Kako bez podrške drugih ostvariti svoje ciljeve?


Živimo u vremenu, probuđenih ideja, vremenu inspiracije, težnje za odgovorom; zašto baš mi u ovom fizičkom svetu? Živimo u vremenu beskonačnih pitanja, usmerenih ka unutrašnjoj spoznaji, KO SMO  MI ZAISTA, I KO MI  NISMO? Ovo je vreme RAZUMEVANJA SUŠTINE POSTOJANJA, SVIH OBLIKA ŽIVOTA. Vreme je za otvaranje, svih istina i dokaza, šta sve možemo razumeti, o sebi i o svetu. Kako možemo zavoleti ono šta jesmo i šta možemo biti. 
Svedočimo stvaranju, NOVE DUHOVNE EPOHE, sa jasnim uvidima u osvešćenim trenucima... Učestvujemo u rađanju NOVOG ŽIVOTA unutar postojećeg. Stvaraoci smo NOVE MISLI, koja pomera sve mentalne obrasce. LJUBAV doživljava procvat, kroz svoje beskonačne izraze i ovaplođuje se strastvena, moćna, procvalim mirisima, kroz srca svih onih koji teže, da prigrle snagu, njene isceliteljske moći. Svakodnevno u osećanju zahvalnosti otvaramo oči, i srca, kako bi još jednom razumeli, razloge VELIČANSTVENOG BUĐENJA!  

Ulazimo u čuda, svemogućnosti stvaranja. I bivamo sada i ovde, najmoćnije ČUDO! Učimo sebe unutrašnjem miru, kroz tišinu, koja nas vodi do njega.  Slušajući glasove tišine, prepoznajemo u sebi svetlost, čiji bljesak zaustavlja sve nedaće ove Planete. Došli smo do trenutka, kada shvatamo da nema povratka, došli smo do nivoa svesti, koja nas vodi napred, u ličnom razvoju. Ispred nas je čudesan put! Ništa ne obećava. Otvara nas za lepote izazova, magiju doživljenog... Hoćemo li napraviti prvi korak na tom PUTU? Imamo li smelosti i hrabrosti da se upustimo u životnu avanturu, te da doživimo i ogolimo svoje snove, zbog kojih i jesmo ovde. Opstali smo zahvaljujući snovima! Od samog dolaska u naša fizička tela, imali smo saznanje o vlastitoj  predodređenosti; Šta je to zbog čega još stojimo, u jednoj tački? Šta je to što nas drži zarobljene u mislima: „ HOĆU LI USPETI“? Osećamo da smo sami, i da sami želimo da otkrivamo svetove... A tako bi nam prijao nečiji topao šapat: „Hajde, kreni možeš ti to“! „ Samo kreni, divan si. Poseduješ neograničene talente i mogućnosti; 

Ovaj život je neponovljiv. Ako to ne uradiš sada, jednog dana, onog poslednjeg u tvom životu, reći ćeš samom sebi: Zašto, se onda nisam odvažio... Zašto sam sputavao sebe?“ PODRŠKA je dobrodošla, u svemu što radimo, čemu stremimo. Toliko nekada vapimo za PODRŠKOM, svojih najbližih, da saznanje o tome, da je nemamo, postaje bolno, teško da ga uopšte prihvatimo... I onda tu, u tom bolnom saznanju, ostanemo; ranjeni i nemoćni da pokrenemo svoje snove, da ostvarimo nepreglednost vizije, da dosegnemo sjaj zvezda...

Ostajemo bez sebe! Ostajemo uskraćeni za potpuni osećaj udaha života. A ŽIVOT zove: DOĐI! Ovde su tvoji snovi, ovde su tvoje slike, stihovi, sve tvoje knjige... Ovde si TI! Kreni prema onome ko jesi; i doživi sebe, u sreći i osećaju tvoje beskrajne VERE. I ne osuđuj one koji te vole. Ne zanemari im njihovu ljubav, ukoliko te ne podržavaju. Dozvoli im da budu ono ko oni jesu; Tvoja topla brižna luka, zagrljaj i kad ga ne osećaš, poslednja misao pred spavanje, za koju ne znaš; i prva jutarnja zahvalnost i molitva za tebe. Ne očekuj PODRŠKU od njih! Toliko te vole, da se isto toliko i plaše, jer ne znaju, gde je to mesto, na koje si krenuo. Oni tamo nikada nisu bili. Razumi njihov strah, koji govori : „Ja ne znam šta je to, u čega si se zagledao, ne prepoznajem sva ta mesta o kojima sanjaš... Ja ne idem sa tobom, jer je strah nadjačao, ovaj trenutak. Sve što znam je da te bezuslovno volim“. 

