Peta kuća u natalnom horoskopu - Ljubavni život, djeca, putovanja i provod

Svrha života, ali i najveća težnja svakog bića jeste upravo ostvarenje na emotivnom planu. Iz tog razloga ovo polje u natalu ...
Svrha života, ali i najveća težnja svakog bića jeste upravo ostvarenje na emotivnom planu. Iz tog razloga ovo polje u natalu  zahteva posebnu analizu. Ne pruža samo odgovor na pitanje gde je naša idealna polovina već i kakav je naš kapacitet ljubavi, koliko smo spremni i sposobni da damo jer upravo tu leži i odgovor na koji način će nam sudbina vratiti uloženo.  
Peto polje, osim ljubavnog života, opisuje i dešavanja u srednjoj školi, kurseve koje pohađamo (ili držimo), sportske aktivnosti koje upražnjavamo ali i naše prvorođeno dete, godišnje odmore, izlaske, provod, igre na sreću, vikendice, ako ih posedujemo. Analiza koja sledi je samo jedan detalj u celokupnoj slici koja je vidljiva, jedinstvena i uvek specifična za svakog posebno. Odnosi se na znak kojim počinje ovo polje u natalu, a ukoliko su tu planete ili samo polje zahvata još jedan znak, tumačenje se kombinuje sa svim činiocima.

Ovan – Da bi došli do partnera neophodna je naša inicijativa jer je ovo znak akcije. Moguć partner je na nekom sportskom terenu, u policiji, u teretani, vojsci ili na nekoj građevini. Žene su privučene momcima koji su sportski tipovi sa istaknutim mišićima, a muškarci sa ovom pozicijom vole muškobanjaste devojke, mršave, po malo svadljive. Puno je strasti u ovim vezama, ali i sukoba i čestih prekida. Što se tiče godišnjih odmora, uvek prijaju aktivne varijante, vreme i prostor koji pružaju stalnu aktivnost. Dete je aktivno, ali i sklono povređivanju (uglavnom glave).

Bik – Ljubavni partneri se sreću na mestima gde se jede (restorani) ili gde je novac (banke), u prirodi, šumi, sa sela ili je to partner koji voli da kuva i uživa u jelu. U svakom slučaju osobi je važno dobro imovinsko stanje partnera. Samo poznanstvo će verovatno biti u vreme ručka. Često je ovo pokazatelj da osoba kupuje ljubav na neki način. Srednja škola može biti ekonomska, ugostiteljska, muzička, ili se dosta daje novca za srednje obrazovanje odnosno na kurseve. Osoba za odmor bira agroturizam, a pri izboru lokacije jako je važna udobnost i kvalitet hrane. Što se tiče deteta, stalna je briga da li je dete jelo i da li ima novca, kasnije u životu. Svaki aspekt deluje dvostrano pa je ovo slika deteta koje će stalno tražiti novac od roditelja, a neretko će dolaziti kod mame ili tate na ručak.

Blizanci – U emotivnim vezama najvažnija je skladna komunikacija, a partner se često sreće na putu, u prevozu, na ulici ili u samom komšiluku. Sa detetom je takođe jako važno dobro razumevanje, a obrazovanje je nešto na čemu ćete uvek insistirati. Mogućnost za dvoje dece (često su to baš blizanci) ali i duple emotivne veze ili je partner mlađi, mladolik, voli da priča i stalno bude u komunikaciji sa svetom oko sebe, uglavnom putem telefona, kompjutera i sl. Ova osoba voli vožnju, kola, bicikl, rolere, knjige, telefone i uopšte u stalnom je pokretu, fizički i mentalno. Na godišnjem odmoru se ne miruje ili se letuje u više mesta, ali i više od jednom u toku sezone. 

Rak – Prenaglašeno emotivni, partnere često nalaze u kraju gde žive, kraj bazena ili nekog jezera. Majka je model za partnerku ili se ona meša u vezu. Zajednički život u periodu zabavljanja. Ove osobe vole da budu u kući, da srede svoj dom, tako da uopšte nemaju potrebu za spoljnim svetom kada ne moraju da izlaze. Dobri su domaćini. Majka se meša pri izboru srednje škole ili se ide u istu školu gde je i ona nekada išla. Moguća arhitektonska srednja škola. Dete je jako vezano za majku, a svaki problem pokušava da reši suzama. Letuje uglavnom u svojoj zemlji, u apartmanima koji ga podsećaju na kuću. Što se sporta tiče, voleo bi da ima teretanu u sopstvenom domu.

Lav – Što se tiče ljubavnog partnera, ovoj osobi je važno da je ta osoba uspešna i na nekom rukovodećem mestu. Idealnog partnera obično sreće leti, na godišnjem odmoru. Pri ovoj poziciji, ponos (sujeta) uglanom pokvari emotivnu sreću. Period srednje škole je uspešan i rado ga se osoba seća jer će baš tada dobijati stalne pohvale, nagrade i podršku okoline. Dete ove osobe postaje centar sveta za nju i biće hvaljeno, maženo i paženo dokle god je to moguće. Ako se osoba bavi sportom, tražiće najbolji sportski klub, elitni sport ili sportsku aktivnost koja je u tom trenutku i u toj zemlji najpopularniji.

Devica – Veze dolaze preko posla, šetajući kućnog ljubimca, u Domu Zdravlja ili na pijaci. Ovoj osobi se udvaraju oni koji joj pružaju neke usluge poput frizera, kozmetičara, majstora i slično. Mogućnost zajedničkog posla sa emotivnim partnerom. Ako postoji nezadovoljstvo emotivnim životom, osoba oboljeva. Što se tiče deteta, jako je važno da je ono zdravo, pedantno, da ima radne navike i zaposlenje. Bolešljivo dete. Hobi može da postane posao. Bavljenje sportom je isključivo zbog zdravlja, a ne takmičenja.

