Rješava li zakon privlačnosti sve naše životne probleme?U zadnjih par mjeseci sam imala vremena posvetiti se proučavanju zakona privlačnosti. Dobila sam nevjerovatnu priliku uživo slušati nekoliko dana predavanje sudionika filma "Tajna", a i stručnjaka, koji su o toj temi napisali bezbroj knjiga. Stvarno sam se smatrala blagoslovljenom zbog toga.

I unatoč brojnim odgovorima, koje sam dobivala od doktora psihologije, Lise Nichols iz filma "Tajna", brojnim pročitanim knjigama, ne bih se usudila, ni izbliza reći kako zaista funkcionira zakon privlačnosti.

No, primijetila sam jednu vrlo zanimljivu stvar. Ljudi se odnose prema zakonu privlačnosti i primjenjuju ga kao zlatnu ribicu. Kažu želju i čekaju ostvarenje. Odmah. Žele novi posao, idealnog ili baš određenog partnera, auto, kuću, lagodan život.

Ali zakon privlačnosti nije zlatna ribica. On je puno više od toga, on je način života. Kao sa svim novim stvarima koje kupujemo, prvo dobro pročitamo upute, pa onda krenemo s primjenom novih stvari koje smo kupili. Zašto to ne činimo i sa tako moćnim zakonom privlačnosti?

Da nam sada kažu da u potpunosti promijenimo samo prehranu, vjerujem da bismo pružili određeni otpor, jer bi to od nas tražilo izlazak iz toliko popularne zone komfora.

Čvrsto vjerujem da nam zakon privlačnosti može itekako promijeniti život, ali za to nije dovoljno izreći želju i čekati. Nije dovoljno ni puko izgovaranje afirmacija. Potrebno je da promijenimo iz temelja način razmišljanja.


Možete li se sjetiti kako ste se osjećali kada ste proživljavali neke trenutke u životu, koji su za vas bili od osobite važnosti? Upravo te emocije, nježnost, ljubav su jedan od ključeva primjene zakona privlačnosti.
Želite posao, novi posao, bolje plaćeni posao, onda to ne znači samo da živite kao da to već imate. Jer što zapravo znači ta tvrdnja, živim kao da nešto imam? Emocije. 

Trebate osjetiti emocije koje bi osjetili kao da ste stvarno dobili toliko željeni posao, u skladu s vašom naravi. 

Što bi tada napravili? Skakali od sreće, samo se smješkali, srce bi vam lupalo, nazvali bi muža, prijateljicu? Iste emocije i radnje morate primijeniti i kod zakona privlačnosti.

Ali ni to nije dovoljno, morate se pokrenuti, kretati se na mjestima gdje mislite i želite dobiti posao, napisati odličan životopis i biti pozitivni, stalno pozitivni. 

I kada ne uspijete ni od prvog, drugog, ni od osmog pokušaja, s istim žarom nastaviti, kao da nije bilo ovih propalih pokušaja.

Zato se naoružajte znanjem, strpljivošću, pozitivom i dajte zakonu priliku da vam se počne pokazivati.

Za dodatnu inspiraciju pogledajte video prilog:Piše: Nataša Matošin Grbić

Nataša Matošin Grbić rođena je i sa suprugom živi u Hrvatskoj. Po struci je magistar prava. Od 1995. godine radi u struci. Radeći s ljudima, stekla je veliko iskustvo, pa je life coaching, internet marketing i networking prirodni nastavak njenog života.


Pored navedenog vodi i Facebook stranicu Pokloni4you

Instagram