Zakon privlačenja i feng shui

00:00Drage moje, mislila sam da je pisati o Zakonu privlačenja dovoljno par puta, ali što se više udubljujem u ovu temu to više dolazim do zanimljivih podataka i činjenica. Između ostalog da su knjiga “Tajna“ i istoimeni film bazirani na tisućama godina poznatom učenju u drevnim kulturama Kine, Indije, Perua i Irske.U Zakonu privlačenja učimo se privlačiti pozitivne energije i upravljanju negativnom energijom iz Univerzuma.

Feng Shui nas to uči već 4000 godina prije Hrista.

To je jedna od najstarijih kineskih učenja koji se koriste i sada u moderno vrijeme.

Feng Shui se kao i Zakon privlačenja bazira na uvjerenjima da sve oko nas i u našem životu ima energetske vrijednosti da utiče na nas.Kada izađemo iz balansa energija onda smo u stresu, pa tada stres vlada našim mentalnim stanjem.

Feng shui kao životni stilU praksi nas Feng Shui uči da balansiramo našim energijama za što bolje mentalno stanje, između 5 elemenata: zemlja, voda, drvo, metal i vatra.Kada uspijemo da izbalansiramo ove elemente onda smo u stanju da privlačimo ono što želimo.
Ako želimo da se bavimo Zakonom privlačenja i time želimo da imamo uspjeha, moramo si prije svega obezbjediti dobru energiju oko sebe, u svojoj kući i poslu.
Feng Shui nas uči da si pomognemo vizuelnim aspektima, kako bi naše misli i želje imale slobodu da se razviju.


Riječ Feng znači vjetar, a riječ Shui znači voda.Od kako su u Kini vjetar i voda simbolizirali zdravlje i sreću, od tada se Feng Shui asocira sa zdravljem, bogatstvom, srećom, kao i ličnim uspjehom i slobodom.Feng Shui se kao i Zakon privlačenja bazira na jednostavnom razmišljanju o postojanju, o energijama koje okružuju planetu Zemlju i o prirodi.A istovremeno je takav način razmišljanja jako kompleksni i dubok.Puno je objekata koji se koriste kako bi pomogli protoku pozitivne energije.Po Feng Shui-ju za privlačenje onoga što želimo koriste se boje, kamenčići, piramide, fontane, akvariumi, ogledala, kornjačice, cvijeće…

Kao i drugi predmeti koji sadrže navedenih 5 elemenata.

Kako doći do naše lične unutarnje energije?

Kao što nas uče Feng Shui i Zakon privlačenja, na jednostavan način.

Prije svega prirodnom ishranom, koja sadrži jako puno životne energije.
A to su povrće, voće, žitarice,sve vrste oraha i kikirikija.

Zatim nošenjem odjeće od prirodnih materijala.

Spavati, opuštati se ili raditi najmanje metar od električnih aparata.

Posteljina nam mora biti 100% od pamuka, a u kući što više prirodnih materijala.

Baviti se jogom, tai chi ili chi kung i to po mogućnosti upražnjavati svaki dan.
Probati što je moguće više hodati bosih nogu.

Kada govorimo o energijama često koristimo rijeci; smjer, brzina, blizina i bijeg.

Ovo su životna iskustva sa energijama i sa ovim riječima možemo označiti protok energija u prostoru.
Jedan od namjera Feng Shui je da koristimo energije u sebi i oko sebe i da one protiču, a Zakon privlačenja nas uči da svojim osjećajem i mislima možemo da privlačimo energije.

Jednostavno rečeno pustimo si da nas priroda pravi jačima.

Što više čiste prirodne energije doživljavamo to smo više svoji, ne opterećuju nas tuđe ideje. Učimo se ličnim kvalitetima i ličnoj jačini.

Pa na kraju sa svim tim smo dovoljno jaki da bi privlačili što želimo!Piše: Vanja Beukelman-Pavlović, lifecoach i kognitivni terapeut

Vanja je rođena u Tuzli, a živi već 20 godina u Holandiji. Majka je troje djece. U Holandiji radi kao lifecoach, (životni trener), te daje treninge i pomoć klijentima koji hoće nešto više da postignu u životu ili naprave radikalne promjene. Davala je časove bosanskog jezika, jer je po struci nastavnik, a trenutno vodi i radionice "balkanske kuhinje". Uživa u muzici i obožava da se druži te stiče nova poznanstva. Zanimljive su joj životne priče koje su joj neiscrpna inspiracija.

Mogli bi vam se svidjeti i ovi članci

0 komentari