Prirodni make-up u suncanim bojama za vruće ljetne dane


Tokom vrućih ljetnih dana, šminka se vrlo lako razmaže, a koža je izložena štetnom UV-zračenju  sklona iritacijama, te je stoga vrlo važno odabrati lagani make-up koji će ujedno i njegovati kožu, te biti postojan na visokim temperaturama. Otrkijte kako se našminkati tokom ljetnih dana za samo 5 minuta i ujedno zaštiti kožu od iritacija.

1. Očistite kožu prije nanošenja šminke

Prije nego nanesete šminku na lice, važno je da je koža čista od nečistoća. Operite lice gelom ili pjenom za umivanje na bazi prirodnih sastojaka, koji odgovaraju vašem tipu kože.


2. Opskrbite kožu vlagom

Nakon čišćenja lica, nanesite hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom (najmanje SPF 15). Tokom vrućih dana nadstojte da izbjgevate puder, te dajte prednost obojenim kremama koje osim što prekrivaju male nedostatke također njeguju kožu i sadrže SPF-faktor (potražite jednu od mnogobrojnih BB ili CC krema ili neku kvalitetnu obojenu hidratantnu kremu).
3. Sjenka za oči i malo vodotporne maskare za zavodljive oči

Tokom ljetnih dana izbjegavajte tuš i debeli sloj maskare, budući da se mogu razmazati usljed znojenja i iritacije očiju usljed jakog sunca. Dajte prednost laganim sjenkama za oči i maskari na biljnoj bazi, kako biste izbjegli iritacije očiju i pobrinite se da nosite kvalitetne sunčane naočare kako biste zaštitili oči. Ukoliko volite tuš, potražite kajal (kohl ili surmu) za oči, koja je 100% prirodna i ujedno štiti i od iritacija suncem i prašinom. 


4. Rumenilo za "sunčane" obraze

Nakon što ste nanijeli obojenu hidratantnu kremu nanesite dašak rumenila u "sunčanim" nijansama (tamno smeđa do svijetlo smeđa ili boja breskve), kako biste "osvježili" lice i istaknuli obraze.
5. Zavodljive i zdrave usne

Tokom ljeta, i usne su izložene UV-zračenju, te se brzo isušju usljed visokih temperatura, te se stoga pobirnite da redovito nanosite labello sa zaštitnim faktorom. Ukoliko se odlučite za labello crvenkaste ili ružičaste boje (sa okusima voća) ne morate čak ni nanositi ruž na usne. Sjaj za usne idealan je za ljetne dane, jer je u tekućem stanju i možete ga nositi u trobici i na visokim temperaturama. Odlučite se za crveni ili narandžasti ruž ili sjaj za usne (to će dodatno dati efekat "sunčanog" izgleda).

Instagram