Pun Mjesec ostvaruje želje (šta poželjeti 22. februara prema Vašem horoskopskom znaku)

19:54Pun  će se desiti Mjesec 22. Februara 2016 desiće se u znaku Djevice, znaku skromnosti, posla i dnevnih obaveza.  Ovo je također znak zdravlja, liječenja, iscjeljenja, a posebno zdravog života i preventivnog liječenja.


U vrijeme Mjeseca Djevica treba postiti barem jedan dan. Ovi dani imaju veliki uticaj na detoksikaciju organizma, posebno jer Djevica sklona postu i biljnoj hrani.

Dodatne preporuke čistite bilo šta iz svog života, na svom tijelu, mrlje na  garderobi.

-  Liječite kožu od ekscema i površinske prljavštine, čistite pore.

-  Započeti proces  liječenja i ozdravljenja. Bolesne biljke  liječiti. Bolesno drveće ako se ovih dana odreže – ozdraviće.

-  Dobri su dani za njegu biljaka od kojih očekujete da se razgranaju i povećaju. 

- Jedite više  salate,  nego hljeba i mesa.

- Unesite so u organizam. Mjesec u zemljanom znaku traži zemljani element, a to je so i to su ostali minerali. 

Šta poželjeti?   -  Savjet za sve
Šta je najefektnije poželjeti kada  je Pun Mesec (ispunjenje, punoća) u znaku zdravlja ili željenog izlečenja, znaku posla za one koji imaju poslovnih problema, ili posao nemaju a žele ga,  ili onih koji žele neku poslovnu promjenu na bolje.  

     Dobro je završiti sa nekim obavezama koje su vas previše trošile gde ste davali svoj maksimum.  Ali i od svega ovoga nabrojanog ćete dobiti dobre rezultate i zasluženu nagradu za svoj rad i trud! 

Preporuke bi bile da osobe sa:

- znakom i podznakom u Ovnu požele

     Pošto je Pun mjesec u VI znaku  (polju) od vas, a njime vlada Djevica, preporuke su da treba poželjeti iscjeljenje, da konačno riješite neki zdravstveni problem koji vas dugo muči, kao i da se riješite nekih obaveza koje vam nikako više ne prijaju. 
        Kako ovo polje predstavlja i našu situaciju na poslu, dobro poželjeti poboljšanje  uslova rada, ili novi posao, posebno za one koji posao nemaju.

- znakom i podznakom u Biku 

Pošto je Pun mjesec u V znaku  (polju) od vas, u simbolici Lava, korisno je 
Poželjeti ostvarenje potomstva ili da pošalju blagoslov, uspjehe djeci ako djecu već imaju.  

       Također, V polje predstavlja i ljubav i zabavu, za usamljene bitno je poželjeti novu lijepu ljubav.   Kreativnost i hobiji, su također V polje, pa se valja sada tu pokazati. Plasirajte svoje kreativne radove, zasijaće u punom sjaju.


- znakom i podznakom u Blizancu

      Pošto je Pun mjesec u IV  znaku  (polju) od vas, u simbolici Raka trebaju da požele rješenje problema vezanog za stambeni postor, zatim zdravlje najstarijem članu porodice. Također je dobro razmišljati o rješavanju  problema da bi smo u starosti živjeli mirno. 

     Porodični biznis, nešto od čega porodica živi, je također nešto što možemo poboljšati molitvom u ovom periodu.


- znakom i podznakom u Raku

    Pošto je Pun mjesec u III  znaku  (polju) od vas, u simbolici Blizanaca, tako rješenje bitne dokumentacije koja im otvara neka vrata, da dobiju neki bitan papir, dozvolu, rješenje, diplomu, certifikat i slično. 

     Izmirenje ili  poboljšan odnos, podrška od braće i sestara je ono čemu sad treba težiti također. Neki kraći put, ako vam je potreban odmor i bijeg od teške svakodnevice zatražite također. 

- znakom i podznakom u Lavu

     Pošto je Pun mjesec u II znaku  (polju) od vas, u simbolici znaka Bika, savjetuje vam se da slobodno i hrabro priželjkuju finansijsko poboljšanje. Ukoliko mislite da ne zarađujete dovoljno, zatražite bolja redovna primanja.
        Ukoliko ste u fazi  da nešto bitno trebate da kupite ili prodate, meditirajte na neku dobro odrađenu kupo-prodaju gdje će obije strane biti zadovoljne!

- znakom i podznakom u Djevici 

     Pun  Mjesec se nalazi u vašem znaku ili u vašem I polju horoskopa ako ste podznak Djevica. Ovo  čini da uspjeh i neko ispunjenje ide ka vama. Nemojte sada biti skromni! Djevice trebaju da se mole da uspiju da se oslobode prošlosti i nostalgije. 
      Ako su daleko od kuće, neka požele povratak kući,  osnivanje porodice ili prinovu također!

