Šest koraka kako da manifestujete sve što želite zakonom privlačenja

Drage moje,  o d ove sezone imam novu grupu za moje coahing treninge. Tema     nam je “Zakon privlačenja” Tema koja mi je jako zanimlji...


Drage moje, od ove sezone imam novu grupu za moje coahing treninge. Tema  nam je “Zakon privlačenja” Tema koja mi je jako zanimljiva. Ja  vjerujem u Zakon privlačenja i koristila sam ga i onda kada se o njemu nije toliko pisalo i govorilo i kad nisam imala pojma da se to što osjećam i što mi se dešava tako zove.
Imam puno ličnih dokaza kao mi se ostvarilo ono što sam želila ili naprotiv i ono čega sam se plašila. 

Ne samo meni nego i ljudima u mojoj neposrednoj blizini. Iz svog iskustva mogu reći da je Zakon privlačenja divan, ALI moramo biti jako obazrivi kako ga koristimo. On traži kao i sam život iskrenost i posvečenost. On nije površan i jednostavan kako nam izgleda (misli dobro, dobro češ i dobiti). Iza toga se krije čitava životna mudrosta koja potjeće iz starih drevnih civilizacija i kultura. 
Zakon privlačenja nije bitan samo za nas lično nego i za one oko nas, pa čak i zemlju u kojoj živimo. Rekli biste “zašto sada pa za zemlju u kojoj živimo?” Na jako jednostavan način. Sigurno primjećujete šta se sa vama dešava kada gledate loše vijesti, čujete oko sebe samo kukanje. Djeluje kao da se nalazite u nekoj negativnoj spirali. I jeste tako jer svi kolektivno onda vibriraju negativno i na taj način privlače to isto. Ali ako počnemo kod sebe da dizemo vibraciju na pozitivno to širimo i dalje. Već sam par puta napominjala primjer da je to kao da bacimo kamenčić u vodu. Zamislite da ste vi taj pozitivni kamenčić koji se  baca u more negativnog. Poznato vam je kako se mali talasi dalje od njega šire. Tako i svatko od nas ako privlači pozitivno širi dalje pozitivno.
Zato sam  odlučila da sa svojom  novom grupom radim ovu temu cijelu sezonu. Idemo kolektivno da kreiramo, višu, pozitivnu vibraciju. Ne zaboravimo da smo svi i svako za sebe centar svijeta. Da smo mi ti koji smo odgovorni i koji kreiramo svoje živote.  Pa zbog toga ću vam dalje u ovom tekstu navesti nekoliko bitnih koraka za Zakon privlačenja.
Korak broj jedan: 
Jednom u toku dana nije bitno kada opustite se psihički. Meditirajte 5 do 10 minuta. Tokom meditacije probajte zamišljati (vizualizirati) ono što biste željeli. Probajte se vidjeti u željenoj situaciji. Ovako jačate svoju psihu.
Korak broj dva: 
Budite sebi jako jasni što zelite i ne sumnjajte u sebe ako ste napravili neku odluku. Pomislite kako ste poslali poruku Univerzumu koju ste kreirali u svojim mislima. Zamislite tačno što želite. Ako niste jasni ili ste nesigurni u tome što želite onda dobiva Univerzum nejasne vibracije, pa će vam slati nazad neželjene rezultate. 
Zato se pobrinite da u tome što želite budete potpuno pozitivni i entuzijasti. Da vaše želje idu iz osjećaja, a ne iz razuma. Većina ljudi misli da privlači što želi ako na to misli, ali to je samo jedan dio čitavog procesa.  U Zakonu privlačenja nam je bitan osjećaj koji kreiramo našim mislima.
Korak broj tri: 
Kupite si jednu svesku i pišite si u svoju želju. Počnite sa: “Ja se osjećam tako sretno i zahvalno zato što…” i završite sa objašnjenjem šta stvarno želite. Pišite u sadašnjem vremenu, kao da to već imate. Izbacite negativne riječi. Sve dotle dok vam se želja ne ispuni. Svaki dan zatvorenih očiju  zamišljajte da se to što želite baš dešava.
Korak broj četiri: 
Ovo je najvažniji i najjači korak. Morate osjetiti!!! Zamišljajte kako bi ste se osjećali da vam se želja ostvari. Prilagodite ponašanje i misli prema svojoj želji. Pa će Univerzum na ovo reagovati i dobiti ćete tu svoju želju nazad.
Korak broj pet: 
Vjerujte Univerzumu. Vjerujte svojim kvalitetima koje imate. Univerzum nas podržava u svemu što mi želimo. Radite stvari iz ljubavi i reagujte ljubavlju i razumjevanjem za sebe i druge. Budite strpljivi. Ne gubite se ako vam se želja odmah ne ostvari.Korak broj šest:
Iako se u Zakonu privlačenja uvijek potencira pozitivno razmišljanje, nemojte misliti da nikada ne smijete biti tužni. Naravno da smijete. Pozitivnost i jeste u tome da ne bježimo od svojih osjećaja, nego da radimo na njima. Ako se protiv nečega borimo i od toga bježimo, onda nam je preveliki fokus na to i Univerzum nam to baš u još većoj količini šalje.
Ne gunđajte o tome “kako vam se nešto dešava ili ne dešava i kako vam se ništa željeno ne manifestuje." Ovo Univerzum razumije kao da u njega nemate povjerenja. Mi ne možemo Univerzumu reći šta on mora da radi, jer Univerzum ima puno više znanja, snage i siru perspektivu nego mi ljudi.
Ovo je par osnovnih koraka za koristenje zakona privlačenja. Ono što je najvažnije da u svim svojim željama, svom svakodnevnom životu pustite da kroz vas prolazi OSJEĆAJ VJERE, OSJEĆAJ ZADOVOLJSTVA I ISPUNJENJA, jer primate svaki dan nešto dobro. 
Ako dobivate i nešto loše to je samo kontrast toga dobroga. To loše što nam se dešava je samo put prije dobroga što nas čeka. Vratite se na osjećaj zadovoljstva zbog tog saznanja, pa ćete ubrzo početi primjećivati pozitivne promjene u sebi.
Ako se već bavite Zakonom privlačenja bilo bi lijepo i korisno da podjelite svoja iskustva u Arabella-Sretna zena magazin. Jer svako iskustvo je unikatno i inspirativno i svako iskustvo je jedan novi kamenčić. 


Piše: Vanja Beukelman Pavlović, life coach i kognitivni terapeut, autorica knjige "Život"

Rođena sam u Tuzli. Živim više od dvadeset godina u Holandiji.  Majka sam troje   djece i baka prekrasne djevočice Dunje.  U našoj zemlji sam stekla diplome prosvjetnog radnika: nastavnik našeg jezika i književnosti i nastavnik predškolskog vaspitanja.  U Holandiji sam stekla još dvije diplome Life Coach i Kognitivni Terapeut, čime se danas bavim.   Pored toga sam stalna kolumnistica i stručna saradnica Arabella - Sretna Žena Magazina.   Od septembra 2016. dajem časove hrvatskog jezika na Holandskoj Poslovnoj AkademijiMoja dosadašnja znanja i iskustva dijelom sam objedinila u svojoj knjizi "Život"Pratite me na Facebook-u i Instagram-u za više riječi inspiracije i savjeta. Ukoliko želite kupiti moju knjigu "Život" ili se informisati za life coaching sesije putem Skype-a javite mi se na: vanja.beukelman@gmail.com ili u inbox moje Facebook stranice (Vanja-Lifecoach).

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.