Održana promocija knjige "Kad te bajka sastavi, a život rastavi", autorica: Emine Pršić i Ivane ŠešoU maloj galeriji JU BKC-a u Tuzli, večeras   u 18:00 sati održana je promocija knjige "Kad te bajka sastavi, a život rastavi", autorica: Emine Pršić i Ivane Šešo.


Prihvaćanje različitosti glavna je tema ove knjige koja nije tipična knjiga za samopomoć i ne obraća se samo ženama. Stoga ova uzbudljiva knjiga i nosi podnaslov: "Usklađivanje jezika ljubavi"Knjiga opisuje svu zamršenost odnosa iz perspektive dviju autorica. Bajka, dakle, još može imati sretan kraj. Ne onaj "i živjeli su sretno do kraja života", nego kako Ivana i Emina kažu "i živjeli su svjesno do kraja života"... 

"Društva nam nameću uvjerenja koja apsolutno nemaju veze s nama jer smo mi izuzetne i posebne osobe. I onda postoje neka uvjerenja koja 100% doprinose dobrim odnosima, i neka uvjerenja koja taj odnos razaraju", naglašava autorica Ivana Šešo."Ono što je vrlo interesantno dok ste prijatelji onda vrlo često slušate čovjeka, prihvaćate ga, ohrabrujete ga, podržavate ga, poštujete  ga i vjerujete mu, a kad vam postane muž onda odjedanput ga počinjete kritizirati, okrivljavat, prigovarat, prijetiti, kažnjavati šutnjom. Samo zato što zajedničkim životom mislite da je nešto postalo vaše vlasništvo. 

Međutim, nitko i ništa ne može biti vaše vlasništvo. Ukoliko želite promijeniti život na dobro on mora biti slobodan, moćan i on vam mora pripadati dobrovoljno kao i vi njemu. Nema vlasništva".Autoricama je ovo druga zajednička knjiga. Prvu "Nedostaje? Ne. Dosta je!" objavile su 2012., u izdanju Algoritma, a knjiga je te godine proglašena najprodavanijom domaćom publicistikom.


Razgovarala: Mediha Horić AličićInstagram