Veliki horoskop za 2016. godinu za horoskopski znak Strijelac


Molim vas pročitajte za vaš znak kao i za vaš podznak, radi većeg poklapanja karaktera i sklonosti osobe.


Djelovanje Saturna. Ovaj donosilac ozbiljnih dešavanja i krucijalnih životnih promjena je već drugu godinu u vašem znaku i činjenica je to da vas je uozbiljio, spustio na zemlju. Dijete iz vas je nestalo, ali zato kao da prihvatate odgovornosti od kojih ste prije bježali. Skloni ste da započnete ozbiljnije poslove, ali i na veze vi već mjesecima gledate ozbiljnije. Također, taj Satrun vlada vašim sektorom novca, pa ste počeli od 2015. godine ozbiljnije i da zarađujete. I to se sve nastavlja, ali sa dodatnim odgovornostima, koji će vas prilično pritiskati. Bez obzira na to što vam je teško i ne znate više gdje udarate, vi ste zadovoljni postignutim i svim pridobijenim u posljednjih godinu dana, što se nastavlja sve isto i tokom 2016. Malo vas Saturn i baca u neke tmurnije faze, upadate  u neke pomore, ali sve su to faze i sve je prolazno.

Djelovanje Jupitera.  Vaš vladar Jupiter od ljeta 2015. boravi u znaku Djevice, što godi Djevicama, ali ne i vama. Vas to sve sputava, donijelo vam je mnogo posla. Nekima će taj Jupiter možda jedan posao i uzeti, ali zato drugi donijeti. U svakom slučaju dosta ste se spustili na zemlju, zahvaljujući ovim svim zemljanim uticajima. Također,  on boravi u vašem polju posla i karijere, pa ste se vi baš ustremili! Mnogi Strijelčevi će dobiti diplomu, započeti karijeru, a neki će morati  da mijenjaju posao zbog nečeg boljeg po njih. Velika pomoć jednog od roditelja će vam mnogo značiti. Također zaštita od nekog  autoriteta, moćnika, osobe na položaju,  ili pogodnosti koju vam daje država, biće dio nekih vaših rješenja. Sve u svemu dobra 2016.  godina vas čeka. Završite sve bitno do kraja ljeta, jer poslije tih pogodnosti po vas više nema.

Djelovanje Marsa.  Moram reći da  vas Mars (mlađe muške osobe, sinovi, mlađi partneri) par navrata prilično stavljaju u nezavidni poziciju. Donose vam brige i problemčiće, jer je Mars tokom zime u vašem polju gubitaka i razočarenja. Ono što vi možete da kontrolišete a to je energija koju poklanjate drugima. Nemojte dozvoliti da budete iskorišćeni navedeni da radite za tuđe interese. Ovo srećom sve traje do 07. Marta. Potom mali predah, i vi ste opet dominantni i u prvom planu. Ali ne zadugo, opet se vraća faza gubitaka i pehova od 28. Maja do Avgusta.  

Posao.  Poslovno dominantna godina svakako. Međutim, plašim se da tokom prve polovine godine imate neki prividan uspjeh i lažni sjaj, a da mnogo radite drugome u korist i punite drugima džepove. Nikako da vidite ličnu dobit. Kasnije, sve pozicije koje budete osvojili tokom godine, počeće da vam donose i materijalnu korist od kraja ljeta.
Tokom jeseni, Mars u vašem polju zarada, donijet će vam lijepe prihode!

Zdravlje.  Stariji pripadnici znaka Strijelac imaju nekih zdravstvenih problema sa kostima, kičmom i kukovima,  jer im je Satun (kosti) u njihovom znaku je više mjeseci prisutan, pa su bolovi tu. Neki Strijelčevi malo kubure sa depresijom, nekrakteristično za njih, pa su se povukli u sebe i manje su fizički aktivni zato ih kosti i bole. Trebate malo više da šetate, to vas i održava vitalnim, upravo onaj vaš stari temperament koji  se negdje izgubio u posljednje vrijeme.


Ljubav.  Vi zaista pokušavate da definišete sebe, da se prikažete ozbiljniji. Postavljaćete partneru uslove, a i sebi ćete dati zadatak da definišete svoje  odnose i da sredite nedefinisan odnos  ako ga imate. One odnose koji vam ne odgovaraju, vi ćete konačno razriješiti. Maj i Juni su vrlo lijepi mjeseci  za ljubav, a  Avgust  će nešto bitno započeti,  jesen i zima će čitavu priču zaokružiti. Piše: Sladjana Rajevic, astrologinja i numerologinja 
(više o Sladani i njenom radu možete pročitati na njenom blogu Stella Numerus)

Zašto volim astrologiju? Zašto je Astrologija kraljica ezoterije ? Zato što je Astrologija abeceda, i uvjet da bi ste mogli da poznajete sve druge ezoterijske discipline, sva druga znanja. Službenu nauku razumijete mnogo bolje ako imate tu podlogu u vidu poznavanja osnovnog jezika svih znanja – Astrologije. Preteča moderne psihologije i psihoanalize. Drevni astrolozi su prvi klasifikovali ljudski karakter u 12 osnovnih grupa sa 12 podgrupa ( podnazaci ). Na to se dodaje dalje položaj Mjeseca, pa i svake druge planete i broj psiholoških nijansi se uvećava . Kada znate da procjente karakter osobe onda je lako zaključiti ikakvu će odluku donijeti, kako će reagovati, gdje su potencijali i slabosti, osobe.Što je Numerologija? Ništa drugo nego astrologija u brojevima! Numerologija je također bioritmički prikaz svake situacije, svakog dana, svačijeg života….. jer sve ima svoj broj i redoslijed , sve se nalazi negdje da bioritmičkoj skali. Ako znate gdje ste sad, znat ćete i gdje ćete biti sutra.

Ukoliko želite individualnu astrološku ili numerološku konsultaciju sa Sladjanom (putem skype-a) ili da naučite više o astrologiji i numerologiji (putem on-line škole astrologije i numerologije koju Sladjana vodi) kliknite ovdje.

Instagram