Tako je lako razumeti LJUBAV, kad taj osećaj ispunjava srce. I sada možemo zapitati sebe: „ Koliko je moja ŽELJA za ostvarenjem snova snažna, ako mi je neophodna podrška?“ I sada možemo zapitati sebe: „ Koliko je jasan moj CILJ, kada mu treba odobravanje, okoline“. I možemo zapitati sebe: „ Koji je moj MOTIV, ako sam zbunjen i neodlučan, da zakoračim u nova prelepa iskustva“. Te tako stavljamo sebe na test VERE I POVERENJA U ŽIVOT I NJEGOV TOK! 
Ukoliko nemamo dovoljno vere, imamo sumnju, prema onome čemu stremimo. 

Zato blagoslovimo sve što želimo, a u čemu nas niko ne podržava. Tako ćemo najpre shvatiti, koliko smo zaista rešeni, da bez bilo čije PODRŠKE, nastavimo svojim putem. Rastapajući strah, osećamo koliko smo jaki; osećamo da CILJ kome stremimo, za nas ima životni značaj. Naš CILJ je tačka, zbog koje smo došli, u svoja fizička tela. Naš cilj, će nas učiniti svemogućim izvorom životne radosti, i ljubavi. Zahvaljujući njemu, proživećemo neslućene impresije, nad ostvarenjima, koje svet nikada ne bi ugledao, da se jednom nismo otisnuli u pustolovinu, nepregledne, uzbudljive igre života. 

Zapitajmo se, šta nam znači PODRŠKA, kada ostanemo bez nje? Znači celo naše postojanje!  Budimo zahvalni, ako je nemamo; jer tada shvatamo veličinu moći, onoga ka čemu smo krenuli. Bez podrške, shvatamo koliko nam je stalo da postanemo ono što jesmo, nagrađeni, prelepim životnim manifestacijama; jer smo bili dovoljno hrabri, dovoljno smeli.... Da krenemo, putem koji smo sami birali, jer smo jednom oslušnuli glas svoga srca, osetili govor svoje duše. 

Podigli jedra svoga „broda“, i otisnuli se u pravcu svojih očekivanja, potpuno sami, potpuno srećni. Uspeli smo! 

Šta bi se desilo, da nismo pokrenuli svoj san, da se nismo usudili. Čitavog života, koji to i ne bi bio, žalili bi smo za sobom, neostvarenom, neispunjenom... Odbačenom od osećanja radosti i sreće; samo zato što nismo naišli na podršku najbližih. Zato zaboravimo, da očekujemo, podsticaj; od svoje okoline, porodice, prijatelja... Jedina osoba od koje bilo šta možemo da očekujemo, upravo sada kreira svoju životnu priču, prevazilazeći, sve što joj stoji na putu; zahvalna životu, i svome srcu; za čijim je vođstvom krenula.


Piše: Gordana Goggy Pavkov (trener ličnog rasta i razvoja po metodi Lujze Hej)

Zovem se Gordana Pavkov, živim u Novom Sadu. Još kao dete razmišljala sam o postojanju drugačijeg, lepšeg i ispunjenijeg života. Imala sam za svoje roditelje, mnoga pitanja, na koja nisam dobijala odgovore. Pitala sam se, zašto se ljudi razlikuju, i ko to određuje pravila ko će biti bogat, ko siromašan. Ko priznat i poznat, a za koga se nikad neće čuti...Verovala sam da ću jednoga dana imati odgovore. Takođe me je mučilo saznanje, koje sam stekla u detinjstvu, da moram biti kopija svojih roditelja, te udovoljavati njihovim uverenjima; šta je za mene dobro, a šta loše.  Nisam želela da prihvatim, kako su mnogi govorili, da smo začeti u grehu, da postoji, kazna, pakao…I bila sam u nedoumici, šta je Bog? Dok jednog dana misterija nije razotkrivena, saznanjem,  o veličanstvenoj moći LJUBAVI. Oduvek sam znala da želim studirati Književnost, Novinarstvo ili psihologiju. Međutim to je za moje roditelje bilo poražavajuće. Na njihov nagovor, moje studije su bile na Poljoprivrednom fakultetu; odsek -  Zaštita bilja. Nikada nisam radila u struci, samo sam želela udovoljiti drugima. Mnogo sam čitala...I vremenom donela odluku, da živim svoje talente, a ne moranja. Danas živim svoj divan ispunjen život. Iscelila sam svoje fizičko telo, zahvaljujući sjajnoj Lujzi Hej. Motivacioni sam govornik, kreator svake sekunde svog života. Uskoro na pomolu i moja knjiga...Raduje me i rad sa decom podjednako kao sa svima koji žele, da žive ono što stvarno jesu. Zahvaljujući sjajnom programu Heal Your Life, trener sam ličnog rasta i razvoja. Predavanja na razne teme, me raduju, kao i radionice, koje sam i ja svojevremeno prošla, i doživela potvrdu, da postoji svet, u kojem je moguće ostvariti svoje snove. 

Moja Facebook stranica – Gordana Pavkov   
E – mail: zogopavkov@gmail.com

Instagram