Naša ženska snaga i zakon privlačenja

Drage čitateljke, u ovom momentu ste skoro sve čule ili čitale o Zakonu privlačenja i manifestiranja onoga što želimo. Ja se već pa...Drage čitateljke, u ovom momentu ste skoro sve čule ili čitale o Zakonu privlačenja i manifestiranja onoga što želimo. Ja se već par godina bavim time. Vjerovatno i neko od vas. Ja sam prolazila sama kroz različite faze, dok napokon nisam postigla da mogu koristiti taj Zakon privlačenja i da mi može pomoći.Uspijevate li vi to kod sebe postići? Dobivate li na ovaj način sve što želite?


Zakon privlačenja nije neka novina ili nešto što se zadnjih godina otkrilo. Njegovi krijeni su u starim drevnim kulturama širom Svijeta, a u Evropi, još iz doba Kelta. Samo je u zadnje vrijeme sve više naučnika, koji izučavaju moći drevnih kultura.

U Univerzumu je sve vibracija. U tome se slažu svi naučnici. Ova vibracija se može i mjeriti. 

To je zakon rezonancija, što znači da se vibracije iste vrste privlače. Zamislite tri električne gitare u jednoj sobi. Ako samo jednu žicu od jedne gitare nategnemo da proizvodi zvuk i ove ostale također vibriraju. Ili ako neko pjeva visoko C može da slomi staklenu čašu. Ove vibracije se zovu frekvencije. Na ovaj način rade TV, radio i telefoni.


Sve više se dokazuje da također i riječi, misli i emocije imaju sebi svojstvenu frekvenciju.
Znači sve što mi isporučimo od sebe poistovjećuje se sa istim riječima i mislima u našem okruženju. I to automatski privučemo na sebe. Tako da je naša trenutna situacija zbir svih naših riječi, misli i emocija iz dalje ili bliže prošlosti. Jer smo kroz svoje riječi i misli sve tačno tako i privukli svjesno, a najčešće nesvjesno..
Snaga privlačenja djeluje uvijek. To ne možemo ne kreirati. To se jednostavno dešava, jer kroz zakon rezonancija uvijek nešto privlačimo. Drugačije jednostavno ne ide. Prisjetite se koliko puta ste rekli ili čuli: "Desilo mi se baš ono čega sam se bojala” ili neko kaže “Ne navlači nevolju” ili “Ja sam ubjeđena da to mogu”, “Ne dam ja da se desi” U ovim stvarima smo mi žene pogotovo osjetljive i otvorene.

Jeste li ikada slale želje Univerzumu ili uradili određene afirmacije, a da vam se želje nisu ispunile?

Onda je jako bitno sebe zapitamo kako je do toga došlo? Šta još šaljemo Univerzumu sem svojih želja? Šta pri tome još mislimo i osjećamo?

Razlog zašto zakon privlačenja ne radi?
Većina knjiga na ovu temu nas uči o snazi privlačenja. Da svoje snove, želje vizualiziramo i kroz afirmacije izgovaramo. To ima veliku moć, ali često nije dovoljno.

I to iz dva razloga:
  1.  70 posto naših misli je negativna. Pa kako to djeluje u zakonu privlačenja, ako su dvije trećine negativne, a jedna trećina pozitivna. Jer, ako je samo jedna trećina pozitivna, a dvije trećine negativne onda još uvijek prevagnu negativne misli, pa na taj način još uvijek negativno privlačimo.
  2. Mi žene smo emocionalno snažne. A emocije imaju puno jaču vibrirajuću funkciju nego misli. Zamislite za što se sve brinemo u ovom momentu? Šta se dešava onda u našem tijelu? Taj osjećaj prouzrokovan mislima je puno jači nego samo misli. Isto važi i za sreću. Pokušajte uočiti razliku ako samo na nešto mislimo ili ako to i osjetimo i emotivno doživimo... To ima efekat na naše tijelo.
Jako je bitno znati da ako samo nešto mislimo ili želimo i samo vizualiziramo u našem mozgu, a da to pri tome ne vjerujemo i nismo potpuno u to sigurni, onda to nema nikakvog efekta.Ako samo pokušavamo afirmisati i vizualizirati kako smo uspješni ili da imamo više novca ili da smo sretniji, a u dubini svoje duše se dvoumimo ili sumnjamo u sebe ili sebe ne smatramo dovoljno dobrom, ili se bojimo stvarno sebe vidjeti kakve smo, onda ni jedna vizualizacija i ni jedan zakon privlačenja nema efekta.
Znači jako je važno da se naši osjećaji poklapaju sa našim mislima.

