Kako ostvariti svoje snove zakonom privlačenja?Dosla sam prije 22 godine u Holandiju i počela po treći puta svoj život iz početka, Jedino šta sam u tom momentu imala su snovi i vizije o mom budućem životu.


Radila sam tu i tamo neke poslove, isprobavala i nailazila  sam na milijun prepreka.  Radila sam u početku kao čistačica, iako su mi se svi smijali i isćuđavali zašto sebi to dozvoljavam kao visoko obrazovana. Kasnije sam radila  u snackbar-u, pa poslije par godina sa sadašnjim muzem vodila zajedničku firmu. Sve to u nadi da ću se pronaći u necemu, ali nisam se nikako mogla naći.
Gradila sam iskustva i dalje imala snove.
Htjela sam biti nešto totalno drugo.
Nešto što čini mene!
Pitala sam se kako to postići?

Odgovore sam tražila  u puno knjiga, predavanja, filmova motivacijskih govornika… Oni su mi svi upućivali na saznanje da samo sama sebi mogu pomoći i Zakonom privlačenja privući što želim.

Zakon je jako jednostavan.

Naše misli i ubjeđenja nam određuju kako vidimo svijet oko sebe i sebe u svijetu.

Tada sam počela raditi na svom svijetu, svojim snovima, željama i njihovom ostvarivanju. Počela sam privlačiti ono što želim i na to se fokusirati.

Upisala studije i postala  Lifecoach i kognitivni terapeut. Danas radim sa klijentima i u tome potpuno uživam.

Moj sljedeći san mi je bio da pišem o svojim razmišljanjima i da to djelim sa drugima.

Vjerovala sam sve više da ono što želim moram na tome i da radim pa  imam velikih šansi da se i ostvari.

Izražavati svoje misli i emocije je najlakše na svom maternjem jeziku.

Koliko god vjerovala u Zakon privlačenja, taj san mi je bio pomalo neostvarljiv.

Dok jedan dan sasvim slučajno nisam dobila od svog oca informaciju o novoosnovanom Arabella “Sretna žena magazinu” u Tuzli, mom rodnom gradu!

Dobila sam šansu pisati na mom maternjem jeziku!

Urednice su me primile i prihvatile!

Pisati za ženski časopis, na mom jeziku i u gradu u kome sam rođena, je do tada bio jedan od mojih najljepših poslovnih ostvarenih snova.

Ljudi  u mom okruženju su mi čestitali , a od urednica sam dobivala   govore pohvale, pa sticala sve više samopouzdanja.

Poanta je da svi mi imamo ono nešto da uspijemo u svojim željama i snovima, da nešto tipično učinimo netipičnim, da se razvijamo. Svi nešto želimo i svima je ponekad teško. Najbitnije je ipak da se okružimo pravim ljudima koji nas neće tjerati da preispitujemo svoje želje. Koji će vas podržati, pohvaliti i otvoriti bocu vina za prvi tekst koji je objavljen. Koji će vam reci da TI TO MOŽEŠ!

I ja sam  mogla, pisala sam i dalje mastala.
Onda je doŠao san napisati knjigu.
Kako to privući?
Kako se usuditi?

Danijela Jokic Vaislay, urednica i ko-kreoatorka “Sretna Žena Magazina”, koja mi je u međuvremenu postala i jako draga srodna dusa, mi reče da ja to mogu! Te riječi su me trgle i počela sam pisati i ostvarivati svoj novi san.


Kad pogledate idući put nekoga ko je uspješan i ko radi ono što voli, nemojte se pitati što je on učinio da je tako uspješan, zapitajte se s kim se družio dok je to činio.


Danijela mi je svaki puta slala jedan mladalački vjetar u leđa, a ja sam se usudila dalje letiti, sanjati, privlačiti i raditi. Kada je knjiga ugledala "svjetlo dana" ona je otvorila šampanjac da sa mnom nazdravi putem Skype-a (iz Indije).

Ne prestajemo imati snove  jer smo stari, već starimo ako prestajemo imati snove. Samo su dvije stvari važne za ostati sretan i postići uspjeh. Moramo se smijati svaki dan, ma koliko teško bilo.Druga stvar je da moramo imati san.


U knjizi sam pisala dijelom moja iskustva, zaključke  i razmišljanja o sebi i drugima.

Došla sam do zaključka da ljude u biti ne možemo djeliti na  uspješne ili neuspješne,  zdrave ili bolesne , sretne ili nesretne, bogate ili siromasne.

Shvatila sam da smo mi svi  sretni i nesretni, bogati i siromašni uspješni i neuspješni.

Sve to ima samo jedno ime, a to je “Život”.

Jedina razlika među nama je sadržaj onoga što se u smislu te riječi nalazi.

Ne razlika koja će nas praviti manjima ili većima i izazivati ljubomoru, već razlika koja će nas inspirisati, proširivati nam  vidike i bogatiti nas.

Željela sam to reći, pisati i podjeliti.
I evo san mi se ostvario!

Moje sreće i nesreće, Moje bogatstvo i siromaštvo. Moja radost i bol. Moja razmišljanja.

Za sve ovo napisati je potrebno bezbroj stranica. Jer jedno iskustvo  rađa drugo i tako u nedogled.

Ja sam odlučila to staviti u jedan džepni priručnik, da se čitaocu nađe pri ruci. Da ga podrži, kao jedan primjer, primjer jednog života.

Moji klijenti često kažu da najviše podrške imaju u grupi  onih  koji su isto preživljvjeli, jer ti znaju o čemu se radi.

Pa tako i ja imam svoju grupu.
Svi koji žive svoj život.

Tajna zakona privlačenja i zivota je u našem ličnom iskustvu i našoj  ličnoj snazi. Od sveg srca želim  da  ova moja  knjiga  inspirise čitaoca i da mu da vjetar u leđa i da mu da krila da poleti i osjeti  slobodu i ljepotu života.  


Moju e-knjigu mozete kupiti na platformi za kupnju elektronskih knjiga PayHip klikom na ovaj link. Više informacija o knjizi i sadržaju knjige možete pročitati ovdje.Piše: Vanja Beukelman Pavlović, life coach i kognitivni terapeut, autorica knjige "Život"Rođena sam u Tuzli. Živim više od dvadeset godina u Holandiji.  Majka sam troje djece i baka jedne prekrasne djevočice. 

U našoj zemlji sam stekla diplome prosvjetnog radnika, nastavnik našeg jezika i književnosti i nastavnik predškolskog vaspitanja. 

U Holandiji sam stekla još dvije diplome Life coach i Kognitivni terapeut, čime se danas bavim. 

Pored toga sam stalna kolumnistica i stručna saradnica Arabella-Sretna žena magazina. 

A od septembra dajem časove hrvatskog jezika na “Holandskoj Poslovnoj Akademiji” Moja dosadašnja znanja i iskustva dijelom sam objedinila u svojoj knjizi “Život.


Ukoliko vas je Vanja isnpirisala svojim riječima i savjetima, pratite je na facebooku, Instagramu i čitajte njen blog.

Vanjinu knjigu "Život" mozete kupiti na platformi PayHip klikom na ovaj link

Instagram