Četiri koraka do pronalaska pravog muškarca


Mnoge savremene žene imaju problema u pronalasku onog "pravog". Većina ih žudi za istinskom i pravom ljubavlju, koja se događa samo jednom u životu. Kako pronaći "pravog", kako dozvoliti da vas i da ga osvojite, te kako da se ponašate u takvoj situaciji pročitajte u nastavku teksta i budite osvojene. 


Privucite pažnju vašem muškarcu 

Većina žena smatra da ne može privući pažnju muškarcu uglavnom ako nije lijepo našminkana i dobro obučena, ali vjerujte nije sve u tome.

Pri susretu trebate biti nasmijane, opuštene, pozitivne i prijatne, čak i ako u tom trenutku niste u potpunosti sređene. Ne zaboravite da muškarci više obraćanju pažnju na komunikaciju i pažnju prilikom slušanja, nego na to je li vam sve na mjestu sa šminkom, kosom i odjećom... 

Ukoliko mu se svidite kao osoba, vjerujte da mu nije bitna ni vaša šminka ni odjeća, jer vi ste za njega ona najljepša.

Ukoliko vam se baš sviđa, ne ustručavajte se, slobodno priđite mu prve

Većina muškaraca vole kada im dame prve priđu, to ih opusti i osjećaju se vrijednijim muškarcima u odnosu na ostale. 

Kada im žene priđu sa stilom i karakterom, muškarci za njih smatraju da su pune samopouzdanja.  

Međutim, mnoge žene i dalje vjeruju da je pogrešno da prve priđu muškarcu koji im se dopada. One smatraju da taj prvi korak trebaju da učine muškarci kako bi bili osvajači njihove ljubavi. Bilo kako bilo, sve je stvar ukusa.


Pri susretu budite nasmijane i opuštene, budite svoje

Prilikom izlaska sa muškarcem nabacite osmijeh na lice, on je ključ kojim otvarate sve ono što želite. Muškarci zaista vole nasmijane pozitivne i opuštene djevojke sa kojima uživaju. Pri susretu treba da djelujete pristupačno, a ne hladno, jer time ćete stvoriti kontra efekat. 

Ukoliko vam se muškarac pri prvom susretu ne svidi iz bilo kog razloga, ne dajte mu lažnu nadu, pripazite na poglede koje mu upućujte i svoje ponašanje. Muškarci se jako plaše odbijanja.  

Dajte mu priliku 

Ukoliko budete u prilici da izađete sa muškarcem koji nije vaš tip ili kojeg ne biste primijetili na ulici? Ipak izađite, malo bolje ga upoznajte i ne sudite odmah, jer nikad se ne zna možda baš on osvoji vaše srce. 

Prilikom susreta dajte mu priliku da ga upoznate, budite nasmijane i pažljive prema njemu, jer možda vas baš on iznenadi. Ne zaboravite da, nikad se ne zna, jer možda je baš on taj, onaj pravi koji će pobuditi vaša osjećanja prema njemu.
Prilikom pronalaska "pravog" muškarca, trebate se otvoriti kako biste ga što bolje upoznale. Čitajte partnera i odmjerite njegovu iskrenost. 

Veoma je dobro da poznajete sebe. Prilikom izlaska budite nasmijani, opustite se, jednostavno rečeno budite svoji. To znači da stvorite sebi mogućnost da upoznate nove ljude i da brzo ne sudite i donosite tek takve odluke. 

"Budite sa onima koji pjevaju, pričaju, uživaju u životu i nose radost u očima. Jer radost je zarazna i uvijek uspijeva da pronađe rješenje tamo gdje logika nalazi samo objašnjenje za greške", Paulo Coelho.


Piše: Mediha Horić Aličić

Instagram