Zakon privlačenja i Feng Shui - Kako uvećati našu unutarnju energiju?

U Zakonu Privlačenja učimo se privlačiti pozitivne energije i upravljanju negativnom energijom iz Univerzuma.  Feng Shui ...U Zakonu Privlačenja učimo se privlačiti pozitivne energije i upravljanju negativnom energijom iz Univerzuma. Feng Shui je to podučavao već 4000 godina prije Hrista. To je jedno od najstarijih kineskih učenja koji se koriste i sada u moderno vrijeme. 

Feng Shui se kao i Zakon privlačenja bazira na uvjerenjima da sve oko nas i u našem životu ima energetske vrijednosti da utiče na nas. Kada izađemo iz balansa energija onda smo u stresu, pa tada stres vlada našim mentalnim stanjem.


U praksi nas Feng Shui uči da balansiramo našim energijama za što bolje mentalno stanje, između 5 elemenata: 


zemlja 
voda 
drvo 
metal 
vatra

Kada uspijemo da izbalansiramo ove elemente, onda smo u stanju da privlačimo ono što želimo. Ako želimo da se bavimo Zakonom privlačenja i time želimo da imamo uspjeha, moramo si prije svega obezbjediti dobru energiju oko sebe, u svojoj kući i poslu. Feng Shui nas uči da si pomognemo vizuelnim aspektima, kako bi naše misli i želje imale slobodu da se razviju.Riječ Feng znači vjetar, a riječ Shui znači voda.Od kako su u Kini vjetar i voda simbolizirali zdravlje i sreću, od tada se Feng Shui asocira sa zdravljem, bogatstvom, srećom, kao i ličnim uspjehom i slobodom. 

Feng Shui se kao i Zakon Privlačenja bazira na jednostavnom razmišljanju o postojanju, o energijama koje okružuju planetu Zemlju i o prirodi. A, istovremeno je takav način razmišljanja jako kompleksni i dubok. Puno je objekata koji se koriste kako bi pomogli protoku pozitivne energije. Po Feng Shui-ju za privlačenje onoga što želimo koriste se boje, kamenčići, piramide, fontane, akvarijumi, ogledala, kornjačice, cvijeće… kao i drugi predmeti koji korespondiraju sa  navedenih 5 elemenata.Kako uvećati našu unutarnju energiju?

Prije svega prirodnom ishranom, koja sadrži jako puno životne energije. A to su povrće, voće, žitarice, sve vrste oraha... Zatim, nošenjem odjeće od prirodnih materijala. Spavati, opuštati se, ili raditi dalje od električnih aparata (ako je to moguće). Posteljina nam treba biti 100% od pamuka ili drugih prirodnih materijala. Baviti se yogom, Tai Chi-jem ili Chi Gong-om i to po mogućnosti upražnjavati svaki dan. Probati što je moguće više hodati bosih nogu.

Kada govorimo o energijama često koristimo rijeci; smjer, brzina, blizina i bijeg. Ovo su životna iskustva sa energijama i sa ovim riječima možemo označiti protok energija u prostoru. Jedan od namjera Feng Shui je da koristimo energije u sebi i oko sebe i da one protiču, a Zakon privlačenja nas uči da svojim osjećajem i mislima možemo da privlačimo energije. Jednostavno rečeno pustimo si da nas priroda pravi jačima.

Što više čiste prirodne energije doživljavamo to smo više svoji, ne opterećuju nas tuđe ideje. Učimo se ličnim kvalitetima i ličnoj jačini. Pa na kraju sa svim tim smo dovoljno jaki da bi privlačili što želimo!

Piše: Vanja Beukelman Pavlović, life coach i kognitivni terapeut, autorica knjige "Život"

Rođena sam u Tuzli. Živim više od dvadeset godina u Holandiji.  Majka sam troje   djece i baka prekrasne djevočice Dunje.  U našoj zemlji sam stekla diplome prosvjetnog radnika: nastavnik našeg jezika i književnosti i nastavnik predškolskog vaspitanja.  U Holandiji sam stekla još dvije diplome Life Coach i Kognitivni Terapeut, čime se danas bavim.   Pored toga sam stalna kolumnistica i stručna saradnica Arabella - Sretna Žena Magazina.   Od septembra 2016. dajem časove hrvatskog jezika na Holandskoj Poslovnoj AkademijiMoja dosadašnja znanja i iskustva dijelom sam objedinila u svojoj knjizi "Život"Pratite me na Facebook-u i Instagram-u za više riječi inspiracije i savjeta. Ukoliko želite kupiti moju knjigu "Život" ili se informisati za life coaching sesije putem Skype-a javite mi se na: vanja.beukelman@gmail.com ili u inbox moje Facebook stranice (Vanja-Lifecoach).

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.