Tri razloga zašto pročitati knjigu "Život" od Vanje Beukelman Pavlović

Vanjin stil pisanja potiče čitatelja na samorefleksiju, introspekciju, zavirivanje u najdublje kutke sebe, svoje emocije, straho...


Vanjin stil pisanja potiče čitatelja na samorefleksiju, introspekciju, zavirivanje u najdublje kutke sebe, svoje emocije, strahove... Vanja voli čitatelje da inspiriše kroz primjer iz svog života, te da im prenese životne lekcije koje je stekla, što kroz svoje bogato životno isksutvo, što kroz svoje stručno usavršavanje i rad sa klijentima kao životni trener (life coach) i kognitivni terapeut.


Slijede tri razloga zašto vrijedi procitati e-knjigu "Život":

1 Vanjina zivotna prica

U knjizi Vanja Beukelman Pavlović iznosi svoju životnu priču, koja je njoj bila platforma za sticanje životne mudrosti. Njoj su, kako i sama kaže za sebe, životne priče drugih nepresušni izvor inspiracije, pa je vjerujem to bio i razlog zašto se odlučila podijeliti svoju životnu priču kao uvodno poglavlje ove knjige. 

Nekada se toliko možemo zatvoriti u sebe i svoj život, da nam naše breme djeluje preteško, nasa prošlost previše gorka a prepreke koje treba savladati u budućnosti nepremostive. No, kada sebe otvorimo ka osluškivanju životne priče drugog ljudskog bića, koje je iznijelo svoje breme i pored svih prepreka i nedaća uspjelo da se izdigne kao Feniks iz pepela i preporođeno kroči životom udišući život punim plućima onda iz iste te priče možemo dobiti novu snagu i nadu da mi to ipak možemo. Da i mi možemo da se izdignemo iz pepela.

2 Mudre životne lekcije

Vanja iznosi u knjizi svoje "životne lekcije" razbijene u zasebna poglavlja, koja započinju njenom potragom za odgovorima na ono što se oko nje i u dubini njenog bića dešava, a završavaju odgovorima na ista, do kojih je ona došla svojim životnim iskustvom, life coach-treningom i radom sa klijentima, čitajuci njene omiljene knjige iz osobnog razvoja i psihologije ili filozofije, osluškujući svoju intuiciju i emocije.

3 Džepni priručnik za sretniji život

Knjigu je Vanja završila prakticnim, mini-savjetima i afirmacijama, koje možemo simbolički zamisliti kao "džepni priručnik" za emotivni i duhovni balans za svakodnevno življenje, posebno u onim trenucima kada čitatelju treba motivacija, ohrabrenje i inspiracija.Knjiga "Život" inspirativan je "vodič za život" u kojem je Vanja na kreativan i simboličan (inspirativnim zapažanjima, introspektivnim mislima, metaforičkom simbolikom) a ujedno vrlo praktičan način (primjerima iz svog života i rada sa klijentima konkretnim savjetima) iznijela djelic svoje životne mudrosti kako bi inspirisala druge da žive život punim plućima i prihvataju sebe takve kakve jesu kao važan djelić velike cjeline koja se naziva Univerzum, u kojoj smo svi povezani, svi imamo svoju misiju i svoju autentičnost.


Uvjerena sam da će ova knjiga pomoći mnogima da svoj život nakon čitanja, žive s puno poštovanja i da budu svjesni koliko su bitni baš takvi kakvi su!

Ukoliko želite kupiti Vanjinu knjigu "Život" javite se na: vanja.beukelman@gmail.com ili u inbox njene Facebook stranice (Vanja-Lifecoach).

Piše: Danijela Jokić Vaislay, life coach

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.