Šesta kuća natalne karte: Naše poslovno okruženje, ljubimci i dužnosti

Ovaj deo natalne karte  govori o poslovnom okruženju, kolegama, našem odnosu ka poslu, te svima onima koji nam pružaju neku vrs...Ovaj deo natalne karte  govori o poslovnom okruženju, kolegama, našem odnosu ka poslu, te svima onima koji nam pružaju neku vrstu usluga (majstori, lekari, itd), stanovima koje iznajmljujemo , ali i o našem zdravlju odnosno bolestima. Ovde je i slika naše garderobe, naših kućnih ljubimaca, onih koji rade za nas i iz tog razloga veoma je važno na pravilan način protumačiti sve simbole ovog segmenta. 

Sledi uopšteni opis ovog polja po znakovima:

Ovan – Šesto polje u ovom znaku govori o mogućem radu u proizvodnji odnosno fabrici, u vojsci, sa sportistima ili je kolegijum na poslu prevashodno muškog pola. Svađe na poslu su uobičajene, a ukoliko je Mars u natalu u lošim aspektima moguće je da na radnom mestu izbije požar. Glavobolje i visoke temperature su česte a da bi osoba bila zdrava neophodno je da se bavi sportom. Domaće životinje su uglavnom muškog pola, a omiljeni kućni ljubimci su borbeni psi, vučjaci ili bilo koja druga rasa prgave naravi.  Oblačenje je sportskog ili vojničkog stila a ne retko ove osobe iscepaju svoju garderobu ili je izgore peglom. 

Bik – Ovakva pozicija ovog polja ukazuje da nam zdravlje direktno zavisi od naše ishrane. Takođe i besparica donosi bolest. Sklonost taloženja masnih naslaga u organizmu. Mogući su problemi sa grlom i štitnom žlezdom. Ova osoba ceni svoj komoditet pa joj je omiljena garderoba udobna, mekana, u etno stilu sa štrikanim detaljima. Kućni ljubimac je halapljiv, velika maza i uglavnom prekomerne kilaže. U vezi posla najveća i jedina motivacija jeste – novac. Na poslu se obavezno jede. 

Blizanci – Ovo je slika paralelnih poslova, pametnih saradnika i stalnog  protoka i razmena ideja. Transport, dokumenta, knjige mogu biti sastavni deo poslovne svakodnevnice. Rad sa decom, kolima ili uopšteno govoreći trgovina. Zapisivanje poslovnih obaveza i korišćenje telefona, faksa i  interneta je obavezujuće.  Stil oblačenja je mladalački, a neretko se čuva neki komad garderobe iz detinjstva. Majice, torbe i tašne su pune džepova ili pregrada. Sa kućnim ljubimcima se razgovara i često su to papagaji, obično u paru. Slaba tačka ovih osoba mogu biti pluća, ruke, ramena, prsti.

Rak – Porodičan posao ili je majka uticala na izbor profesije. Često je baš majka ili neki član porodice u poslovnom okruženju. Ovo je slika posla u kući bez obzira na to da li smo od svog doma napravili radni prostor ili sam posao nosimo kući. Rad sa ženama, za domaće firme, sa vodom ili je to posao socijalnog tipa. Želja da živi u blizini svog posla. Emotivno jaka vezanost za kućne ljubimce i uglavnom su to psi koji čuvaju dom. Pri izboru garderobe voli da nosi nešto što je domaćeg porekla, a žene uglavnom ističu grudi.

Lav – Ova pozicija daje jaku želju za radom u najboljim i najpoznatijim kompanijama, ali i u državnom sektoru. Otac utiče na izbor posla ili do istog dolazimo preko njega. Na poslu, ove osobe  daju svoj maksimum i uvek jure neko šefovsko mesto. Dobri su organizatori, a zdravlje im direktno zavisi od zadovoljstva poslom. Kancelarija je najčešće u centru grada ili nekom elitnom delu. Kućni ljubimac je sa pedigreom. Garderoba je skupocena i odražava stil i eleganciju.

Devica – Ovo su radne, vredne, marljive i pedantne osobe i izuzetno su cenjene u svom radnom okruženju. Posao im je jako važan i ukoliko ga nemaju energija se preokreće u pravcu narušenog zdravlja. Uslovi rada mogu narušiti ili poboljšati zdravstveno stanje. Često se na poslu nosi uniforma, a omiljena garderoba je upravo takvog stila. Vole interesantne detalje. Što se tiče kućnih ljubimaca, stalno brinu o njihovom zdravlju, da li su dobro, dovoljno i kvalitetno jeli, da li im je udobno i slično. Njihov pas obično ima svoju garderobu.

Vaga – Posao je privlačan samo ukoliko na istom vlada pravda i harmonija. Sa partnerom ulazi u poslovne poduhvate ili radi za neki bračni par. Brakom do posla ili do bračnog partnera kroz posao. Voli da radi kao deo tima, a lepi maniri i fino ponašanje se podrazumeva. Na poslu se jedu slatkiši ili su oni deo poslovnih aktivnosti. Garderoba je elegantna (za žene, ženstvena), a kućni ljubimci su pravi primerci izložbene lepote. Koža i bubrezi su slabe tačke ovih osoba. 

