Kako osnažiti našu žensku energiju i promijeniti svoj život?

Drage moje, m oji  tekstovi i radionice koje dajem su rezultat mojih učenja, iskustava i ubjeđenja. Sve novo što naučim ili d...Drage moje, moji  tekstovi i radionice koje dajem su rezultat mojih učenja, iskustava i ubjeđenja. Sve novo što naučim ili doživim, a da me  promijenilo i obogatilo rado dijelim dalje.

I kao što svojoj djeci kažem da sam im ja samo jedan primjer kako može da se živi i da im jedino to mogu pružiti, tako kažem i vama. Ovo je  moj primjer doživljavanja svijeta oko mene, a vi birajte za ono što vam  odgovara.

Prije nekoliko sedmica sam prisustvovala predavanjima jedne ovdje jako ugledne spisateljice i spiritualne učiteljice, Susan Smit., gdje je tema bila: Kolektivno žensko srce“.

Na ovim predavanjima sam slušala o energijama i trenutnim dešavanjima  na našoj Planeti, čime su se uvijek bavili spiritualni učitelji, a  koje danas izučava kvantum fizika i energetska psihologija…

U ovom momentu se oko nas dešavaju velike promjene!
Pošto vjerujem i osjetim da se stvarno dešavaju  želim to da podijelim sa vama.
Kolektivno srce nas žena je  jedan ogroman okean svjetlosti i svjesnosti. A ta svjesnost nam dolazi u ovom momentu  u visokim frekvencijama iz Univerzuma.

Šta je to “Svjetlost ženskog srca?”

Ova svjetlosna snaga je u ovom momentu jedan proces koji se dešava  i koji se smješta u vibrirajuće polje  naše Planete.

Ona nam šalje nevjerovatno duboke i jake kodove ženske mudrosti. U ovom momentu je jako bitno da se za sebe brinemo i na sebe mislimo. Da ne padamo pod utjecaj negativnosti oko nas, nego naprotiv da se prepustimo našoj ženskoj intuiciji i mudrosti.

Razumijete li da mi sada, u ovom trenutku  imamo  pravo za novu paradigmu!

U ovom momentu  nam je sasvim nova frekvencija ženske svjetlosti dostupna.
To se dešava jer kosmička svjetlost otvara sve stare ženske čarke na našoj Planeti. Tako da ovo dešavanje energetski utječe i ima duboki efekat na sve nas.

Možda se u ovom momentu osjetite  premoreno, bez volje, malo depresivno, ispunjeni niskim emocijama. Nepovjerljivi za svijet oko sebe i budućnost koja nam dolazi.

Ovakvo osjećanje su dokaz da se jedno poglavlje završava.

Jedna nova viša frekvencija dobiva formu.

Ne bi trebalo da potraje dugo da se nove svjetlosne paradigme integriraju.
Ženska energija… je potpuno spremna da preuzme funkciju i da dođe novo vrijeme. Vrijeme u kome će nova svjesnost početi da se razvija i prenosi  vibrirajućim transformacijama.

Svi možemo  prepoznati da se ovo sve već dešava.

Vjerujem da dosta nas ima u ovom momentu kontakt sa drugim ljudima, koje možda prije par godina niste ni poznavali. Odjednom su nam jako bliski kao da se od prije znamo. Zbližavamo se na intuitivnom i  duhovnom nivou.

Želimo da budemo kod tih ljudi ili često mislimo na njih  pošto nas oni razumiju, spremni su nam pomoći, kao i mi njima.

U tome je prisutna ta sveta vibracija ljubavi koja jednostavno postoji i koja nam dolazi u još većoj količini. Mi to samo trebamo prihvatiti.  

A  da li ćemo i kako prihvatiti zavisi od vizije koju imamo u svom životu i načina kako smo se postavili prema  njemu.
Šta je vaša trenutna vizija o svijetu u kome sada živimo?
Je li to jedan haos gdje vlada nepravda, pa se sve više  toga bojimo?
Ili možemo da mislimo da je ovo jedno predivno vrijeme za promjene u jednoj kompleksnoj igri između identiteta, naše ličnosti i sredine u kojoj živimo?  
Kako god da gledali na trenutan svijet oko sebe sve je stvar prihvatanja, razumijevanja, učenja i korištenja što nam se nudi.
Dobro je da upamtite:
SVI MI  I  SVE  NAŠE   SPOSOBNOSTI  SU  UNIKATNE!
Ono što je u ovom momentu najvažnije da svatko za sebe otkrije  svoje unikatne vrijednosti i da ih djeli dalje sa drugima.

Moja lična duševna misija nije uspjela u jednom danu. Trebalo mi je dosta godina sazrijevanja i učenja. Ali sada pošto znam koliko je to važno želim iz sveg srca svoje znanje podijeliti sa vama.

Lični  i profesionalan uspjeh  se u stvari nalazi jednako i na mom i vašem putu, samo trebamo tim putem koračati.
Želite li vi također vašu duševnu misiju naći  i koračati put vašeg uspjeha počnite da zapisujete što želite, da bi vam putevi bili jasniji.
Budite svjesni svog unutrašnjeg–emocionalnog, psihičkog i fizičkog stanja. Pa ćete tako još bolje doživljavati to žensko kolektivno srce, žensku energiju i svjesnost koja je sve više prisutna.

Budite svjesni sebe, pustite se novim poznanstvima i otpustite okove samoodbrane... Onda ćete primjetiti da vam se život mjenja na bolje i da se kockice plako same uklapaju.Pozivam vas da nam pišete u Arabelli šta mislite koje su vaše sposobnosti unikatne!

Djelite to sa nama, jer garantujem vam osjećat ćete se predivno kada svoje sposobnosti predstavite sebi i nama!

Piše: Vanja Beukelman Pavlović, life coach i kognitivni terapeut, autorica knjige "Život"

Rođena sam u Tuzli. Živim više od dvadeset godina u Holandiji.  Majka sam troje   djece i baka prekrasne djevočice Dunje.  U našoj zemlji sam stekla diplome prosvjetnog radnika: nastavnik našeg jezika i književnosti i nastavnik predškolskog vaspitanja.  U Holandiji sam stekla još dvije diplome Life Coach i Kognitivni Terapeut, čime se danas bavim.   Pored toga sam stalna kolumnistica i stručna saradnica Arabella - Sretna Žena Magazina.   Od septembra 2016. dajem časove hrvatskog jezika na Holandskoj Poslovnoj AkademijiMoja dosadašnja znanja i iskustva dijelom sam objedinila u svojoj knjizi "Život"Pratite me na Facebook-u i Instagram-u za više riječi inspiracije i savjeta. Ukoliko želite kupiti moju knjigu "Život" ili se informisati za life coaching sesije putem Skype-a javite mi se na: vanja.beukelman@gmail.com ili u inbox moje Facebook stranice (Vanja-Lifecoach).

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.