Vaga – Mogućnost upoznavanja partnera preko nekog (posredovanje), na svadbi, sudu ili nekoj umetničkoj manifestaciji. Ovo je pozicija emotivnog vezivanja sa nekim ko je već u braku ili je ta osoba advokat, umetnik, političar. Doživljaj emotivne veze je identičan braku. Što se tiče deteta, važno je da budu uredna, lepo vaspitana i emotivno srećna u smislu dobrog braka. Na godišnji odmor se ide uvek sa partnerom/partnerkom a nikada sam/a. Osobu privlače grupni sportovi, kursevi plesa, crtanja, glume.

Škorpija – Puno strasti u svakoj vezi pa sa tim i mogućnost trudnoće. Strast je ovde drugo ime za ljubav. Neretko, ovo je pokazatelj opsesivnih veza, ali i tragičnih gubitaka partnera. Osoba voli da putuje u arapske ili na neki način egzotične zemlje i često baš na takvim putevima privuče emotivnog partnera. Moguće operacije deteta, ali i stalan strah za njegovu/njenu bezbednost.

Strelac – Veze na fakultetu, sa strancima, u inostranstvu, diplomatama, teniserima ili sa osobama izuzetno razvijene građe. Izlasci su na mesta gde se sreću ljudi iz sveta filma, manekeni, stranci ali i na hipodrom, bioskop, teniske mečeve.  Značajne emotivne veze počinju nakon 35. godine života. Letuje se uglavnom u inostranstvu i najveća je želja da se obiđe ceo svet. Za dete, osobi je važno da završi fakultet i da ode u inostranstvo.  

Jarac – I poznijim godinama veća je sreća u ljubavi ili se osoba vezuje za starije i zrelije partnere. Mogućnost da deca dođu kasnije u životu ili je veća razlika u godinama između dece. Želja za dugim vezama koje se teško raskidaju. Patnja, tuga i trpljenje u ljubavi. Upoznavanje je zimi, za Novu godinu, na planini. Klasično srednje obrazovanje, najverovatnije gimnazija. Ova osoba voli zimu i sve njen radosti poput grudvanja i sankanja. Znak Jarca je simbol za komplekse pa su oni česti kada je ljubav u pitanju ili u periodu srednje škole.

Vodolija – Emotivne veze sa prijateljima, a posete astrolozima su uvek zbog emotivnog života. Ljubav ka astrologiji, računarima, inovacijama svakog tipa. Emotivne veze su čudne, nestalne sa naglim prekidima. Osobe privlače astrolozi, piloti, padobranci, električari, kompjuteraši, razvedeni. Poznanstva kroz kurseve. Dete je genijalnog intelekta, originalno i po nečemu uvek jedinstveno. Za mesta gde letuje bira neobične destinacije i uglavnom sam organizuje svoj godišnji odmor, bez turističke agencije.

Ribe – Sklonost ka tajnim, tajanstvenim i čudno nedefinisanim vezama. Karmičke veze, a komunikacija sa voljenim bićem često je vanvremenskog karaktera, misaona više nego verbalna. Mogućnost da partnera nađe na moru, u crkvi ili manastiru, na nekim umetničkim manifestacijama, a neretko se partner sanja pre nego što se susret stvarno dogodi. Teško do potomstva ili je dete bolešljivo, umetnički obdareno, ćutljivo. Strah za dete ili je dete usvojeno. Previše velika pa čak i nerealna očekivanja od deteta pa samim tim i razočarenja. Idealizacija onih koje vole.  Ove osobe često vole samoću, tišinu, izolaciju, cigarete, kafu pa čak i opijate.  


Piše: Silvana Đorđević

Rođena  1971. a u  svetu astrologije od devedestih godina, sada već prošlog veka. Tek nakon završene edukacije kod dvojice naših najpoznatijih astrologa Nikole Stojanovića i Predraga Petkovića, počinjem da svoje znanje koristim ne samo za sebe već i za sve one koji su na svom putu samospoznaje negde zastali i upitani za smer svog života pogledali u mom pravcu. U svom tumačenju sveta i sudbine koristim fuziju različitih pogleda iz astrološkog ugla. Vođena mudrošću da ne treba slepo verovati ničemu što nije u skladu sa sopstvenim zdravim razumom, smatram da ovu viševekovnu mudrost ne treba koristiti na sebičan način, upravljajući drugima na osnovu informacija o njihovoj prirodi već samo i isključivo radi razvoja sopstvenih kapaciteta uz stalan napor da se usavršavamo kao duše koje prolaze kroz iskustvo ljudskog života. 

Zašto smo ovde gde jesmo i koje lekcije su za nas važne? Na čemu treba raditi a šta jednostavno prepustiti višoj volji? Mnogo je pitanja i isto toliko odgovora. Astrologija pruža esenciju mudrosti a hoćemo li je mi iskoristiti i na koji način zavisi od naše slobodne volje. Da li ćemo svoj život voditi ili biti vođeni sopstvenim nesvesnim impulsima, na nama je da odlučimo a tada sve postaje lakše jer definisati cilj i sredstvo je već stepenik više na putu našeg duhovnog buđenja.  Za sve astrološke usluge i dodatne informacije Silvana je na raspolaganju na web-stranici www.zvezdenadlanu.rs i facebook-straniciKontakt e-mail: zvezdenadlanu@gmail.com

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.