10 načina da osvježite svoj životUkoliko sedmično čistite svoj dom, ormare, šupe u podrumu, zašto ne pokušate očistiti i svoj život. Savršeno je razumno da počnete iznova uljepšati dom u kojem boravite i priuštiti sebi najljepše dane života.  Na primjer, isprobajte nešto što dosad niste radili (fitness, yoga, čitanje drama, posjetite svoje prijatelje, probudite dijete u sebi, držite osmijeh koji će usrećiti druge osobe).1. Riješite se sve nezdrave hrane iz kuće i započnite praviti zalihe zdravih namirnica.

2. Drugačije razmjestite namještaj, kako bi vaš dom poprimio novi izgled.

3. Bacite svu staru šminku i proizvode za njegu kože.  Budite hrabri: odaberite novi miris, drugačiju boju ruža za usne i proizvode koje dosad niste koristili.

4. Kupite novo donje rublje. Bacite stare gaćice i grudnjake u kojima se ne biste pokazali ni pred svojom mamom, i novac uložite u lijepi novi set.
5. Upišite se na fitness ili yogu da naučite nove vježbe i pokrete kojima ćete osvježiti svoju uobičajnu tjelovježbu.
6. Sredite svoje račune. Kupite novi novčanik i promijenite ručnu torbicu, da biste plaćanje dugova učili ugodnijim.

7. Sklopite ugovor sami sa sobom. Odlučite koje navike morate odbaciti i koja problematična područja trebate srediti, te počnite raditi na tome.

8. Uvedite dan "mentalnog zdravlja", bilo u sedmici ili preko vikenda. Taj je dan samo za vas, da radite šta god da poželite, bez rasporeda ili vremenskih ograničenja.

9. Umjesto kratkih priča koje inače čitate, odaberite knjige drugačijeg žanra - drame, znanstvenu fantastiku ili povijesne knjige.

10. Sastavite svoj poslovni životopis. Nadahnut će vas da pokušate doći do radnog mjesta iz vaših snova i podsjetiti vas na vaša dostignuća. 

Kad krenete da uvedete red, nemojte se zaustavati na policama i ormarima. Osvježite svoj um, stavove i pristup u poslu.


UKOLIKO STE PROPUSTILE, PREDLAŽEMO DA PROČITATE:

Pripremila: Mediha Horić Aličić

Instagram