Četvrta kuća u natalnoj karti - Dom, majka i porodični odnosi

Uz mnogo drugih pokazatelja, četvrto polje natala ukazuje na naš odnos prema brižnijem roditelju, uglavnom majci. Oslikava naš dom...Uz mnogo drugih pokazatelja, četvrto polje natala ukazuje na naš odnos prema brižnijem roditelju, uglavnom majci. Oslikava naš dom, porodicu, poreklo, odnos prema narodu odnosno državi u kojoj smo rođeni. Genetika, preci, nasleđe, sve je upakovano u simbolici ovog dela našeg natala. Simbol je početka ali i samog kraja našeg života. 
Ovde je zapis najranijeg detinjstva, druge polovine života kao i slika samog grobnog mesta. Početak i kraj.  Loše položene planete ovde govoriće o neskladu u porodičnim odnosima, sukobima sa majkom (roditeljem koji je bio dominantniji u detinjstvu), hroničnim problemima u vezi prostora u kome živimo, haotičnim geografskim dešavanjima.

Sledi prikaz četvrtog polja kroz znake zodijaka. Svako tumačenje je opšteg karaktera jer se celina dobija kombinacijom čitavog niza simbola.

Ovan – Majka stroga, impulsivna, gotovo vojnički orijentisanog duha i ponašanja. Svađe i sukobi u kući stalni kako u primarnoj porodici tako i u domu koji osoba stvara osim ukoliko energija ne krene drugačijim tokom kao što je recimo, građenje i često renoviranje ili se kuća smešta blizu sportskog terena, kasarne ili teretane (prostori u simbolici ovog znaka).

Bik – Kuća okružena zelenilom, često sa baštom u kojoj se uživa. Dom pun sklada, mira i u kome često svira muzika, uglavnom narodna. Odnos sa majkom je dobar i pun uzajamnog podržavanja. Majci je važno da se dete što pre osamostali i da počne da privređuje. Stalno je zabrinuta za ishranu i novčano stanje svog deteta. Preci imućni, vredni, možda čak i zemljoposednici, ali u svakom slučaju genetska nit u vidu velike želje za radom i zaradom se prenosi sa kolena na koleno.

Blizanci – Potreba da se poseduje dupla nekretnina ili da se ista deli sa bratom ili sestrom. Majka je mladolika i komunikativna. Puno je knjiga u kući i prva asocijacija na porodični dom je skladna komunikacija svih ukućana. Moguće je da je kuća pored škole, igrališta, parkinga, garaže  ili obdaništa.

Rak – Vezanost za majku, dom, porodicu, ali i državu i uopšte osećaj pripadnosti svom narodu je ponekad previše naglašen.  Težnja da se dom stvori blizu neke vode, jezera ili makar bazena. Fontana u kući nije samo estetski detalj već bitan centar harmonije i spokoja. Ako je vladar polja loše postavljen onda su moguće poplave u kući, stalno kapljanje vode, prokišnjavanje, vlaga koja nadire i koju je teško sanirati.

Lav – Kuća na brdu, u centru grada ili blizu neke važne državne ustanove. Majka kao šefica, izraženo autoritativna ili je to pak slika oca koji je brižan, majčinski orijentisan ka detetu. U kući je puno svetla, veliki prozori pa čak i zidovi u staklu jer je potreba da se samo sunce useli u dom. Nameštaj je ekstravagantan, a osećaj ponosa kad se govori o prostoru življena primetno naglašen.

Devica – Mali, ali izuzetno čist i uredan stambeni prostor. Majka je večito zabrinuta, previše brižna ili hronično bolesna. Kuća je uglavnom blizu pijace, tržnog centra, apoteke ili doma zdravlja. Ukućani su pažljivi i brižni, a opšta atmosfera je po malo sterilna jer sve, svaka stvar i sitnica moraju da budu na svom mestu. Lekova i čajeva nikad dosta pa su zalihe česta pojava u ovim domovima. Često je ovo slika osobe koja je podstanar.

