Kako da napravite vaš dom spiritualnijim mjestom?

11:45Budući da u domu provodimo veliki dio dana, važno je da se u njemu osjećamo ugodno, te da isti bude naša oaza mira. 


Uređenje enterijera svakome je "domaćinu" poseban izazov te ujedno i užitak jer svi želimo za sebe kreirati mjesto koje će biti po našem ukusu i u kojima ćemo se baš mi osjećati posebno, no da li ste u svome domu ostavili prostora spiritualnosti i šta to zapravo znači? 
Ukoliko ste religiozni, da li u vašem domu imate posebno izdvojeno mjesto za molitvu ili se molite "gdje stignete" (u krevetu,  na kauču, možda u kuhinji dok pravite jutarnju kafu)?! Ukoliko pak niste religiozni, da li imate u vašem domu mjesto gdje možete meditirati, pročitati retke nekog inspirativnog štiva ili pozitivne afirmacije?

Možda imate nasumično "okačene" ikone na zidovima, slike Svetaca, poneki križ ili pak neku statuicu Budhe koja skuplja prašinu među ostalim suvenirima?  Da li to znači da je vaš dom "spiritualan"?

Gdje se nalazi Biblija ili neka druga Sveta knjiga koju štujete i čitate (da li i ona možda skuplja prašinu negdje)? 

Ukoliko još nemate posebno, "sveto" mjesto u svome domu u kome možete pronaći inspiraciju za novi dan, pomoliti se i(ili) meditirati ili čitati poglavlje omiljene religiozne ili spirtualne knjige, zapaliti mirisni štapić ili svijeću... vrijeme je da ga kreirate.

Za kreiranje "svetog mjesta" u domu ili mjesta za molitvu ili meditaciju dovoljno je da svjesno odvojite jedan dio prostora u domu (poželjno je da to bude u sobi u kojoj ćete biti najmanje uznemiravani i gdje je najveći dio dana tišina ili pak manje bučno nego u ostalim prostorijama.

Na vaše "sveto mjesto"ili "prostor za relaksaciju i meditaciju" (kako god da ga nazvali) postavite predmete, knjige i objekte koji VAMA predstavljaju mir, vjeru, spiritualno ili božansko. 
Ovisno o religiji koju prakticirate i šta za vas spritualnost predstavlja, to mogu biti samo religiozni tesktovi ili knjige, a mogu biti i slike ikona, ikone i predmeti koje ste donijeli sa hodočašća, svijeća, mirisni štapići, statua Budhe, božice Durge ili Krishne... Važno je da za vas taj predmet ili objekat ili knjiga znači nešto više, drugi relum, višu dimezniju...

Mogli bi vam se svidjeti i ovi članci

0 komentari