Masaža i kako pravilno izmasirati kožu licaKoža je organ u kojem nalazimo veliki broj nervnih završetaka, tri-četiri miliona tačaka osjetljivih na bol, 500.000 receptora pritiska, 40.000 receptora hladnoće, 250.000 receptora toplote. Sve je to rasprostranjeno po površini kože, koji putem dodira, odnosno masaže, stvaraju osjećaj ugode ili neugode. Pravilan način masaže lica možete pogledati u grafičkom prikazu u nastavku teksta, kao i ulja koja je najbolje koristiti?

Masaža poboljšava tonus kože, limfne i krvne cirkulacije, sastavljena od površinskih i dubinskih pokreta. 
Masaža djeluje na eliminaciju otpada, na dubok splet nerava, povećava venski i limfni priliv, pomaže ćelijsku prehranu, podstiče razmjenu materija...

Ukoliko niste u mogućnosti odlaziti u salone za masažu, možete ju raditi u svom domu.
Kako i na koji način najbolje masirati lice?
Prije masaže lica neophodno je otkloniti šminku i sve nečistoće na koži. Također, potrebno je pripremiti i ulje koje ćete koristiti za masažu. 

Kada je u pitanju masaža lica, naša preporuka su svakako hladnocijeđena ulja koja ima antiaging efekat, kao što su ulje sjemenki šljive, ulje marelice, ulje sjemenki grožđa, ulje makadamije i sl.Ukoliko želite baznom ulju dodati neko eterično ulje, budite oprezni, pri odabiru, jer vrlo često ona imaju nadražujući efekat ukoliko se pravilno ne upotrebaljavaju.
Pravilan način masaže lica možete pogledati u grafičkom prikazu u nastavku teksta.Piše: Mirela Hatić, farmaceutski tehničar

12647709_10205223769706037_1947572880_n
O autorici teksta:

"Ja sam Mirela Hatić, imam 30 godina i idejni sam tvorac linije kozmetičkih proizvoda "Mentha". 


Ideja za proizvodnjom prirodne kozmetike javila se kao spoj mog osmogodišnjeg rada u apoteci i želje da na zdrav i prirodan način njegujem svoju kožu. 

Majka sam dvije prekrasne djevojčice, koje su mi najveća  inspiracija u životu."

Ponudu "Mentha" kozmetike možete pogledati na mojoj facebook-stranici.

Instagram