo bolje ako imate tu podlogu u vidu poznavanja osnovnog jezika svih znanja – Astrologije. Preteča moderne psihologije i psihoanalize. Drevni astrolozi su prvi klasifikovali ljudski karakter u 12 osnovnih grupa sa 12 podgrupa ( podnazaci ). Na to se dodaje dalje položaj Mjeseca, pa i svake druge planete i broj psiholoških nijansi se uvećava . Kada znate da procjente karakter osobe onda je lako zaključiti ikakvu će odluku donijeti, kako će reagovati, gdje su potencijali i slabosti, osobe.Što je Numerologija? Ništa drugo nego astrologija u brojevima! Numerologija je također bioritmički prikaz svake situacije, svakog dana, svačijeg života….. jer sve ima svoj broj i redoslijed , sve se nalazi negdje da bioritmičkoj skali. Ako znate gdje ste sad, znat ćete i gdje ćete biti sutra.

Ukoliko želite individualnu astrološku ili numerološku konsultaciju sa Sladjanom (putem skype-a) ili da naučite više o astrologiji i numerologiji (putem on-line škole astrologije i numerologije koju Sladjana vodi) kliknite ovdje.

Instagram