Škorpija – Rad sa tuđim novcem ili osoba dobije posao kad neko umre ili ode na operaciju u teškom zdravstvenom stanju. Kancelarije mogu biti u blizini reka, groblja, u suterenu ali i kao deo preduzeća za recikliranje. Moguć posao u pogrebnim uslugama ili seks šopovima. Kolege se razboljevaju, idu na operacije, uzimaju kredite ili žene, koleginice ostaju trudne. Garderoba je izazovna, zavodljiva.  Opasnost od polnih bolesti, komplikacije sa crevima. 

Strelac – Pozicija koja ukazuje na moguć rad sa strancima ili diplomatama, na fakultetu, za strane kompanije ili baš u inostranstvu. Stalna težnja za ekspanzijom  u poslovnim poduhvatima. Kancelarija je velika sa glomaznim nameštajem. Mogući problemi sa kukovima, jetrom, žuči. Garderoba se često kupi za broj veća jer osobi najviše prija komoditet i sloboda pri pokretima. Uglavnom se traži brendirana odeća ili se baš iz inostranstva donosi garderoba. Kućni ljubimci stranog porekla ili idu sa osobom u inostranstvo. 

Jarac – Teško se dolazi do posla i dugo se čeka, a samo poslovno okruženje uvek će primoravati osobu na nelagodno prilagođavanje. Loši uslovi rada, stari nameštaj, vraća se posao, neki škart je uvek prisutan. Kancelarija je hladna ili se koristi stari način grejanja, loženje. Na poslu sve ide polako, usporeno, sa mnogo teškoća. Mogući su problemi sa kožom, kostima, zubima. Hronične bolesti. Kućni ljubimci su dugovečni, uglavnom crne boje. Garderoba je jeftina, neudobna, tamne boje i nosi se veoma dugo. 

Vodolija – Česte promene posla, neretko iz IT oblasti ili imaju veze sa strujom. Jaka želja da se brzo odradi posao koji je često  neobičan, inovativan. Nervoza i stres su uobičajeni na ovom polju, a želja da se posao modernizuje gura osobu da stalno pomera i svoje lične granice izdržljivosti. Prijatelji na poslu ili kroz posao. Osetljivi su nervi, česte su psihosomatske bolesti, a alternativna medicina je pravi spas.  Garderoba je neobična, ali udobna. Sa kućnim ljubimcima odnos je vrlo prijateljski. 


Ribe – Rad noću ili u zatvorenim institucijama, bolnicama, bibliotekama, laboratorijama. Teško se dolazi do posla, a bolovanja su česta. Strah od posla ili gubitak istog. Kroz posao sreće čudne ljude, bolesne ili umetnički orijentisane. Neke tajne su uvek prisutne, prisluškivanje ili ogovaranje. Ova pozicija je vrlo nezgodna što se tiče zdravlja jer se bolesti teško dijagnostikuju, a lekari mnogo greše kad je ova osoba u pitanju. Osetljiva psiha, strahovi, fobije, teže bolesti. Kućni ljubimci se razboljevaju ili beže i nestaju, gube se.   


Piše: Silvana Đorđević

Rođena  1971. a u  svetu astrologije od devedestih godina, sada već prošlog veka. Tek nakon završene edukacije kod dvojice naših najpoznatijih astrologa Nikole Stojanovića i Predraga Petkovića, počinjem da svoje znanje koristim ne samo za sebe već i za sve one koji su na svom putu samospoznaje negde zastali i upitani za smer svog života pogledali u mom pravcu. U svom tumačenju sveta i sudbine koristim fuziju različitih pogleda iz astrološkog ugla. Vođena mudrošću da ne treba slepo verovati ničemu što nije u skladu sa sopstvenim zdravim razumom, smatram da ovu viševekovnu mudrost ne treba koristiti na sebičan način, upravljajući drugima na osnovu informacija o njihovoj prirodi već samo i isključivo radi razvoja sopstvenih kapaciteta uz stalan napor da se usavršavamo kao duše koje prolaze kroz iskustvo ljudskog života. 

Zašto smo ovde gde jesmo i koje lekcije su za nas važne? Na čemu treba raditi a šta jednostavno prepustiti višoj volji? Mnogo je pitanja i isto toliko odgovora. Astrologija pruža esenciju mudrosti a hoćemo li je mi iskoristiti i na koji način zavisi od naše slobodne volje. Da li ćemo svoj život voditi ili biti vođeni sopstvenim nesvesnim impulsima, na nama je da odlučimo a tada sve postaje lakše jer definisati cilj i sredstvo je već stepenik više na putu našeg duhovnog buđenja.  Za sve astrološke usluge i dodatne informacije Silvana je na raspolaganju na web-stranici www.zvezdenadlanu.rs i facebookKontakt e-mail: zvezdenadlanu@gmail.com

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.