Druga kuća astrološke natalne karte - naš odnos prema hrani i novcu

U tekstu koji sledi data su tumačenja drugog polja u natalnoj karti po znakovima. Slično dejstvo daje i vladar određenog znaka u tom...


U tekstu koji sledi data su tumačenja drugog polja u natalnoj karti po znakovima. Slično dejstvo daje i vladar određenog znaka u tom polju ali se tada značenje određuje kroz više odrednica. Po svojoj prirodi ovo polje u natalu određuje naš odnos prema hrani i novcu.

Ovan – U svojoj silnoj potrebi za kretanjem, uglavnom jedu na brzinu, u hodu. Kioske  sa hot-dogovima i pljeskavicama  izmislio je sigurno jedan Ovan. Prženo, pečeno,”mesnato” i mnogo ljuto je njihov prvi izbor. Roštilj obožavaju a od voća ili povrća privlačno im izgledaju samo crveni plodovi. Često im zagori sve što kuvaju. Što se tiče novca, ovde je borba za zaradom zagarantovana. Štednja je gotovo nemoguća jer novac jednostavno sklizne iz ruku.
Bik – Sa svojom željom da ugode najpre sebi, u jednom prilično sporom ritmu najviše vole kompletan “asambl”. Ako sve ne ide po ustaljenom redu – predjelo, supica, glavno jelo pa desert, kao da i nisu ručali. Hedonizam je njihovo drugo ime pa je svaki zalogaj potpuno uživanje. Slanina je stalni favorit. U kulinarskim veštinama su neprevaziđeni. Novac im lako dolazi ukoliko vladar, Venera, nije ugrožena lošim aspektima. Zarada može doći kroz umetnost, restorane, banke, poljoprivredu.

Blizanci – Gricnuće nešto ovde i nešto tamo. Od silne priče oni zaborave da li su jeli. Omiljena hrana im je pizza, jelo koje je sačinjeno od svega i svačega po malo. Uglavnom se ne opterećuju sa izborom hrane. Samo da je lagano, nešto što će im dati energiju za dalje akcije. Obožavaju da jedu dok čitaju novine, u hodu na ulici, u prevozu. Finansijsko stanje je promenljivo. Novac dolazi ali se i daje kroz putovanja, podučavanja, knjige, trgovinu svakog tipa. 
Rak – Ako nije u krugu porodice onda to i nije neki obrok. Obavezna je topla supica zbog osetljivog stomaka a omiljeni ambijent uvek je mamina kuhinja. Ipak ona zna  najbolje da kuva. Ako imate sreće da vas ugošćuje ženski pripadnik ovog znaka, poželećete da se vežete za nju do kraja života. Finansije su nestabilne i često zavise od porodice. Zarada može doći kroz neki vid socijalnog angažovanja, trgovinu, rad sa ženama, tečnostima ili u marketing.
Lav – Otmeni restorani, fensi hrana – to je njihov fah. Oni tačno znaju šta je trenutno pravi hit u gastronomskom svetu. Da li su to artičoke sa medom ili školjke St.Jack prelivene čokoladom nisu baš sigurni, ali ako i zazvuči dovoljno otmeno – to je njihov izbor. Zlatne kašike su njihov fetiš. Finansije dolaze preko muža, oca ili muškaraca uopšte. Rad sa vrednostima poput zlata ali i rad sa decom, menadžerstvo, organizatorski poslovi.
Devica – Ako je makrobiotičko, onda je najbolje. Puno zrnevlja, soje, žitarica, meso u tragovima, ako bas mora. Uglavnom, obrok je sastavljen od svega i svačega po malo. Ako vidite hiljadu i jedan tanjir i u svakom po neko zrnce, znajte da je za stolom jedna Devica. Ovo je znak koji ume da štedi pa uglavnom i ima. Za osnovne potrebe, skromno i čestito.
Vaga – E, ovde je najvažniji stil i elegancija. Lep pribor, stolnjak, tačno odgovarajuće čaše, salvete u tonu sa zavesama, tiha muzika. Ako je sve u harmoničnom feng shui rasporedu ručak može da počne. Uravnoteženi spoj različitih ukusa je glavna karakteristika njihove omiljene hrane. Ako do ulaska u brak nisu bile vešte u kuhinjskim majstorijama, u braku sasvim sigurno počinju time da se bave jer obožavaju da spremaju za druge. Novac stiče kroz brak ili neku vrstu partnerskog odnosa. Zarada može doći kroz umetnost, manekenstvo, glumu.
Škorpija – Krvavi biftek je pun pogodak. Mnogo mesa i još više začina. Samo da je krvavo, ljuto, kiselo do krajnjih granica. Kroz hranu i spremanje hrane - zavodi. Često, prosto ne mogu da odole a da ne ćapnu nešto i iz vašeg tanjira. Ovo su osobe koje ne vole da bacaju hranu pa ih ta navika vrlo često dovede u stanje trovanja. Do novca mora doći kroz težak i mukotrpan rad. Zarada uz pomoć tuđeg novca, klađenje, banke, pozajmice. Novac kao nasledstvo.
Strelac – Ako na stolu ima hrane za 150 ljudi čak i kada će ručati samo dvoje – obrok može da počne. Obilje svega je ključni faktor. Više će nadgledati da li kome šta još treba za stolom nego što će sami uživati u hrani. Vole velike tanjire i skloni su da sipaju mnogo više nego što će pojesti. Lako zarađuju i još lakše troše. Novac dolazi kroz rad sa strancima ili iz inostranstva, uvoz-izvoz, diplomatija, kroz putovanja, visoko obrazovanje i slično.

