Šta vam sve može otkriti godišnji horoskop?


Godišnji horoskop za naš zodijački znak može nam dati dugoročniju prognozu pozitivnih i negativnih perioda za različite aspekte naših života. Tako nam određeni dani ili mjeseci u godini mogu biti manje ili više povoljni za poslovne uspjehe i komunikaciju sa drugima, za upoznavanje novih ljudi ili napredak u vezi ili braku, dok neki mogu pokazivati izuzetno loš potencijal za ostvarivanje planiranog. 


Zbog toga godišnji horoskop za zodijački znak treba posmatrati isključivo kao predviđanja naših i kapaciteta okolnosti za sretan, odnosno nepovoljan razvoj dešavanja u našim životima. Sa druge strane, godišnji horoskop rađen prema natalnoj karti pokazuje sigurnije prognoze onoga što će nam se dešavati u narednih 12 mjeseci. 

Godišnji horoskop za Vaš znak

Godišnji horoskop za određeni zodijački znak radi se u za period od 1. januara do 31. decembra, odnosno jednu solarnu godinu. Za to vrijeme, može se predvidjeti tranzit planeta kroz Vaš znak, kao i mogućnosti koje bi one mogle donijeti ili odnijeti. Tako će, na primjer, Ovnovi jedne godine imati „zapisano u zvijezdama“ napredak na poslu i povećanje plate, odnosno uspjeh u školi ili na studijama, dok će Strijelcima ta godina biti posebno povoljna za ljubav. Sve što godišnji horoskop predviđa osobe rođene u ovim znacima ne moraju i zaista iskusiti. Ostvarenje ovih potencijala u mnogome zavisi od podznaka u kom je osoba rođena, kao i od ostalih aspekata i tranzita u njenoj natalnoj karti. Na kraju, mnogo zavisi i od same osobe, pa tako Ovnovi u određenoj godini mogu osjetiti da lakše savladavaju prepreke na poslu, kao i benefite bolje financijske situacije, iako to ne mora biti povećanje plate već sredstva stigla sa drugih strana ili prosto – štednja. Spomenuti godišnji horoskop za Strijelca u tom slučaju može donijeti bolju komunikaciju sa partnerom, ali na kraju krajeva od osobe zavisi i da li će u tom periodu uživati ili će je moriti druge brige. 

Godišnji horoskop urađen prema natalnoj karti
Mnogo je sigurniji godišnji horoskop rađen prema natalnoj karti, jer on tačno može predvidjeti povoljne i nepovoljne periode za određenu osobu.

Međutim, tranziti planeta se također na različite načine mogu tumačiti, tako da treba voditi računa i izradu horoskopa za dvanaest mjeseci prema natalnoj karti povjeravati isključivo astrolozima sa iskustvom u svom poslu. 
Natalni godišnji horoskop može Vam pomoći da potencijal određenih aspekata svog života bolje sagledate i po svojoj volji iskoristite. Za sve koji se dvoume oko bilo koje okolnosti u svom životu, horoskop također može biti od koristi. Tako će godišnji natalni horoskop pokazati kada je vrijeme za donošenje odluke koja će značiti korak naprijed i promjenu nabolje, a kada se treba uzdržati od odlučivanja, ukoliko nemamo potencijal da stvari sagledamo jasno i donesemo pravo rješenje. Zato je važno razgraničiti da i natalni godišnji horoskop može donijeti isključivo prognoze, dok je na nama da li ćemo i kako na njih reagovati i koristiti ih. 

Svakako je dobro unaprijed znati sve mogućnosti koje nam donose naredni mjeseci, kako bismo se unaprijed pripremili da na njih reagujemo, iskoristimo ih ili preokrenemo u svoju korist. 


Instagram