Korisni savjeti za kuhanjePecivo koje ispečete za doručak, uz naš mali trik duže će ostati toplo. U košaricu za hljeb ispod ubrusa stavite komad aluminijske folije.Krompir neće iskipiti ako u vodu za kuhanje dodate malo mlijeka ili komadić maslaca.


Pomfrit - nakon što ste krompir narezali na štapiće, potopite ga u hladnu vodu. Tako će otpustiti škrob pa će prženi krompirići biti mnogo hrskaviji.


Umak koji vam je zagorio možete spasiti pomoću vrlo jednostavnog trika, tako što ćete mu dodati malo narandžinog soka koji će neutralizirati loš okus.Salata veoma brzo vene. Kako bi je unatoč tome mogli iskoristiti, očistite je, razdvojite na listove i operite u zdjeli s vodom u koju ste dodali kašiku šećera. On će uvelu salatu učiniti ponovo hrskavom.Odresci od mljevenog mesa imat će pikantniji okus, ako ih spravite s namočenim pivskim pecivom, umjesto običnim bijelim.


Dimljenu ribu prije posluživanja samo 2 minute zagrijte u pećnici na 100 stupnjeva ili u mikrovalnoj na 360 vata. Tako će imati okus kao da je svježe dimljena.


Pripremila: Meliha Horić - Džanković

Instagram