Jarac – Ako je odstajalo i ohladjeno, tim bolje. Ma koliko se trudili da im sve pripremite da bude sveže i toplo, dok se on odluči da priđe stolu, odavno je sve u stanju  duboke ohlađenosti. Kiseli kupus  je favorit broj 1 i uopšte jela koja  dugo stoje ili se dugo kuvaju. Vole seljačku hranu kao što je recimo, popara, kačamak i slično. Teško dolaze do novca, uvek uz muku I čekanje. Izuzetno naporan posao. Čak i kada zaradi mnogo kao da ne ume da ga uz zadovoljstvo opušteno i potroši. Štedljivost do tačke škrtosti.
Vodolija – U stalnoj potrazi za nečim novim i gotovo šokantnim ukusima, novim načinima pripreme starih jela ili potpuno novih jela i čudnih kombinacija.  Kod njih ni pržena jaja nisu uvek ista. Pripadnici ovog znaka vole da kuvaju za svoje prijatelje. Izuzetno nepredvidiva finansijska siuacija. Velike količine novca iznenada dolaze ali još brže I odlaze. Zarada može doći preko prijatelja, političkih partija ili kroz neka neuobičajena zanimanja I poslove.
Ribe – Uglavnom jedu kad ih niko ne vidi. Ili ne jedu uopšte. Prosto zaborave. Ukusi su im ili prilično neodređeni pa  ne znaju šta vole ili su izuzetno probirljivi i malo šta bi jeli. A najčešće su ove suprotnosti u stalnom smenjivanju tokom njihovog života. Uglavnom ćete ih naći ispred televizora kako jedu. Bilo šta. Zapravo, doba dana kada se njima zaista otvori apetit je – noć. Što se finansija tiče, stanje je krajnje konfuzno. Ne ume sa novcem I često ga gubi. Moguć rad sa tečnostima, hemikalijama, parfemima, šminkom, alkoholom ili cigaretama ali I sa lekovima, fotografijom i slično.
Piše: Silvana Đorđević

Rođena  1971. a u  svetu astrologije od devedestih godina, sada već prošlog veka. Tek nakon završene edukacije kod dvojice naših najpoznatijih astrologa Nikole Stojanovića i Predraga Petkovića, počinjem da svoje znanje koristim ne samo za sebe već i za sve one koji su na svom putu samospoznaje negde zastali i upitani za smer svog života pogledali u mom pravcu. U svom tumačenju sveta i sudbine koristim fuziju različitih pogleda iz astrološkog ugla. Vođena mudrošću da ne treba slepo verovati ničemu što nije u skladu sa sopstvenim zdravim razumom, smatram da ovu viševekovnu mudrost ne treba koristiti na sebičan način, upravljajući drugima na osnovu informacija o njihovoj prirodi već samo i isključivo radi razvoja sopstvenih kapaciteta uz stalan napor da se usavršavamo kao duše koje prolaze kroz iskustvo ljudskog života. 

Zašto smo ovde gde jesmo i koje lekcije su za nas važne? Na čemu treba raditi a šta jednostavno prepustiti višoj volji? Mnogo je pitanja i isto toliko odgovora. Astrologija pruža esenciju mudrosti a hoćemo li je mi iskoristiti i na koji način zavisi od naše slobodne volje. Da li ćemo svoj život voditi ili biti vođeni sopstvenim nesvesnim impulsima, na nama je da odlučimo a tada sve postaje lakše jer definisati cilj i sredstvo je već stepenik više na putu našeg duhovnog buđenja.  Za sve astrološke usluge i dodatne informacije Silvana je na raspolaganju na web-stranici www.zvezdenadlanu.rs i facebook-straniciKontakt e-mail: zvezdenadlanu@gmail.com

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.