- znakom i podznakom u Vagi

Pošto je Pun mjesec u XII  znaku  (polju) od vas, u simbolici znaka Riba, mnoge Vage treba da osvjetle neke tajne,  izađu iz samoprihvaćenih iluzija koje im uzimaju sreću, jer vam je Pun Mjesec u  XII polju horoskopa-tajne i prošlosti.

       Molite se također da  se oslobodite svojih tajnih strahova koji vas nagrizaju i blokiraju.  Meditirajte da razbijete blokade. 

- znakom i podznakom u Škorpije

     Pošto je Pun mjesec u XI  znaku (polju) od vas, u simbolici Vodolije, vrijeme je da  poželite da sredite svoj društveni život, riješite problem iz kruga prijatelja, steknete i prihvatite neke nove ljude u svoj život. 

     Škorpije trebaju slobodno i hrabro da požele dalju  budućnost,  ali i da smisle strategiju kako to da ostvare. Vrijeme je za  ostvarivanje ličnih želja, pa čak i hirova.

- znakom i podznakom u Strijelcu

     Pošto je Pun mjesec u X  znaku (polju) od vas, u simbolici Jarca, znači da ste jedan poslovni životni krug završili. Poželite sada da dobiju nov posao ili poželite veliko poboljšanje u svojoj karijeri.

      Također polje u kome vam se nalazi pun Mjesec označava i moć i kontrolu nad svojim životom i sudbinom.  Meditirajte da u potpunosti držite uzde svoga života u svojim rukama, i oslobodite se tuđe dominacije!


- znakom i podznakom u Jarcu 

     Pošto je Pun mjesec u   IX  znaku (polju) od vas, u simbolici Strijelca, imaće efekta ukoliko se molite za ostvarenje nekog posla vezanog za strance ili dalekim putovanjem i zaradom u inostranstvu. Dobrobit dolazi i od rođaka ili prijatelja koje imate van zemlje.   

     Također poželeti pomoć od moćnih i bogatih ili ljudi koji su u daleko u boljoj poziciji od vas, pomoć nekoga ko bi vam pomogao da riješite neki problem. 

- znakom i podznakom u Vodoliji  

     Pošto je Pun mjesec u   VIII  znaku (polju) od vas, u simbolici Škorpije, najviše efekta ćete imati ako sada želite da riješite problem nasljedstva, alimentacije, ili diobe.  Ako ste u sudskom sporu gde potražujete neki novac ovako pozicioniran Mjesec  će vam sada pomoći. 

     Također ukoliko imate neke strahove VIII polje sada je vrijeme da se molite da ih rasvijetlite i otklonite.  Ništa ne sve biti jače od vas!

- znakom i podznakom u Ribama

      Pošto je Pun mjesec u   VII  znaku (polju) od vas, u simbolici Vage,  pravo je vrijeme da Ribe meditiraju na rješenje bračnog ili partnerskog statusa, pronalaženje  dobrog  partnera, ulazak u vezu, brak ili konačan izlalaz iz njega ako drugačije ne može. 
     Još jedna mogućnost VII polja gdje se sada nalazi vaš Mjesec je  javni život,  prihvatanje i popularnost vas u socijalnim kontaktima. Također, predstavlja osobe koje srećemo… Poželite sebi dobre i  korisne  susrete, poznanstva i sastanke! 


Piše: Sladjana Rajevic, astrologinja i numerologinja 


(više o Sladjani i njenom radu možete pročitati na njenom blogu Stella Numerus)

Zašto volim astrologiju? Zašto je Astrologija kraljica ezoterije ? Zato što je Astrologija abeceda, i uvjet da bi ste mogli da poznajete sve druge ezoterijske discipline, sva druga znanja. Službenu nauku razumijete mnogo bolje ako imate tu podlogu u vidu poznavanja osnovnog jezika svih znanja – Astrologije. Preteča moderne psihologije i psihoanalize. Drevni astrolozi su prvi klasifikovali ljudski karakter u 12 osnovnih grupa sa 12 podgrupa ( podnazaci ). Na to se dodaje dalje položaj Mjeseca, pa i svake druge planete i broj psiholoških nijansi se uvećava . Kada znate da procjente karakter osobe onda je lako zaključiti ikakvu će odluku donijeti, kako će reagovati, gdje su potencijali i slabosti, osobe.

Što je Numerologija? Ništa drugo nego astrologija u brojevima! Numerologija je također bioritmički prikaz svake situacije, svakog dana, svačijeg života….. jer sve ima svoj broj i redoslijed , sve se nalazi negdje da bioritmičkoj skali. Ako znate gdje ste sad, znat ćete i gdje ćete biti sutra.


Ukoliko želite individualnu astrološku ili numerološku konsultaciju sa Sladjanom (putem skype-a) ili da naučite više o astrologiji i numerologiji (putem on-line škole astrologije i numerologije koju Sladjana vodi) kliknite ovdje.

Mogli bi vam se svidjeti i ovi članci

0 komentari