Šta znače cvjetni aranžmani od ruža kao poklon?


Ako ste se pitale šta znače buketi ili cvjetni aranžmani od ruža određene boje koje ste dobile na poklon, dajemo vam odgovor za svaku boju ponaosob. Nije isto kada vam na kućnu adresu stignu bijele, crvene ili narandžaste ruže – ovo je simbolika svake nijanse.Cvjetni aranžmani od ruža bijele boje


Bijela je najčešći izbor za vjenčanja, pa se povezuje sa nevinom, čistom i vječnom ljubavlju. Ipak, cvjetni aranžmani od ruža ove boje mogu značiti i poštovanje, te se nerjetko poklanjaju poslovnim partnerkama, ali i starijim pripadnicama ljepšeg pola sa kojima ste u srodstvu ili prijateljstvu. Kako bijele ruže znače i produhovljenost, one se mogu poklanjati i učiteljicama ili profesorkama, kao poruka zahvalnosti zbog svega što su vas naučile.

Crvene ruže


Crvena je boja ljubavi, a ruža simbolički cvjet ovog osjećanja. Tako se i cvjetni aranžmani od ruža poklanjaju onda kada prema nekome osjećamo neizmjernu strast i partnersku ljubav, te su pravi izbor za darivanje od strane muža, dečka ili momka koji vas simpatiše za Dan zaljubljenih, Osmi mart, rođendan ili Novu godinu. Vodite računa - cvjetni aranžmani od ruža crvene boje trebalo bi da u sebi sakriju i neko ljubavno pisamce, ali ako ga ne bude, znajte da je već njima poručeno o dubokim osjećanjima koje neki muškarac gaji prema vama.

Žute nijanse


Iako se cvjetni aranžmani od ruža žute boje uglavnom povezuju sa ljubomorom, zapravo se prava simbolika ovog cvjeta u boji sunca krije u jednoj riječi – prijateljstvo. Stoga su žute ruže najbolji način da se stavi do znanja da neraskidive drugarske veze povezuju dvije osobe, kog god pola one bile. Dalje, cvjetni aranžmani od ruža žutih nijansi poklanjaju se onima kojima se želi brzo ozdravljenje, te su ujedno i najbolji izbor kao dar onima koji, nažalost, iz bilo kog razloga leže u bolnici.

Cvjetni aranžmani od ruža narandžaste boje


Kako je narandžasta boja sastavljena od crvene i žute, to i cvjetni aranžmani od ruža ove boje šalju pomješane poruke ova dva cvjeta. Ipak, one se najprije poklanjaju onda kada osjećamo ponos na nekoga, ili hoćemo da pokažemo strastveno i duboko prijateljstvo ili najljepše želje nekome. Zato su dobre i kao poklon prijateljicama ili mlađim pripadnicama rodbine.

Ljubičasta boja

Miks plave i crvene oduvijek je bio kraljevska boja, te i cvjetni aranžmani od ruža ljubičastih nijansi zapravo šalju poruku da se poklanjaju osobi koja je uzvišena, prefinjena i elegantna. Zato smatrajte da se ovakvi pokloni daju sa porukom da se želi dostići vaša visina, odnosno vaš nivo, jer one poručuju i da ste bolji od onoga koji poklanja.

Ružičaste ruže


Nježna roze boje drugi je izbor za vjenčanja, a u poklanjaju cvetni aranžmani od ruža ove nijanse označavaju prije svega zahvalnost. Zato su ovakve ruže najpodesnije za poklanjanje onima koji su vam učinili neku uslugu, poslovnim partnerkama ili članicama porodice - majci, sestri, tetki ili baki. Tako cvjetni aranžmani od ruža roze boje zapravo iskazuju divljenje, uvažavanje i poštovanje umjesto vas, što će sasvim sigurno posebno značiti osobi do koje vam je stalo.

Instagram