Sedma kuća u horoskopu (natalnoj karti) - Kakav brak i bračnog druga ćemo imati?

08:32Jedno od najčešće upućenih pitanja astrologu jeste upravo ono vezano za ljubav, brak, partnerstvo. Prirodna ljudska potreba je usmerenost ka drugome, a u vremenu opšte otuđenosti kada smo i sami sebi nejasni i tuđi, ovo polje zahteva posebnu pažnju i analizu.


Spoznaja sopstvenih želja, težnji, sklonosti ali i kapaciteta ljubavi je prvi korak na putu ka partneru koji nam je sudbinski predodređen. Ovaj deo horoskopa takođe opisuje i jednog od naših deda ili baba, sudske procese, ugovore koje sklapamo, nas u javnosti. Sledi uopšteni opis 7. polja u natalnoj karti po znakovima. Svaka individualna priča se dopunjuje drugim pokazateljima.

Ovan – ova pozicija govori da je Ascedent u znaku Vage što ukazuje na veliku potrebu osobe da živi u partnerskom odnosu. Njoj ili njemu,  brak je izuzetno važna stavka u životu. Ne voli samoću i najveća briga biće hoće li uspeti da se ostvari kroz uspešan i srećan brak. Prirodu tog odnosa pokazaće vladar znaka Ovna, Mars. Uopšteno govoreći, ova pozicija obično daje ishitren ulazak u bračne vode i mnogo sukoba kasnije pogotovo kada odnos uđe u mirnije periode, bez uzbuđenja i svakodnevnih aktivnosti. Ovoj osobi je neophodan jak, energičan partner, onaj koji će određivati smer zajedničkog života.

Bik – ovoj osobi je važno da se uda ili oženi za nekog ko ima dosta novca, imanje, kuću i slično. Kapacitet ljubavi i pažnje koju partner pruža mora biti vrlo visok, a način na koji pokazuje ljubav neophodno je - materijalne prirode. Od partnera će se očekivati da bude magnet za novac i  virtuoz u kuhinji. Ako ne pre, ova osoba tek u braku počinje da kuva a ako je vladar ovog znaka, Venera u dobrom dostojanstvu i položaju, sasvim sigurno hranu sprema sa ljubavlju i najpre za partnera. 

Blizanci – pokazatelj mlađeg partnera ali i mogućnosti za više od jednog braka. Partner je inteligentan, mladolik, a komunikacija u braku je izuzetno važna. Moguće upoznavanje na ulici, u prevozu, na nekom kraćem putu, a moguće je i da je partner u komšiluku, u istoj ulici. U javnost se izlazi preko pisane reči.

Rak – Stambeno pitanje se rešava tek sa ulaskom u brak ili sam partner ima svoj krov nad glavom, pa on postaje zajednička imovina. Partner je naglašeno emotivan(a) i vezan(a) za dom i porodicu. Moguće je mešanje majke u partnerske veze ili muškarac traži ženu koja je veoma slična njegovoj majci, a u svakom slučaju će tražiti majčinski tretman. Tradicionalan brak.

Lav – potreba za partnerom izuzetnih kvaliteta sa kojim se osoba neprestano hvali. U brak se ulazi radi potomstva. Moguće upoznavanje na godišnjem odmoru, sportskom terenu ili prilikom izlaska, u nekom finom provodu. Stabilan i uspešan brak. Uspeh u javnosti i u sudskim procesima. Ukoliko je Sunce loše pozicionirano, partner je egocentričan i samovoljan. Žene u muževima traže očinsku figuru.

Devica – Preko posla do partnera. Često se prlika za trajnu emotivnu vezu desi tek sa zasnivanjem radnog odnosa. Osoba se teško odlučuje za klasičnu formu braka. Brak koji to u suštini i nije – brak za “papire”. Partner unosi red i disciplinu u život ove osobe jer insistira na radu i odgovornosti, a s obzirom da je Ascedent ove osobe u znaku Riba (nesređenost, zaboravnost, haotičnost) dobrobit je očigledna.  

