Psiho-emotivna detoksikacija za sretniji životO detoksikaciji tijela slušamo već godinama. Znate već: mnogo vode, zeleni čaj, mnogo svježeg voća i povrća i sve otrove ćete poslati tamo gdje im je i mjesto – u kolektor svega otrovnog i otpadnog što naše tijelo proizvede.

Ali šta je sa našom psihom? Šta je sa našim emocijama? O psiho-emotivnoj detoksikaciji se malo govori.

Još u djetinjstvu su nam često govorili da ne treba da plačemo, da trebamo biti jaki, da ljubav prema sebi znači samoživost, samodopadnost, sebičnost i smatrane su negativnim osobinama. Nedostojno čovjeka je bilo staviti sebe na prvo mjesto prije svih ostalih.I šta se u takvim okolnostima dogodilo? Svijetu smo ponudili osmijehe, a svoju glavu i dušu pretvorili u septičku jamu negativnih emocija i uvjerenja zakopanu ispod slojeva odbrambenih mehanizama i pristojnog ponašanja.

I kao da to nije dovoljno, nastavili smo kročiti kroz život sa uvjerenjem da su negativne vijesti u večernjem dnevniku nešto što moramo čuti da bismo bili informisani, crna hronika nam je postala jedini izvor uzbuđenja, a prva komšinica neiscrpna tema uz popodnevnu kaficu.Zar ne mislite da je došlo krajnje vrijeme za oslobađanje od tih otrova prošlosti i onih kojima se i dalje punimo? 

Zar nije kucnuo čas za pravu psiho-emotivnu detoksikaciju, za kupku divne podrške i toplih emocija? Za SPA tretman toplim zagrljajem, ružičastim naočalama i smijehom iz sveg srca?

Zvuči dobro? Sad brzi klik na video ispod da saznate tri koraka za psiho-emotivnu detoksikaciju za sretniji život.Ne zaboravite, od vaše psiho-emotivne stabilnosti zavisiće vaš odnos prema vama, prema drugima, prema poslu, životu, ali i lakoća sa kojom dostižete ciljeve. Upravo to je razlog što je psiho-emotivna detoksikacija tako važna. 

Piše: Tijana Ćup

Tijana Ćup, kao certifikovani life coach i motivacioni mentor život je posvetila tome da pomogne drugima da prestanu sanjati i počnu živjeti svoj san. Poslije godina provedenih na rukovodećim funkcijama u različitim nevladinim organizacijama u kojima je zajedno sa saradnicima aktivno djelovala na podizanju svijesti i poboljšanju položaja društveno osjetljivih grupa, svoj karijerni put je preusmjerila na podršku pojedincima i grupama u sferi ličnog razvoja. Oduvijek je zaljubljenik u pogled na svijet kroz ružičaste naočale, danas pomaže drugima da uvide da to ne mora biti san i da uz adekvatnu podršku to postaje stvarnost. Iskrenu sreću i blagoslov je pronašla u tome što učestvuje u pozitivnim životnim promjenama svojih klijenata. Za više informacija kontaktirajte je na www.tijanacup.com

Instagram