Stop hemiji! Čist i blistav dom sa samo nekoliko kapi deterdženta za suđe!


Iako se čini nevjerovatno ipak je istinito. Veliko spremanje kuće je asocijacija na kupovinu raznih sredstava za čišćenje, što je veoma skupo i još bitnije, veoma NEZDRAVO.


Uz malo truda vaš dom čak i poslije krečenja možete očistiti sa nekoliko kapi deterdženta za suđe, a ono što je veoma tvrdokorno ili masno sa kombinacijom: mlaka voda-jabukovo sirće-limun i soda bikarbona. Miris sirćeta će veoma brzo izlapiti, tako da to nije problem. U svakom slučaju bolje i to neko miris teških higijenskih ili po zdravlje ne higijenskih sredstava.

 


Ono što je bitno i najvažnije je da imate fine krpe. Prije svega onu  kojom ćete prati odnosno trljati zaprljanje, krpu za ispiranje i krpu za glancanje. Krpa za trljanje najbolje je da bude od nekog malo grubljeg materijala, kao one od mikrofibera, ( vidi sliku dole) a za glancanje je najbolja obična pamučna.Krpa za trljanje će ući u zaprljanje i jednako očistiti kao ostala skupa sredstva uz prednost što nema toliko ispiranja.U vodu stavite tri četiri kapi deterdženta za suđe i malo Arfa ili neke paste, napravite pjenicu i njome možete prati prozore, parkete, pločice, vrata, kuhinju...

Ako vam je šporet jako zaprljan, pospite ga navedenom otopinom, malo sačekajte i isperite.


 Za blistavost pročitajte : Savjeti za sjaj namještajaPiše: Domaće torte

Instagram