Kako ostvariti svoje želje i živjeti našu bajku?Krećući se po životnoj stazi, osluškujemo razna nezadovoljstva, čujemo tihe glasove tuge i nemoći. Vapaje za željama srca, koje se ne ostvaruju. 
Okrećemo se oko sebe, kako bi smo se prepoznali u sopstvenoj veličanstvenosti, no ipak sve što dopire do nas jesu: bol, čežnja, tiha svakodnevna umiranja, nad onim što nemamo, a do čega nam je tako mnogo stalo. Posmatrači smo životne vrteške, neostvarenosti, traganja kroz pustoš, zamrle ljubavi srca. Zaslepljeni sopstvenim ograničenjima, jedva uhvatimo zračak sunca, kao molitvu i nadu, kao pruženu ruku, koju očajnički pokušavamo da uhvatimo...


U beskraju života, polako se odričemo svojih želja, umorni, zasićeni mučenjem, od strane proganjajućih misli: „ Ne možeš ti to, nije to za tebe, visoko si poleteo...Šta misliš da je život baš tebi naklonjen, odustani, izgubićeš i ovo malo što imaš...“ Stari programi, detinjstvo sa mnogobrojnim uslovljavanjima, ponovo i ponovo, vaskrsava u trenutku, kada bismo hteli, da raširimo krila i da se uzdignemo visoko, iznad oblaka i mora, iznad najviših mogućnosti...

Iznad buke uma, i svega što nam stoji na putu SOPSTVENOG OSTVARENJA.  Ukoliko smo  svoje srce lišili osećanja  ljubavi ne možemo se nadati ostvarenju ŽELJENOG! Koren ŽELJE je u ljubavi.  Iz ljubavi je potekla, u ljubavi se ostvaruje! Želje se začinju u srcima onih koji vole, čija bića  vibriraju ljubavlju. U onim srcima čija je ljubav zaodenuta, trajanjem i neprolaznošću. Neuslovljenošću i večnim postojanjem. 

Napajajmo svoja srca ljubavlju; moći koja će nas odvesti svojom magijom do svih ostvarenja, moći koja je najjače i najsnažnije osećanje! Pred ljubavlju se predajemo i puštamo je u svoja srca, kako bi smo osetili, mirise neponovljivih trenutaka, i sačuvali njihove tragove, za odlazeće vreme, u kome ćemo sa osmehom na licu, spoznati sebe, neustrašive da zavolimo ono ko jesmo i razumemo razloge napuštanja naših fizičkog tela... 
Mi smo prva ostvarena ŽELJA! Toliko smo željeni i voljeni, toliko dobrodošli, u očaravajući zagrljaj života. Ne zaboravimo nikada, koliko smo dobrodošli, sa svim lepotama i verom; da bojama naših vizija, ukrašavamo svet u kome živimo, čudesnim kreacijama...I tako smo se pronašli u svetu OSTVARENIH ŽELJA! 

Da ne postoje želje koje su ostvarene, ne bi ni nas sada bilo. Da nije verovanja da će jednom sve biti i postojati, ne bi se rodio ovaj čudesan dan. Ostvarena želja; je sunce u našim očima, prelepi poetični cvrkut ptica, omamljujući mirisi prirode u nepreglednosti njene lepote... 

Sve su to ostvarene želje srca, kojima smo svakodnevno nagrađeni. Nagrađeni smo ostvarenjem svih naših želja, kada se lepotom postojanja otvorimo da ih primimo u naša srca. Naš život zna šta nam je potrebno. I nesebično nam svakodnevno isporučuje razloge da nastavimo, putovanje u obilju. Vazduh koji udišemo, jeste naša želja, koliko smo se puta zapitali, da li bi smo opstali da ga svakodnevno ne udišemo? 

Život zaista prepoznaje naše želje, čak i onda kada ih nismo osvestili; Prepustimo se životu, naučimo da volimo sve što su njegovi darovi, a bez kojih bi se naše bivstvovanje na ovoj Planeti dovelo u pitanje! Trenutak prepoznavanja, da  postoji neko, ko sa toliko ljubavi svakodnevno vodi računa o nama, zaslužan je najvišeg oblika bezuslovne zahvalnosti! 

Krenimo u susret ostvarenja svega željenog, taj put nije dug. Obezbedimo sebi sve što želimo, uverimo sebe, u dostupnost i zaslužnost svega što svojom maštom možemo kreirati. Opustimo se u kreativnoj vizuelizaciji, dozvolimo joj da nas povede u nepreglednost svih želja, osetimo kako uživamo na tom putovanju; osetimo kako nema granica, kako je sve dostupno...

Razumimo da nam pripada sve što poželimo, samo iz jednog razloga; a on glasi: MI POSTOJIMO! Ne moramo nešto „posebno uraditi“ da bi nam bilo dato, samo se prepustimo, prelepom talasu zahvalnosti, koji nas preplavi, kada krenemo da posmatramo šta već imamo... A imamo toliko toga! Imamo sebe, svoje talente, koje kada upotrebimo, rastapamo sve mračne misli u jedno novo svetlo, koje prepoznaje večnost stvaranja, kroz inspirativne trenutke života. Svakim otkucajem naših srca budimo zahvalni! 

