Kako se usuditi živjeti život na svoj način?

Dragi moji , j e li vam desilo da ste doživjeli neku važnu transformaciju u svom životu? Da li sada tim svojim i...

Dragi moji , je li vam desilo da ste doživjeli neku važnu transformaciju u svom životu?Da li sada tim svojim iskustvom želite i drugima pomoći


Bavite se svjesno svojim životom?


Imate uspjeha i otkrili ste kako vam neke stvari pomažu. Kao na primjer joga, meditacija ili zakon privlačenja. Puni ste snage i entuziazma. Imate osjećaj da želite svijet da probudite i prodrmate i da im pokažete kako da na pozitivan način rješavaju svoje unutarnje konflikte i probleme i da žive svoj život, na svoj način.


Kako da to postignete?

Kako da vase promjene budu vidljive za svijet oko vas?

Kada je najbolje da počnete?


Vjerujte mi ja jako dobro razumijem osjećaj koji prati sva ova pitanja.Prepoznajem zbunjenost, strah i nesigurnost kada želimo sa drugima podijeliti svoju transformaciju i napredak.

Ja sam sama prolazila kroz ove faze, ali sam se istovremeno i osvjedočila šta se može desiti kada ne sijamo punom jačinom i ne radimo šta u biti osjetimo da moramo da radimo.


Do prije šest godina sam radila sa muzem u našoj trgovini. To je bio najpraktičniji izbor u tom momentu. Moj muž je vodio veloprodaju, a ja maloprodaju. Uživala sam potpuno sa tako puno posla i bila ponosna na sebe kako sve uspjevam da kombinujem sa porodičnim životom.

Pošto je i prostor trgovine u našem vlasništvu, napravili smo si tamo drugi dom. Sve u cilju da bi posao što bolje mogao da se obavlja. Djeca bi dolazila na pauzi i poslije škole kod mene. Na moj posao. U zadnjem dijelu prodavnice samo imali uređenu sobu gdje smo svi skupa mogli ručati, djeca igrati i pisati zadaće. Naš život se sveo na posao i spavanje.Mušterije su rado dolazile u našu trgovinu, što zbog robe koju smo im nudili i stručnih savjeta moga muža oko uređenja vrta, što zbog, kako su oni sami znali reći, moje ljubaznosti. Davali smo se mušterijama 100%.


Naravno da mi je tijelo slalo signale da malo zakočim, ali nisam slušala.


Vene na nogama nisu više izdržale. Dobila sam sve probleme koje idu uz venskog bolesnika. Rane, na nogama, bolovi, losa cirkulacija.

I još gore od svega je bilo što sam takva bolesna i dalje išla šest dana u sedmici na posao. U meni je bivalo sve manje energije. Dok nisam definitivno pala.

Tada je u određenom momentu meni bilo jasno, kao da mi je neko poslao poruku , da moram da radim posao odakle i ja istovremeno dobivam energiju nazad.

Morala sam se spašavati fizički i psihički. Čitala, učila, trazila…

Postala sam pretplatnik za jedan holandski magazin koji piše o spiritualnosti, psihologiji . Jednom rječju glavna tema je “ČOVJEK”, Happinez.

Dobih novi broj i na njemu je bila tema sa velikim naslovom:

LIFE IS WHAT YOU MAKE OF IT. AND YOU’D BETTER START NOW

(Život je onakav kakvog ga sam napraviš. Bolje je da sada počneš.)


Opet sam se uvjerila da na našim životnim putevima postoje signali i saobraćaji znaci koje moramo pratiti. Radeći na sebi vremenom sam se usuđivala pokazati drugima dubinu svoje duše i moju spiritualnost.

Vremenom sam naučila moj život ispunjavati na sebi svojstven način.

Odjednom sam dobila potrebu da moram da pomažem i drugima i da im dam viziju koliko je život lijep i raznolik, ako znamo kako da ga držimo u svojim rukama. Pošto sam slijedila ono što sam stvarno želila, slijedila sam nove puteve. Postala Lifecoch, a uz put pratila i dalje signale i saobraćanje znake.

