Ženska energija: Otkrijete Boginju u sebi zakonom privlačenja

Drage moje, n e znam da li Zakonom privlačenja ili kako drugo, ali skoro svaki dan uspijem negdje pročit...
Drage moje, ne znam da li Zakonom privlačenja ili kako drugo, ali skoro svaki dan uspijem negdje pročitati o nekom novom vremenskom razdoblju koje nam dolazi. Prošlu sedmicu je ,kako pišu, Planeta Zemlja ušla u novu ” žensku kosmičku energiju”! Kako to pročitah  mom mužu, on mi se blago nasmija  pa me upita: “Hoćemo li sada morati slušati vas žene i da bude sve kako žene kažu?” Pa nismo ni mi žene do sada  sve slušale kako muškarci govore! Naravno da ovo nije tako stroga podjela.Ovim se prije svega misli da dolazi životno razdoblje kada osobine kojima se odlikujemo mi žene dobivaju veću snagu . A to  su senzualnost, seksualnost, briga za druge, spiritualnost, intuicija i romantika.

Ova ženska energija je u istoriji dugo bila potiskivana. Preovladavalo je i još uvijek  preovladava vrijeme; borbi i Ega, koje nam je do jedne granice vjerovatno bilo  potrebno, jer dosta se toga u čovjecanstvu takvim načinom i postiglo.

Ali sada opet dolazi vrijeme kada je ženska energija potrebna i dolazi sve više do izražaja.

Dolazi nam vrijeme kada je nama samima, nasem, okruženju, pa i čitavoj Planeti Zemlji potrebna baš ova ženska energija i  “ženska snaga”.
Da vas obradujem i Zakon privlačenja, koji je u ovom momentu pravi  hit i kult,  školski primjer svih promjena koje nam dolaze i primjer snage te  ženske energije!

Ja sam se lično uvjerila i onda kada nisam ni znala da to što osjćcam ima ime ” Zakon privlačenja”, da to stvarno  djeluje. I svakim danom sve  viže otkrivam u sebi ovu žensku energiju i sprovodim je u svom životu. Otkrivam koliko smo svi bogati, lijepi, koliko nam se svuda oko nas nudi, koliko je Svijet lijep i Život dragocjen.

Sve ove ljepote nemamo da bismo samo uzimali i mislili kome je bolje. Ove ljepote imamo da bismo ih bili svjesni i sebe u njima.  Svima nam je svugdje lijepo. Nije meni ovdje lijepo zato što je Holandija uređena zemlja.  I ovdje ima itekako puno ljudi koji su ostali bez posla i koji žive na ivici egzistencije. Kao i onih  koji žele da pobjegnu od ovog sistema. Meni je lijepo i ovdje i na našem Balkanu. I bilo gdje da odem kao turista.

Mi samo trebamo aktivirati tu žensku energiju u sebi da bismo  lakše prepoznavali istinske ljepote  i  da ih još više privlačimo.


Svaka žena nosi u sebi snagu Boginje!!! Privlačimo to!


Znam da se u ovom momentu  teško  oduprijeti negativnom pogledu na svijet. Negativnost daje osjećaj kontrole nad nekom situacijom. Na momenat to djeluje kao dobar izbor, jer mislimo da smo onda  socijalno prihvačeni.

Lako  je gunđati o svemu što ne valja. Gunjđanje nas rasterećuje… Ipak ovo postaje sve više oličenje nastupjućeg  prošlog vremena!

Pozitivno gledati na život nije uvijek lako. Moramo imati puno snage da sa sebe skinemo plast vremena; straha, raznih vrsta  borbi, ega i nadmetanja. 

Sada  udišemo novi zrak i primamo novu energiju. Život ispunjen pozitivnim mislima je život pun kreativnosti, život iz ljubavi i beskonačnih mogućnosti….To je to novo vrijeme koje nam dolazi! To je ta ženska energija koja se sve više osjeti.

Potrebno je da se sve više širi ova ženska energija!

A prije svega je potrebno treba dati fokus na što više stvari koje su dobre i pozitivne!

Kada  je žena Boginja?

Kada  može da voli,  na sebi svojstven način.
Ako je zadovoljena,..da prizna sreću.
Ako je tužna,…da prizna tugu.
Ako gleda iskreno na sebe I svoj život.
Ako je originalna!

Svi ovi osjećaju smiju da postoje. Sreća i tuga, ljutnja i ljubav, strah i optimizam imaju pravo da postoje. Ako otkrijemo šta osjećamo, to je čista iskrenost prema sebi.

Naša osjećanja nam  govore šta mislimo. Pustimo ih neka nam budu vodić. Imajmo povjerenja u sebe. Budimo uvjerene da je moguće stvari promjeniti svojom ličnom snagom.

Vizualizirajmo što želimo u svom životu! Neka nas taj osjećaj vodi! Baš taj osjećaj daje formu našem  životu. Baš taj osjećaj je oličenje Boginje! Mi smo izvor ljubavi i radosti!

Obgrlimo svoju originalnost, svoje prave emocije, svoje talente i svoje izazove, kao i svoju Božansku snagu koju nosimo u sebi. Usudimo se to pokazati!   Pokazimo to na način, vrijeme i mjesto gdje imamo dobar osjećaj.

Biti originalan je biti na istoj liniji sa onim što želimo, što kazemo i onim što radimo. Privlačimo i vizualizirajmo ono što želimo!

Otpustimo sve negativne misli o sebi i svom životu, pa će odjednom zablistati naša originalnost!!! 

Originalnost i snaga Boginje!


Piše: Vanja Beukelman Pavlović, life coach i kognitivni terapeut, autorica knjige "Život"

Rođena sam u Tuzli. Živim više od dvadeset godina u Holandiji.  Majka sam troje   djece i baka prekrasne djevočice Dunje.  U našoj zemlji sam stekla diplome prosvjetnog radnika: nastavnik našeg jezika i književnosti i nastavnik predškolskog vaspitanja.  U Holandiji sam stekla još dvije diplome Life Coach i Kognitivni Terapeut, čime se danas bavim.   Pored toga sam stalna kolumnistica i stručna saradnica Arabella - Sretna Žena Magazina.   Od septembra 2016. dajem časove hrvatskog jezika na Holandskoj Poslovnoj AkademijiMoja dosadašnja znanja i iskustva dijelom sam objedinila u svojoj knjizi "Život"Pratite me na Facebook-u i Instagram-u za više riječi inspiracije i savjeta. Ukoliko želite kupiti moju knjigu "Život" ili se informisati za life coaching sesije putem Skype-a javite mi se na: vanja.beukelman@gmail.com ili u inbox moje Facebook stranice (Vanja-Lifecoach).

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.