Aloe vera u službi zdravlja + recept za jačanje imuniteta


Aloe veru su stari Egipćani nazivali "biljka besmrtnosti", a kod Amerikanaca je poznata kao "Wand of the Heaven" (nebeski štapić). Ova biljka sa dokazanim terapeutskim djelovanjem, bila je jedna od glavnih Kleopatrinih saveznika ljepote.

Aloe vera ima jedinstveni sastav i ljekovita svojstva koja sve više iznenađuju znanstvenike.

Čarobna formula aloe vere je sočan i proziran gel koji se nalazi u njenim velikim zelenim listovima. 

Ovaj gel sadrži preko 200 korisnih aktivnih tvari poput antrakinona, aminokiselina, enzima, lignina, sterola, saponina, vitamina i minerala."Postoje četiri biljke koje su neophodne za čovjeka: pšenica, grožđe, maslina i aloe. Prva hrani, druga pruža radost srcu, treća osigurava harmoniju, a četvrta čini čovjeka zdravim." - Kristofor Kolumbo

Aloe Vera pročišćava organizam na prirodan način, djeluje imunostimulativno, regulira kiselost želučanog soka, blagotvorno djeluje na probavne procese, obogaćuje prehranu biološki vrijednim hranljivim sastojcima, potiče metabolizam i aktivnost organa: jetre, žuči, bubrega, srca, probavnog trakta i kože.
Poznato je da ova biljka JAČA IMUNITET tijela i organizma oslabljenog bolešću, a ujedno se naglašava i njezino protuupalno djelovanje. Vrlo dobre rezultate Aloe Vera pokazala je kod ARTRITISA,PSORIJAZE I EKCEMA. 

Postoji preko 400 vrsta aloe, međutim samo je nekoliko vrsti ljekovito koje se koriste u medicinske svrhe (najpopularnije su Aloe barbadensis miller i Aloe arborescens).

Smanjuje oštećenja nastala ozeblinama, smiruje osipe i psorijazu, liječi ožiljke, bradavice i strije.
Rješava probleme vlasišta kao što su perut i oštećena kosa.

Recept za jačanje imuniteta ( kod osoba koje imaju karcinom )
Potrebno vam je:
350 g svježeg lišća aloe arborescens
6 supenih kašika destiliranog alkohola (whisky, rakija, rum)
500 g prirodnog meda


Suhom krpom s lišća uklonite nečistoću i iglice s ruba. Listove iskidajte na komade, ne guleći ih, stavite ih u mikser i dodajte im med i alkohol.

Sve izmiksajte u jednoličnu smjesu. Ovaj pripravak nije potrebno kuhati niti cijediti.

Važno je da listovi budu sasvim sitno samljeveni. Smjesu izlijte u tamnu staklenu posudu i čuvajte u hladnjaku. Uzimajte po jednu supenu kašiku pripravka 3 puta dnevno, 30 minuta prije obroka. Važno je da se pripravak potroši do kraja.

Sve "Mentha kreme za lice i tijelo" sadrže aloe veru!

Piše: Mirela Hatić, farmaceutski tehničar

12647709_10205223769706037_1947572880_n
O autorici teksta:

"Ja sam Mirela Hatić, imam 30 godina i idejni sam tvorac linije kozmetičkih proizvoda "Mentha". 


Ideja za proizvodnjom prirodne kozmetike javila se kao spoj mog osmogodišnjeg rada u apoteci i želje da na zdrav i prirodan način njegujem svoju kožu. 

Majka sam dvije prekrasne djevojčice, koje su mi najveća  inspiracija u životu."

Ponudu "Mentha" kozmetike možete pogledati na mojoj facebook-stranici.

Instagram