Veliki horoskop za 2016. godinu za horoskopski znak VodolijaMolim vas pročitajte   za vaš znak kao i za vaš podznak, radi većeg poklapanja karaktera i sklonosti osobe.

Djelovanje  Saturna. Saturn u vašoj  IX kući prijatelja i zarade od karijere, posla. To znači da se vraćaju stari prijatelji iz prošlosti sa kojima se obnavlja prijateljstvo iznova. Ali je isti aspekt mali problem sa vašim ličnim zaradama, pa se osjećate skučeno  sa finasijske tačke gledišta. Neki vaši prijatlji  se sele daleko, možda i van zemlje. Sa drugima završavate kontakt na neki drugi način. Interesantno je da ćete neke stare poznanike sresti poslije mnogo, mnogo godina i vidjećete ih u novom svjetlu. Poslije mnogo godina dosta  se toga promijenilo i oni drugačije izgledaju  i izgledaju, vode neke druge živote. Postaćete jedni drugima zanimljivi i opet počinje nov krug druženja i razmjene životnih iskustava. 


Djelovanje Jupitera. Jupiter  je još do jeseni u vašem VIII polju, problema, svađa i jake seksualne energije i nečega sto nije tolik o pozitivno a to su moguće povrede i ekcesi. Međutim sa njim tu bilo koja situacija će proći na  najbolji mogući  način.Također pored velikih  seksualnih apetita , ovdje je pojačan i apetit  za novcem , pa je nerijetko da posežete za pozajmicama, od partnera ili od banke. Što je najgore novac koje tražite nije mali. Trebalo bi razmisliti da li ćete biti sposobni da toliki novac i vratite.  Odlazak u inostranstvo sa Jupiterom u IX polju od jeseni ove godine pa i naredne je vrlo izvjestan.

Djelovanje  Marsa. Ove godine planeta  akcije i dešavanja Mars se kod vas najviše zadržava u polju posla i karijere i polju prijateljstva, ali i osoba širih socijalnih kontakata mjesta na kojima se krećete. Mars u X polju, veoma bitnom polju ugaone kuće, nerijetko pravi velike i iznenadne rezove u životima ljudi. Najčešće su ti rezovi i odluke prenagljene i uz veliku buku. Tako nešto se vama dešava na polju karijere, nagli otkazi dati u emotivnom rastrojstvu ili potpuno brza zaposlenja sa danom početka rada – odmah sutra. Takđer, životne bitne odluke se donese u sekundi , i poslije rijetko ima nazad. Ne rijetko ovaj aspekt na najbitnijoj tački u horoskopu i njegovo agresivno djelovanje hoće da vas prodrma i probudi iz uspavanosti i prepuštanju  sudbini. Dosta ćete se družiti prvih par mjeseci godine i prijatelji će biti sa vama dok prolazite kroz novosti u svom životu.

Posao. Na polju  posla, karijere, situacija je vrlo promjenljiva i moguće su rasprave sa nedređenima više puta tokom proljeća, situacija je tijesna kad je ostanak na poslu u pitanju, produžetak ugovora, ili  jednostavno vaše strpljenje na tom radnom mjestu.  Za one koji posao nemaju iznenada se pojavljuje prazno radon mjesto koje vi hitno treba da popunite. Posao obećava veliki radi zalaganje a ne srazmjerno lošiju ali redovnu, sigurnu zaradu, za narednih godinu i nešto više dana unaprijed, ne možete očekivati mnogo više od zarade, od malog povećanja plate na ljeto.

Ljubav. Od ljeta izgleda kao da se situacija na ljubavnom polju zajedno sa temperaturom vazduha,  zagrijva  i temperature na polju partnerstva.  Jake su strasti na ljubavnom polju ali u isto vrijeme kod nekih Vodolija se nema previše želje za ozbiljnom vezom. Pa sa  partnerom ćesto vodite bitku za svoju slobodu. Česte su epizode, strasti koje se smjenjuju sa epizodma rasprava, zbog ljubomore i nije malo vjerovarno da će partner  blokirati vaše izlaske i druženja sa prijateljima, zbog  sumnje u vašu vjernost i straha za vašu vezu. Ovakava napeta situacija je tokom cijele godine, pa i djelimično sljedeće. Slodnoumni  mogu ulaziti u jedne veze, raskidati, ulaziti u neke druge, jer za one koji vole slobodu, zatvorenost u kuću na kojoj insistira partner ne dolazi u obzir, pa su vječito u potrazi za nekim ko će im tu slobodu u ponašanju i dozvoliti.


Zdravlje. Nervoza, glavobolje, problem sa zelucem, posebno  tokom proljeća i ljeta. Piše: Sladjana Rajevic, astrologinja i numerologinja 
(više o Sladani i njenom radu možete pročitati na njenom blogu Stella Numerus)

Zašto volim astrologiju? Zašto je Astrologija kraljica ezoterije ? Zato što je Astrologija abeceda, i uvjet da bi ste mogli da poznajete sve druge ezoterijske discipline, sva druga znanja. Službenu nauku razumijete mnogo bolje ako imate tu podlogu u vidu poznavanja osnovnog jezika svih znanja – Astrologije. Preteča moderne psihologije i psihoanalize. Drevni astrolozi su prvi klasifikovali ljudski karakter u 12 osnovnih grupa sa 12 podgrupa ( podnazaci ). Na to se dodaje dalje položaj Mjeseca, pa i svake druge planete i broj psiholoških nijansi se uvećava . Kada znate da procjente karakter osobe onda je lako zaključiti ikakvu će odluku donijeti, kako će reagovati, gdje su potencijali i slabosti, osobe.Što je Numerologija? Ništa drugo nego astrologija u brojevima! Numerologija je također bioritmički prikaz svake situacije, svakog dana, svačijeg života….. jer sve ima svoj broj i redoslijed , sve se nalazi negdje da bioritmičkoj skali. Ako znate gdje ste sad, znat ćete i gdje ćete biti sutra.

Ukoliko želite individualnu astrološku ili numerološku konsultaciju sa Sladjanom (putem skype-a) ili da naučite više o astrologiji i numerologiji (putem on-line škole astrologije i numerologije koju Sladjana vodi) kliknite ovdje.

Instagram