Zato što su baš naši osjećaji važni u realizovanju zakona privlačenja, a ne naše misli?

Naše srce je tajna.
Tajna zakona privlačenja je u snazi našeg srca. Naš mozak je puno manje jak nego naše srce. Iz istraživanja je poznato da je srce najsnažniji generator svih elektromagnetskih polja.
Prije smo mislili da je naš mozak odgovoran za sve naše akcije i aktivnosti. Ipak izgleda da to nije tačno. Istraživanja pokazuju da je srce 6000 puta jače. Pa onda nije teško zamisliti kakav efekat imamo u zakonu privlačenja.
Kako da se pobrinemo da zakon privlačenja ima efekta?
Praveći kontakt sa našim fizičkim srcem i našim spiritualnim srcem (naše pravo JA).

Naše spiritualno srce je mjesto za našu dušu. Prisjetite se gdje stavljamo ruku kada nekome upućujemo na sebe ”ja”.  Stavljamo ruku na srce, na sredini grudi.

Ako smo u kontaktu sa srcem, onda smo u kontaktu sa ljubavlju, jednakosti i zajedništvu. U kontaktu sa srcem nema straha. Strah postoji samo u mozgu.
Naš mozak misli iz dualiteta. Naš mozak ima jednu lijevu i jednu desnu polovinu.
Naša desna polovina mozga je u vezi sa našom kreativnošću i našim srcem. Naša lijeva polovina je u vezi sa našim egom i našim strahovima.

Naše srce je u kontaktu sa višom svjesnošću. Znaći da automatski pravimo kontakt sa svojom intuicijom. Onda pravimo prave izbore u pravo vrijeme i na taj način nam život postaje lakši. Onda kreiramo svoje želje iz zadovoljstva i radosti umjesto iz straha.

Na žalost naučeni smo da mislimo sa našom glavom, mozgom, pa su naše želje skoro uvijek bazirane na strahu i onda baš privlačimo strah umjesto naših želja.

Na primjer želimo iz sveg srca posao koji smo uvijek željeli, kojim želimo da predstavljamo svoje ideje i sebe u svijetu. Ali mozak nam govori da bi mogli i drugi posao da izaberemo, jer je trenutno teška ekonomska situacija, puno ljudi ostaje bez posla. Moramo se boriti za egzistenciju. Ovdje je želja osnovana na strahu.

Zato gledajmo kritično na svoje želje. Jesu li one osnovane na našoj inspiraciji i na onome što iz srca želimo? Ili su želje osnovane na strahu od nemanja nečega?

Budimo sebi jasne ko smo u biti? I što bismo stvarno željele.
Ako radimo stvari u životu iz srca, sa Zakonom privlačenja onda će se i manifestovati tačno ono što želimo i ono što baš nama paše.
Onda su naša ličnost, naše želje i naša životna misija na jednoj liniji. 

Zakon privlačenja radi za nas, a ne protiv nas.
Privlačenje se uvijek dešava. Mi uvijek nešto privlačimo na sebe. Ne zaboravimo to! Samo je pitanje šta i kako privlačimo!
Piše: Vanja Beukelman Pavlović, life coach i kognitivni terapeut, autorica knjige "Život"

Rođena sam u Tuzli. Živim više od dvadeset godina u Holandiji.  Majka sam troje   djece i baka prekrasne djevočice Dunje.  U našoj zemlji sam stekla diplome prosvjetnog radnika: nastavnik našeg jezika i književnosti i nastavnik predškolskog vaspitanja.  U Holandiji sam stekla još dvije diplome Life Coach i Kognitivni Terapeut, čime se danas bavim.   Pored toga sam stalna kolumnistica i stručna saradnica Arabella - Sretna Žena Magazina.   Od septembra 2016. dajem časove hrvatskog jezika na Holandskoj Poslovnoj AkademijiMoja dosadašnja znanja i iskustva dijelom sam objedinila u svojoj knjizi "Život"Pratite me na Facebook-u i Instagram-u za više riječi inspiracije i savjeta. Ukoliko želite kupiti moju knjigu "Život" ili se informisati za life coaching sesije putem Skype-a javite mi se na: vanja.beukelman@gmail.com ili u inbox moje Facebook stranice (Vanja-Lifecoach).

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.