10 osobina koje vas čine ženstvenomKada pomenemo ženstvenost mnogima se pred očima stvara slika najprije lijepe, dobro odjevene i njegovane žene. Međutim, da bi žena bila ženstvena ne moraju biti presudna samo ta tri elementa. Koje su to osobine koje u cjelosti jednu ženu čine posebnom i ženstvenom, donosimo vam u nastavku teksta?         

1. Unutrašnja ljepota

Vrlo je važno da žena osim vanjske ljepote posjeduje i tu unutrašnju ljepotu, a to znači da ima dobru dušu i srce, te ljubav i osjećajnost. 

         
2. Karakterna žena
Karakterna žena i više je nego ženstvena žena. Takve žene racionalno znaju šta žele i svi imaju povjerenja u njih. On su ugledne, uspješne, ljubazne i mudre i svi ih vole i žele u svom društvu. 

        
3. Budi ono što jesi, budi svoja!
Svaka žena ženstvena je na svoj način, pa tako i samim tim da bude ono što jest. Uvijek budite svoje, spontane i ono što zaista jeste, jer i to je jedna od osobina koja nas individualno čini ženstvenim.

          
4. Pozitivna harizma
Ženstvenost također odražava opuštenost, pozitivnost, duhovnost, te smisao za humor... Stoga, nabacite osmijeh na lice, jer ljudi vole vidjeti pozitivne, opuštene i nasmijane osobe, a posebice muškarci koji uživaju u društvu sa takvim ženama.

         
5. Vodite brigu o svom tijelu
Također, ženstveno je kada vidimo lijepo njegovanu ženu koja njeguje svoje tijelo, bilo kozmetičkim preparatima, masažama, fizičkim aktivnostima... Osim toga, dobra, kvalitetna  i zdrava ishrana je pokazatelj koliko vodite računa o svom zdravlju i tijelu.

         
6. Uvijek nađite vremena za sebe
Da biste uspjele voditi brigu o sebi, svom zdravlju i tijelu uvijek nađite vremena za sebe. Svaki dan bar 15-est ili 30 minuta sasvim vam je dovoljno da izdvojite za sebe za neku od vaših aktivnosti koje vas opuštaju, vježbanje, trčanje, meditiranje, yogu, masažu... Ne zaboravite da sve se može postići, samo je važno da se dobro organizujete i nađete vremena za sebe.
          
7. Ženstvena sa odgovarajućim make up-om
Da bi bila ženstvena ne moraš imati savršene crte lica i idealne proporcije. Uz odgovarajući make up, uz koji je obavezan tanko iscrtani crni tuš za oči i crveni ruž zasijenit ćete privlačnošću i ženstvenošću. Malo ključnog make up-a učinit će vas ženstvenim, jer bez njega je ženstvenost neizostavna.

        
8. Ženstvena sa njegovanom kosom
Lijepo njegovana i sređena kosa za muškarace je mnogo ženstvena i privlačna, a posebice kada u razgovoru sa partnerom onako seksi provučete ruke kroz kosu. U tom trenutku za njih nema ništa privlačnijeg od toga.

          
9. Ženstvena sa njegovanim rukama i sređenim noktima
Muškarcima osim ljepote, lica i očiju žene, ženstvene su i lijepo njegovane ruke i nokti. Stoga, svakodnevno njegujte svoje ruke kremicama i obaveznom sedmičnom manikurom. Uz sve to, ženstvenost obavezno upotpunite sa seksi crvenim lakom za nokte.

       
10. Odjeća i obuća neizostavan element ženstvenosti
Osim ljepote i fizičkog izgleda, odjeća i obuća predstavlja neizostavni element ženstvenosti. Da bi bile ženstvene ne morate nositi skupocjenu markiranu odjeću i obuću. Prije svega dovoljno je da oni ne izgledaju "jeftino", te da vam budu udobni, kvalitetni i da prate vašu figuru. Za ženstvenost neizostavn je crveni komad odjeće, haljina, košulja ili neki drugi crveni detalj nakit, broš ili marama.

         
Da bi bila ženstvena, nije presudno koliko si lijepa po kriterijumima društva već kako i na koji način ti sebe vidiš. 
"Istinski glamuroznu ženu čini njena spontanost i svijest o vlastitoj ženstvenosti", Donatela Versaće.
Piše: Meliha Horić Džanković

Instagram