Tako danas radim samo par sati na dan.

Zatim uzmem vremena za lično usavršavanje, duševno i fizičko zdravlje, alternativnu medicinu. Uzmem vremena za dogovore sa prijateljima i šetnje u prirodi.

Put ka ovome mome današnjem načinu života nije uvijek bio bez problema. Trebalo mi je stvarno dosta vremena da iskočim iz brzog načina života i puno posla i priviknem se na mirniji način života, rada i lične transformacije.

Svoj život ispuniti na samo sebi svojstven način nije lako, zato što je pritisak društva u kome živimo veliki. Ljudi su skeptični i nepovjerljivi i vrlo rado smještaju druge u ćošak i daju mu etiketu. Ako se tome pustimo drugi lakše manipulišu nama.

Ja sam se usudila izaći iz ćoška i svjesno dati na vidjelo svoje zelje, ambicije i ljubavi.

Sreća da sam se usudila podvući crtu i početi se baviti stvarima koje su za mene od neprocjenjljive vrijednosti i istovremeno danas dobre i za druge.

Dokle god mogu opušteno s ljubavlju prema sebi da radim i da se nadgrađujem spremna sam sve svoje životne lekcije da dijelim dalje.

Stid i nesigurnost su negdje daleko iza mene.

Svjesna sam svoje moći, svoje ranjivosti i osjetljivosti.

Zato želim da stimulišem i druge da kreiraju svoj prostor i vrijeme u svom životu.

Jedan primjer kako sam ja to učinila je i e-knjiga “ Život” koja je već više od mjesec dana u prodaji i prodaje se na svim kontinentima. Osjećaj sreće koji imam od ovoga je skoro neopisiv.

Zato želim da stimulisem i druge da prošire granice svojih želja. Da također dijele svoju priču i puste je da je social media obgrli.

Ja sam sretna da sam slušala svoje srce i danas radim kao Lifecoach (životni trener) i kognitivni terapet. U ovome se svaki dan sve viseše nadgrađujem.

Sretna sam da korak po korak , iz dana u dan, postajem baš ta osoba koja je u dubini moje duše. Sve više se usuđujem pokazati ko sam ja stvarno i šta su moje životne lekcije i moja pokretačka snaga.

To želim iz sveg srca i i vama koji ovo čitate.

I vi ste došli na ovaj svijet da budete svoji i da se pokažete u svom punom sjaju.

Zato mislim da je upravo ovo momenat da napišete svoju priču.

Zato da bi druge inspirisali svojom mudrošću.

Ne ostavljajte tu svoju priču tamo negdje u zapecku i nekada za drugi put, jer mislite da nije toliko bitna ili specijalna. Svaka priča je specijalna. Hoćemo li uskoro pročitati negdje vašu priču?

Piše: Vanja Beukelman Pavlović, life coach i kognitivni terapeut, autorica knjige "Život"

Rođena sam u Tuzli. Živim više od dvadeset godina u Holandiji.  Majka sam troje   djece i baka prekrasne djevočice Dunje.  U našoj zemlji sam stekla diplome prosvjetnog radnika: nastavnik našeg jezika i književnosti i nastavnik predškolskog vaspitanja.  U Holandiji sam stekla još dvije diplome Life Coach i Kognitivni Terapeut, čime se danas bavim.   Pored toga sam stalna kolumnistica i stručna saradnica Arabella - Sretna Žena Magazina.   Od septembra 2016. dajem časove hrvatskog jezika na Holandskoj Poslovnoj AkademijiMoja dosadašnja znanja i iskustva dijelom sam objedinila u svojoj knjizi "Život"Pratite me na Facebook-u i Instagram-u za više riječi inspiracije i savjeta. Ukoliko želite kupiti moju knjigu "Život" ili se informisati za life coaching sesije putem Skype-a javite mi se na: vanja.beukelman@gmail.com ili u inbox moje Facebook stranice (Vanja-Lifecoach).

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.