Vaga – Mirno i harmonično detinjstvo. Odnos sa majkom dobar i pun poštovanja. U kući je puno lepih, umetničkih stvari i predmeta. Ne retko, u genetici postoji bar jedan značajniji umetnički talenat. Do sopstvenog krova nad glavom kroz brak ili neki drugi ugovorni proces. U okruženju i državi kao da su svi političari.

Škorpija – Česte selidbe, svađe i problemi u kući. Problematično i teško detinjstvo. Problemi da se dođe do sopstvenog doma ili se isti nasleđuje, a moguće i da se do istog dolazi uz kredit. Povrede u kući koja je uglavnom blizu neke reke, groblja ili močvare. Podzemne vode ispod kuće narušavaju zdravlje.

Strelac – Kuća u inostranstvu ili je velika, u diplomatskom delu grada, blizu ambasada ili fakulteta. Porodica je bogata i često su makar neki delovi familije u inostranstvu. Sreća i blagostanje, posebno u detinjstvu. Roditelji su široko obrazovani i često putuju.

Jarac – Stara kuća, mali i hladan prostor. Odnosi u porodici zahlađeni, bez emocija. Majka je imala težak život i nije bila sposobna da detetu pruži veći kapacitet emocija i ljubavi. Majčinstvo kao dužnost. Kuća je na planini ili u delu grada gde je pretežno staro stanovništvo. Smrt u dubokoj starosti.

Vodolija – Majka je čudna, neobična, ali inteligentna osoba. Prijateljski odnos sa njom. Stan u novoj gradnji ili u zgradi, ali na višljim spratovima. Neobično uređen stan sa najnovijim tehničkim uređajima. Moguć život sa prijateljima.

Ribe – Kuća je uglavnom pored vode, mora, bolnice, zatvora ili benzinske pumpe. Konfuzija u kući i porodičnim odnosima. Neke tajne u vezi porekla ili čak nepoznavanje jednog od roditelja. Jedan od roditelja je bolestan ili zavisnik od lekova, pića, cigareta, opijata. Ukućani su duboko religiozni ili umetnički obdareni. Ikone, slike, sveće i cveće su bitni detalji u ovakvim prostorima. Usamljenost pred kraj života.   

Piše: Silvana Đorđević

Rođena  1971. a u  svetu astrologije od devedestih godina, sada već prošlog veka. Tek nakon završene edukacije kod dvojice naših najpoznatijih astrologa Nikole Stojanovića i Predraga Petkovića, počinjem da svoje znanje koristim ne samo za sebe već i za sve one koji su na svom putu samospoznaje negde zastali i upitani za smer svog života pogledali u mom pravcu. U svom tumačenju sveta i sudbine koristim fuziju različitih pogleda iz astrološkog ugla. Vođena mudrošću da ne treba slepo verovati ničemu što nije u skladu sa sopstvenim zdravim razumom, smatram da ovu viševekovnu mudrost ne treba koristiti na sebičan način, upravljajući drugima na osnovu informacija o njihovoj prirodi već samo i isključivo radi razvoja sopstvenih kapaciteta uz stalan napor da se usavršavamo kao duše koje prolaze kroz iskustvo ljudskog života. 

Zašto smo ovde gde jesmo i koje lekcije su za nas važne? Na čemu treba raditi a šta jednostavno prepustiti višoj volji? Mnogo je pitanja i isto toliko odgovora. Astrologija pruža esenciju mudrosti a hoćemo li je mi iskoristiti i na koji način zavisi od naše slobodne volje. Da li ćemo svoj život voditi ili biti vođeni sopstvenim nesvesnim impulsima, na nama je da odlučimo a tada sve postaje lakše jer definisati cilj i sredstvo je već stepenik više na putu našeg duhovnog buđenja.  Za sve astrološke usluge i dodatne informacije Silvana je na raspolaganju na web-stranici www.zvezdenadlanu.rs i facebook-straniciKontakt e-mail: zvezdenadlanu@gmail.com

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.