Kako ostvariti i svoje najveće snove Zakonom Privlačenja?

Dosla sam prije 22 godine u Holandiju i počela po treći puta svoj život iz početka,  Jedino šta sam u tom momentu im...Dosla sam prije 22 godine u Holandiju i počela po treći puta svoj život iz početka, Jedino šta sam u tom momentu imala su snovi i vizije o mom budućem životu. Radila sam tu i tamo neke poslove, isprobavala i nailazila  sam na milijun prepreka.  Radila sam u početku kao čistačica, iako su mi se svi smijali i isćuđavali zašto sebi to dozvoljavam kao visoko obrazovana. Kasnije sam radila  u snack bar-u, pa poslije nekoliko godina sa sadašnjim mužem vodila zajedničku firmu. Sve to u nadi da ću se pronaći u nečemu, ali nisam se nikako mogla naći.Gradila sam iskustva i dalje imala snove. Htjela sam biti nešto totalno drugo. Nešto što čini mene! Pitala sam se kako to postići?

Odgovore sam tražila od mnogo knjiga, predavanja, filmova motivacijskih govornika… Oni su mi svi upućivali na saznanje da samo sama sebi mogu pomoći i Zakonom Privlačenja privući što želim.

Zakon je jako jednostavan. Naše misli i ubjeđenja nam određuju kako vidimo svijet oko sebe i sebe u svijetu. Tada sam počela raditi na svom svijetu, svojim snovima, željama i njihovom ostvarivanju. Počela sam privlačiti ono što želim i na to se fokusirati. Upisala studije i postala  Life Coach i kognitivni terapeut. Danas radim sa klijentima i u tome potpuno uživam.

Moj sljedeći san mi je bio da pišem o svojim razmišljanjima i da to djelim sa drugima. Vjerovala sam sve više da ono što želim moram na tome i da radim pa  imam velikih šansi da se i ostvari. Izražavati svoje misli i emocije je najlakše na svom maternjem jeziku. 


Koliko god vjerovala u Zakon Privlačenja, taj san mi je bio pomalo neostvariv. Dok jedan dan sasvim slučajno nisam dobila od svog oca informaciju o novoosnovanom magazinu” u Tuzli, mom rodnom gradu!

Dobila sam šansu pisati na mom maternjem jeziku. Urednice su me primile i prihvatile! Pisati za ženski časopis, na mom jeziku i u gradu u kome sam rođena, je do tada bio jedan od mojih najljepših poslovnih ostvarenih snova. Ljudi  u mom okruženju su mi čestitali , a od urednica sam dobivala   govore pohvale, pa sticala sve više samopouzdanja. 

Poenta je da svi mi imamo ono nešto da uspijemo u svojim željama i snovima, da nešto tipično učinimo netipičnim, da se razvijamo. Svi nešto želimo i svima je ponekad teško. 

Najbitnije je ipak da se okružimo pravim ljudima koji nas neće tjerati da preispitujemo svoje želje. Koji će vas podržati, pohvaliti i otvoriti bocu vina za prvi tekst koji je objavljen. Koji će vam reci da TI TO MOŽEŠ!

I ja sam  mogla, pisala sam i dalje maštala. Onda je došao san napisati knjigu. Kako to privući? Kako se usuditi?

Danijela Jokic Vaislay, urednica i ko-kreoatorka “Sretna Žena Magazina”, koja mi je u međuvremenu postala i jako draga srodna dusa, mi reče da ja to mogu! Te riječi su me trgle i počela sam pisati i ostvarivati svoj novi san.

Kad pogledate idući put nekoga ko je uspješan i ko radi ono što voli, nemojte se pitati što je on učinio da je tako uspješan, zapitajte se s kim se družio dok je to činio. 

Danijela mi je svaki puta slala jedan mladalački vjetar u leđa, a ja sam se usudila dalje letiti, sanjati, privlačiti i raditi. Kada je knjiga ugledala "svjetlo dana" ona je otvorila šampanjac da sa mnom nazdravi putem Skype-a (iz Indije). 

Ne prestajemo imati snove, jer smo stari, već starimo ako prestajemo imati snove. Samo su dvije stvari važne za ostati sretan i postići uspjeh. Moramo se smijati svaki dan, ma koliko teško bilo. Druga stvar je da moramo imati san.


U knjizi sam pisala dijelom moja iskustva, zaključke  i razmišljanja o sebi i drugima. Došla sam do zaključka da ljude u biti ne možemo djeliti na  uspješne ili neuspješne,  zdrave ili bolesne , sretne ili nesretne, bogate ili siromasne.

Shvatila sam da smo mi svi  sretni i nesretni, bogati i siromašni uspješni i neuspješni. Sve to ima samo jedno ime, a to je “Život”.

Jedina razlika među nama je sadržaj onoga što se u smislu te riječi nalazi. Ne razlika koja će nas praviti manjima ili većima i izazivati ljubomoru, već razlika koja će nas inspirisati, proširivati nam  vidike i bogatiti nas.

Željela sam to reći, pisati i podjeliti. I evo san mi se ostvario! Knjiga “Život”. Moje sreće i nesreće, Moje bogatstvo i siromaštvo. Moja radost i bol. Moja razmišljanja. Za sve ovo napisati je potrebno bezbroj stranica. Jer jedno iskustvo  rađa drugo i tako u nedogled. Ja sam odlučila to staviti u jedan mini-priručnik, da se čitaocu nađe pri ruci. Da ga podrži, kao jedan primjer, primjer jednog života.

Moji klijenti često kažu da najviše podrške imaju u grupi  onih  koji su isto preživljvjeli, jer ti znaju o čemu se radi.

Pa tako i ja imam svoju grupu. Svi koji žive svoj život. Tajna zakona privlačenja i zivota je u našem ličnom iskustvu i našoj  ličnoj snazi. Od sveg srca želim  da  ova moja  knjiga  inspirise čitaoca i da mu da vjetar u leđa i da mu da krila da poleti i osjeti  slobodu i ljepotu života.  


Piše: Vanja Beukelman Pavlović, life coach i kognitivni terapeut, autorica knjige "Život"


Rođena sam u Tuzli. Živim više od dvadeset godina u Holandiji.  Majka sam troje   djece i baka prekrasne djevočice Dunje.  U našoj zemlji sam stekla diplome prosvjetnog radnika: nastavnik našeg jezika i književnosti i nastavnik predškolskog vaspitanja.  U Holandiji sam stekla još dvije diplome Life Coach i Kognitivni Terapeut, čime se danas bavim.   Pored toga sam stalna kolumnistica i stručna saradnica Arabella - Sretna Žena Magazina.   Od septembra 2016. dajem časove hrvatskog jezika na Holandskoj Poslovnoj AkademijiMoja dosadašnja znanja i iskustva dijelom sam objedinila u svojoj knjizi "Život"Pratite me na Facebook-u i Instagram-u za više riječi inspiracije i savjeta. Ukoliko želite kupiti moju knjigu "Život" ili se informisati za life coaching sesije putem Skype-a javite mi se na: vanja.beukelman@gmail.com ili u inbox moje Facebook stranice (Vanja-Lifecoach).

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.