Kako napuniti svoje baterije u prirodi?“Hajde pitaj brzo šta imaš, telefon mi je na 13% baterije! “
“Hej, hajde  stavi baterije iz daljinca da se napune, izgleda da su se ispraznile, jedva mogu da prebacujem na drugi kanal!”
“Ova igračka više neće da radi, sigurno se ispraznila baterija, promijeni je!”


“Hej, obavezno odvezi auto kod majstora, upalila se lampica za akumulator, treba ga dopuniti  ili možda čak i promijeniti!”

I tako dan za danom, svakome od nas dobro poznate situacije, kada baterije mijenjamo ili dopunjujemo.
Znate li da svaka naša ćelija takođe ima potrebu biti dopunjena? Ako je ostavimo nedopunjenu, trebaće čak i da bude mijenjana ( odstranjena).

Pitam se zaista često, koji je razlog da svoje ćelije toliko zanemarujemo i da im poklanjamo mnogo manje pažnje nego potrebi da nam se baterija na mobilnom potpuno ne isprazni. Zato što je očigledano svima dobro poznato da mobilni sa praznom baterijom ne funkcioniše. A mi ne možemo bez mobilnog. 

A isto tako i naše ćelije ne mogu funkcionisati ako su prazne. Bez energije. A možemo li bez svojih ćelija?

Divna, jedra, okrugla, zdrava ćelija je zato takva što je puna energije. Koja slobodno protiče kroz nju, što ima kiseonika, što ima u obilju dovoljno hranjivih materija koje slobodno protiču kroz nju. Da li je to puno sa njene strane da traži od nas?

Da, često ni ne mislimo na njene osnovne potrebe da uopšte i opstane, a kamoli da je još i potpuno jedra i zdrava. Izgovora zašto – gomila. Onda jednog momenta, ćelija se krene izobličavati i smanjivati i menjati svoj oblik u želji da se prilagodi uslovima koje joj dajemo, izduvava se i vrlo je blizu da potpuno nestane. 

U cijelom tom procesu, signalizira nam na svaki način na koji umije da komunicira sa nama, da joj je potrebna pomoć za preživljavanje. Bocne nas, žigne nas, ubode nas iznutra, onesvijesti nas, zaboli nas, pa nas mnogo zaboli, baci nas u krevet…

Budimo širom otvorenih ruku za potrebe naših ćelija. Obratimo pažnju na njih, jedni bez drugih ne možemo. Niti ona može bez nas i našeg aktivnog učešća, niti mi možemo bez njih.

Kada  odbacimo sve izgovore o svakodnevnoj borbi za svakodnevne životne obaveze, kada odbacimo vjerovanje da samo mi možemo uraditi sve poslove koje radimo, kada odbacimo gomilu uvjerenja koja nas toliko ograničavaju u žvotu da nas bukvalno guše, kada promijenimo odnos prema sebi i svojim svakodnevnim potrebama koji su nam zaista prioritet – šta onda ostaje?

Onda na kraju ostajemo mi, ostaju naše ćelije, ostaje energija koja zapravo jesmo. A njoj je potrebno za slobodno kretanje, naš kreativan  rad koji nas nadahnjuje i energizuje, potreban joj je osećaj zahvalnosti koji popunjava sve vremenom nastale pukotine, potrebno joj je pružiti kiseonik koji se nalazi u prirodi, u dvorištu, parku, kraj voda, u šumama, na planinama – šetnja u parku ne zahtijeva finansijska ulaganja (ne znam da li znate da na tržištu već godinama postoji koncentrovani kiseonik koji se ukapava u vodu za piće i voda odnosi kiseonik do najsitnijih kapilarčića – zamislite radost ćelija ). 

Ćeliji treba kvalitetan svakodnevni odmor, onoliko sati koliko je svakome od nas potrebno – nemamo svi kvantitativno istu potrebu – ali kvalitetnu da! 

Ako ne uspijevamo to obezbijediti, treba potražiti pomoć  (na primjer, Access Bars tretman od nekih satićak vremena pruža takav kvalitetan relax, da se to osjeti i za vrijeme a i nakon tretmana – raspitajte se). 

Ćeliji treba i kvalitetna hrana koja u sebi ima kvalitetne sastojke koji su našim ćelijama potrebni. Raspitajte se o različitim načinima ishrane koja osnažuje naše ćelije.


Slušajmo muziku koja prija, gledajmo slike koje nam izazivaju milinu, družimo se sa ljudima koji direktno utiču na radovanje naših ćelija, boravimo u prirodi i budimo prirodni što više, jer mi jesmo dio prirode.

Dopunjujmo svoje ćelije svakodnevno, ne dozvolimo da se potpuno isprazne.

Baš kao što svakodnevno dopunjujemo svoje mobilne telefone.
Bez mobilnih telefona ipak možemo.

Bez naših napunjenjih ćelija ipak ne možemo.


Piše: Daniela Cukrov

Rođena u drugoj polovini prošlog vijeka, stekla zvanje diplomirani ekonomista i naučila kroz godine i godine razliku između imati suštinu ili imati formu. Završila nekoliko raznih radionica iz oblasti ličnog razvoja, postala certifikovana za nekoliko tehnika Access Consciousness, postala certifikovana da obučavam ljude kako postati Access Bars praktičar. I pored toga, kako živjeti život sa lakoćom i radošću svaki dan. Koristim i prenosim svoja znanja, kako da fizički, psihički i finansijski budemo u harmoniji sami sa sobom. Imam svoj blogFBstranicufacebook-grupu i You Tube kanal Zivot Koji Volim i FB stranicu Calivita život. Ako Vam se dopada moja energija, potražite me, biće mi zadovoljstvo da zajednički kreiramo nova Čudesa. Kontakt e-mail: zivotkojivolim@gmail.com

Instagram