Kako da se oslobodimo tereta bolne prošlosti?Dragi moji, evo  već su  dva tjedna kako sam moju knjigu, džepni priručnik za sreću, “Život” - pustila u život. Dobivam komplimente kako mi se nije promijenio jezik izražavanja, s obzirom da vecć četvrt vijeka živim van našeg govornog područja.


Kao i par izjava gdje mi kažu da su se potpuno našli u tome što su u mojoj knjizi pročitali.

Da u knjizi ne nastupam samo kao coach ili terapeut, već kao prijatelj…

A tek divan osvrt  na moju knjigu blogerke Enise Alibalic, autorice bloga Veni Vidi Scribi!

Baš sam zahvalna!

Razlog mog pisanja je i bio u tome da probudim u čitaocu njega samoga. Mi smo cijeli život na nekakvom putu građenja našega identiteta.

Ništa nije definitivno i za sva vremena. Život može u jedan dan da se promjeni , ponekad planirano, a ponekad neplanirano. 

To iskustvo imamo svi . Nisam ja ni po čemu drugačija, niti je drugačiji bilo ko drugi , pa čak ni onaj koji  djeluje najuspješnije.
Svi svakodnevno radimo na svom identitetu i onome što smo mi.
Svjesno ili nesvjesno.


Ono što želim da poručim kroz svoju knjigu je da naš identitet nije naše socijalno i materijalno stanje, niti neki peh koji nas je snašao, ili niti neka bolest ili hendikep, kao ni država u kojoj živimo.

Naš identitet je mi lično  i naš način kako biramo da živimo!

To može biti mukotrpan put dokazivanja i traženja.
Ali je  u biti jedino važno da prihvatimo ,živimo i biramo svoj život.
Negdje duboko osjetim da tu istu sudbinu traženja i dokazivanja dijele svi  koji žele jednostavno da žive i grade svoj život na svoj način.…

Prije četiri godine sam imala priliku da u rotterdamskom pozorištu ispričam dio svoje životne priče. To mi je bilo predivno iskustvo. Naučila sam koliko je bitno biti svjestan sebe i svog života i čuti sam svoju priču, kao i i koliko je bitno čutu priču drugih.

Odjednom su moje predrasude o drugima i predrasude o meni samoj nestale.

Zbog toga želim svojom knjigom da pozovem čitaoca da kroz moju priču i razmišljajanja   vidi  sebe i da se cijeni. Da se oslobodi  tereta koji je sam sebi nametnuo ili koji mu je nametnut. 

Jer …

Svi možemo iz svog života da izvučemo što je najbolje i svi možemo raditi na sopstvenom životu.

Jer svi smo došli na ovaj svijet sa tom slobodom!

Uživajte u životu koji vam je dat ili birajte život u kome ćete uživati.

Toliko je ŽIVOT jednostavan. Detaljnije u videu koji slijedi...Piše: Vanja Beukelman Pavlović, life coach i kognitivni terapeut, autorica knjige "Život"


Rođena sam u Tuzli. Živim više od dvadeset godina u Holandiji.  Majka sam troje djece i baka jedne prekrasne djevočice. 

U našoj zemlji sam stekla diplome prosvjetnog radnika, nastavnik našeg jezika i književnosti i nastavnik predškolskog vaspitanja. 

U Holandiji sam stekla još dvije diplome Life coach i Kognitivni terapeut, čime se danas bavim. 

Pored toga sam stalna kolumnistica i stručna saradnica Arabella-Sretna žena magazina. 

A od septembra dajem časove hrvatskog jezika na “Holandskoj Poslovnoj Akademiji” Moja dosadašnja znanja i iskustva dijelom sam objedinila u svojoj knjizi 
"Život".

Ukoliko vas je Vanja isnpirisala svojim riječima i savjetima, pratite je na facebookuInstagramu i čitajte njen blogVanjinu knjigu "Život" mozete kupiti na platformi PayHip klikom na ovaj link


Instagram