Osetimo kako nam telo jeca u zahvalnosti, kako se dlanovi stapaju, za molitvenu tišinu, osetimo, otvorenost DUŠE i njene ljubavi ...I očekujmo u radosti i razigranosti životne igre; ostvarenje naših ŽELJA.  Da bi smo iskusili radost ostvarene želje, ne čekajmo beskrajno dugo njen dolazak, znamo da je TU! 
Zato budimo srećni, osetimo kako za svakog ima dovoljno, neka nas to saznanje podigne , do sjaja, onog svetla kojom naša duša blista. Imamo i možemo sve! Imamo želje, imamo ostvarenje; Znamo da je sve moguće. Da, sve je moguće, sa tom mišlju započnimo dan! Umesto da razmišljamo šta nam sve treba, koliko nam nedostaje srodna duša, posao koga bismo voleli, i u kome bi smo uživali, prijatelji koji bi nam bili odani, više novca, više svega…Neka prva jutarnja misao i osećanje, bude zahvalnost, nad svim stvarima koje posedujemo. Okrenimo se oko sebe, i otkrijmo sjajna bogatstva, koja čine naše živote. Volimo sebe, svakodnevno; sve više. 

Ljubav će privući ljubav osobe o kojoj maštamo. Postanimo zaljubljeni SADA, u ovaj trenutak, pustimo muziku koja nam prija, nasmešimo se i pogledajmo se u ogledalo. Imajmo VERU, imajmo OPUŠTENOST, sa saznanjem, da sve što nam treba je upravo ovog časa krenulo ka nama. Kakvo čudo! 

Postanimo ushićeni. To stanje savršene usklađenosti, pokrenuće u nama, želju, da dajemo. Dajmo, srećni i zahvalni, onima kojima je potreban naš osmeh, ljubav, saosećanje, podelimo sa drugima ono što imamo. Tako ćemo privući sve čemu težimo. I u momentu spoznaje, da sve zaista imamo, polako će bledeti misao o tome šta nam je sve potrebno. 

Kada spontano prebacimo fokus na ŽIVOT, i njegove kreacije, kada otvorimo sva čula, kako bi smo osetili život u nama. Kada nasmejani potrčimo cvetnom livadom, i nepreglednim duginim bojama, dodamo svoju, novu nijansu života, osetićemo kako je zaista moguće postojati u bajci, koju smo sami kreirali; zajedno sa svim našim ostvarenim željama.

Piše: Gordana Goggy Pavkov (trener ličnog rasta i razvoja po metodi Lujze Hej)

Zovem se Gordana Pavkov, živim u Novom Sadu. Još kao dete razmišljala sam o postojanju drugačijeg, lepšeg i ispunjenijeg života. Imala sam za svoje roditelje, mnoga pitanja, na koja nisam dobijala odgovore. Pitala sam se, zašto se ljudi razlikuju, i ko to određuje pravila ko će biti bogat, ko siromašan. Ko priznat i poznat, a za koga se nikad neće čuti...Verovala sam da ću jednoga dana imati odgovore. Takođe me je mučilo saznanje, koje sam stekla u detinjstvu, da moram biti kopija svojih roditelja, te udovoljavati njihovim uverenjima; šta je za mene dobro, a šta loše.  Nisam želela da prihvatim, kako su mnogi govorili, da smo začeti u grehu, da postoji, kazna, pakao…I bila sam u nedoumici, šta je Bog? Dok jednog dana misterija nije razotkrivena, saznanjem,  o veličanstvenoj moći LJUBAVI. Oduvek sam znala da želim studirati Književnost, Novinarstvo ili psihologiju. Međutim to je za moje roditelje bilo poražavajuće. Na njihov nagovor, moje studije su bile na Poljoprivrednom fakultetu; odsek -  Zaštita bilja. Nikada nisam radila u struci, samo sam želela udovoljiti drugima. Mnogo sam čitala...I vremenom donela odluku, da živim svoje talente, a ne moranja. Danas živim svoj divan ispunjen život. Iscelila sam svoje fizičko telo, zahvaljujući sjajnoj Lujzi Hej. Motivacioni sam govornik, kreator svake sekunde svog života. Uskoro na pomolu i moja knjiga...Raduje me i rad sa decom podjednako kao sa svima koji žele, da žive ono što stvarno jesu. Zahvaljujući sjajnom programu Heal Your Life, trener sam ličnog rasta i razvoja. Predavanja na razne teme, me raduju, kao i radionice, koje sam i ja svojevremeno prošla, i doživela potvrdu, da postoji svet, u kojem je moguće ostvariti svoje snove. 

Moja Facebook stranica – Gordana Pavkov   
E – mail: zogopavkov@gmail.com

Instagram