10 načina da probudite ženstvenost i senzualnostU doba kada žene rame uz rame sa muškarcima grade korporativnu karijeru, izgrađuju svoju nezavisnost, te istražuju avanture, profesije i bore bitke koje su kroz historiju pripadali isključivo muškarcima, ne smijemo zaboraviti da njegujemo našu žensku stranu i dopustimo našoj ženstvenoj energiji da sija kroz nas: naše osobine, poput senzualnosti, nježnosti, brige za druge, pažnje na malim detaljima, kreatvnog oslikavanja našeg okruženja ono su što nas čini ženama i što ne smijemo zanemariti. 

Kako možete probuditi svoju ženstvenost?


1. Obucite zavodljivu spavaćicu ili kućnu haljinu, kako biste se osjećali lijepo i seksipilno, čak i ako ste doma i ako ste sami: zbog sebe!


2. Dekorišite dom ružama i laticama cvijeća: cvijeće potiče pozitivno raspoložene i budi kreativnost.


3. Obucite privlačno rublje, kako biste pobudili ženstvenu energiju i podigli si samopouzdanje.


4. Razmazite se senzualnom kozmetikom (napravite masku za lice, nanesite kremu za lice, losion za kožu i kap omiljenog parfema. 

Dok traje vaš "kučni SPA" možete slušati opuštajuću muziku i upaliti mirisnu svijeću. Osim što ćete odvojiti malo vremena za sebe,e opustiti se i osjećati se kao princeza, kvalitetna kozmetika doprinijeće i vašoj ljepoti.


5. Uvijek nosite barem jedan lijep komad nakita: nakit je simbol ženstvenost!


6. Okružite se ženskim društvom: sestrom ili najboljim prijateljicama...

Sestrinstvo žena je neophodno za svaku od nas, kako bismo razmijenile naše male tajne, podijelile emocije, osmijeh, pa i suze: ono što ne možemo potpuno iskusiti sa muškarcima-nikada.


7. Upletite cvijeće u kosu i osjetite kako se budi ženstvena energija u vama.


8. Nosite ženstvenu odjeću. U doba kada žene svakodnevno nose pantalone ili džins, narijetko zaboravljamo ženstvene komade odjeće, koji će oslikati našu senzualnu prirodu: suknje i haljine, pa čak maramu ili šešir, koje su hiljadama godina kroz historiju žene nosile kako bi istaknule svoju ljepotu i figuru.


9. Odiše li vaš dom ženstvenošću: da li imate cvijeće, dekoracije veselih boja ili mirisne svijeće u domu.Čak i malo cvijeća u vazi može oslikati vašu ženstvenu energiju u domu i pridonijeti da se osjećate kao da ste na mjestu na kojem usitinu pripadate, u potpunoj harmoniji.


10. Razmazite vašeg partnera, kućnog ljubimca ili djecu: mi žene smo "stvorene" za ramjenu nježnosti.

Instagram