Vaga – u emotivnom odnosu važan je sklad, estetika, lepi maniri, prefinjenost i kultura. Miran i pomirljiv bračni partner. Ako Venera nije ugrožena lošim aspektima, ovo je skladan i lep brak. Javni život je uspešan, a i sreća na sudu je izvesna. Partner može biti javna ličnost, političar, umetnik.

Škorpija – Jaka strast je preduslov za brak, a neretko se dešava i da se trudnoćom započne zajednički život. Nevolja nastaje kada se jake emocije istroše, jer se onda energija troši kroz sukobe i svađe. Partner je jaka ličnost, strastvena i ljubomorna osoba. Suđenja zbog nasledstva ili neke operacije.

Strelac – Partner je stranac, druge vere, diplomata ili se upoznaje na studijama, u inostranstvu. U svakom slučaju je visoko (samo)obrazovana, optimistična osoba. Sreća u braku i finansijska sigurnost. Putovanja u inostranstvo sa bračnim partnerom.

Jarac – Dugo se čeka na brak. Patner je stariji, ozbiljniji, malo kad se smeje i uživa. Mnogo bračnih ponuda se odbija. Vremenom, brak postaje trpljenje. Partner je ambiciozan i uspešan. Ukoliko je Saturn ugrožen partner ograničava slobodu i postaje sadista. Čak i tada agonija traje i teško dolazi do razvoda. Sudski procesi previše dugo traju ili se ponavljaju. 

Vodolija – Slobodna forma braka. Zajednički život bez “papira”. Brak sa prijateljem ili je takav odnos supružnika, pun poverenja, prijateljski. Moguć zajednički život sa osobom koja je razvedena. Partner je inteligentan, originalan i po malo neobičan. Neočekivane situacije u braku.

Ribe – Mogućnost za više brakova a osoba dugo ramišlja sa kim bi zaista mogla da ostvari zajednički život, jer u nikog nije sasvim sigurna. Idealizacija, pa razočarenje u partnera. Moguće upoznavanje preko kumova ili je partner negde daleko, na obali mora, na nekoj periferiji, u crkvi, bolnici, biblioteci. Nije retko  da partner bude umetnik, ali i čudak, pa čak i alkoholičar, narkoman i slično.  Tajno venčanje.  


Piše: Silvana Đorđević

Rođena  1971. a u  svetu astrologije od devedestih godina, sada već prošlog veka. Tek nakon završene edukacije kod dvojice naših najpoznatijih astrologa Nikole Stojanovića i Predraga Petkovića, počinjem da svoje znanje koristim ne samo za sebe već i za sve one koji su na svom putu samospoznaje negde zastali i upitani za smer svog života pogledali u mom pravcu. U svom tumačenju sveta i sudbine koristim fuziju različitih pogleda iz astrološkog ugla. Vođena mudrošću da ne treba slepo verovati ničemu što nije u skladu sa sopstvenim zdravim razumom, smatram da ovu viševekovnu mudrost ne treba koristiti na sebičan način, upravljajući drugima na osnovu informacija o njihovoj prirodi već samo i isključivo radi razvoja sopstvenih kapaciteta uz stalan napor da se usavršavamo kao duše koje prolaze kroz iskustvo ljudskog života. 

Zašto smo ovde gde jesmo i koje lekcije su za nas važne? Na čemu treba raditi a šta jednostavno prepustiti višoj volji? Mnogo je pitanja i isto toliko odgovora. Astrologija pruža esenciju mudrosti a hoćemo li je mi iskoristiti i na koji način zavisi od naše slobodne volje. Da li ćemo svoj život voditi ili biti vođeni sopstvenim nesvesnim impulsima, na nama je da odlučimo a tada sve postaje lakše jer definisati cilj i sredstvo je već stepenik više na putu našeg duhovnog buđenja.  Za sve astrološke usluge i dodatne informacije Silvana je na raspolaganju na web-stranici www.zvezdenadlanu.rs i facebookKontakt e-mail: zvezdenadlanu@gmail.com

Mogli bi vam se svidjeti i ovi članci

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, filozofije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoteraputu.