Sedma kuća u horoskopu (natalnoj karti) - Kakav brak i bračnog druga ćemo imati?

Jedno od najčešće upućenih pitanja astrologu jeste upravo ono vezano za ljubav, brak, partnerstvo. Prirodna ljudska potreba...Jedno od najčešće upućenih pitanja astrologu jeste upravo ono vezano za ljubav, brak, partnerstvo. Prirodna ljudska potreba je usmerenost ka drugome, a u vremenu opšte otuđenosti kada smo i sami sebi nejasni i tuđi, ovo polje zahteva posebnu pažnju i analizu.


Spoznaja sopstvenih želja, težnji, sklonosti ali i kapaciteta ljubavi je prvi korak na putu ka partneru koji nam je sudbinski predodređen. Ovaj deo horoskopa takođe opisuje i jednog od naših deda ili baba, sudske procese, ugovore koje sklapamo, nas u javnosti. Sledi uopšteni opis 7. polja u natalnoj karti po znakovima. Svaka individualna priča se dopunjuje drugim pokazateljima.

Ovan – ova pozicija govori da je Ascedent u znaku Vage što ukazuje na veliku potrebu osobe da živi u partnerskom odnosu. Njoj ili njemu,  brak je izuzetno važna stavka u životu. Ne voli samoću i najveća briga biće hoće li uspeti da se ostvari kroz uspešan i srećan brak. Prirodu tog odnosa pokazaće vladar znaka Ovna, Mars. Uopšteno govoreći, ova pozicija obično daje ishitren ulazak u bračne vode i mnogo sukoba kasnije pogotovo kada odnos uđe u mirnije periode, bez uzbuđenja i svakodnevnih aktivnosti. Ovoj osobi je neophodan jak, energičan partner, onaj koji će određivati smer zajedničkog života.

Bik – ovoj osobi je važno da se uda ili oženi za nekog ko ima dosta novca, imanje, kuću i slično. Kapacitet ljubavi i pažnje koju partner pruža mora biti vrlo visok, a način na koji pokazuje ljubav neophodno je - materijalne prirode. Od partnera će se očekivati da bude magnet za novac i  virtuoz u kuhinji. Ako ne pre, ova osoba tek u braku počinje da kuva a ako je vladar ovog znaka, Venera u dobrom dostojanstvu i položaju, sasvim sigurno hranu sprema sa ljubavlju i najpre za partnera. 

Blizanci – pokazatelj mlađeg partnera ali i mogućnosti za više od jednog braka. Partner je inteligentan, mladolik, a komunikacija u braku je izuzetno važna. Moguće upoznavanje na ulici, u prevozu, na nekom kraćem putu, a moguće je i da je partner u komšiluku, u istoj ulici. U javnost se izlazi preko pisane reči.

Rak – Stambeno pitanje se rešava tek sa ulaskom u brak ili sam partner ima svoj krov nad glavom, pa on postaje zajednička imovina. Partner je naglašeno emotivan(a) i vezan(a) za dom i porodicu. Moguće je mešanje majke u partnerske veze ili muškarac traži ženu koja je veoma slična njegovoj majci, a u svakom slučaju će tražiti majčinski tretman. Tradicionalan brak.

Lav – potreba za partnerom izuzetnih kvaliteta sa kojim se osoba neprestano hvali. U brak se ulazi radi potomstva. Moguće upoznavanje na godišnjem odmoru, sportskom terenu ili prilikom izlaska, u nekom finom provodu. Stabilan i uspešan brak. Uspeh u javnosti i u sudskim procesima. Ukoliko je Sunce loše pozicionirano, partner je egocentričan i samovoljan. Žene u muževima traže očinsku figuru.

Devica – Preko posla do partnera. Često se prlika za trajnu emotivnu vezu desi tek sa zasnivanjem radnog odnosa. Osoba se teško odlučuje za klasičnu formu braka. Brak koji to u suštini i nije – brak za “papire”. Partner unosi red i disciplinu u život ove osobe jer insistira na radu i odgovornosti, a s obzirom da je Ascedent ove osobe u znaku Riba (nesređenost, zaboravnost, haotičnost) dobrobit je očigledna.  

Vaga – u emotivnom odnosu važan je sklad, estetika, lepi maniri, prefinjenost i kultura. Miran i pomirljiv bračni partner. Ako Venera nije ugrožena lošim aspektima, ovo je skladan i lep brak. Javni život je uspešan, a i sreća na sudu je izvesna. Partner može biti javna ličnost, političar, umetnik.

Škorpija – Jaka strast je preduslov za brak, a neretko se dešava i da se trudnoćom započne zajednički život. Nevolja nastaje kada se jake emocije istroše, jer se onda energija troši kroz sukobe i svađe. Partner je jaka ličnost, strastvena i ljubomorna osoba. Suđenja zbog nasledstva ili neke operacije.

Strelac – Partner je stranac, druge vere, diplomata ili se upoznaje na studijama, u inostranstvu. U svakom slučaju je visoko (samo)obrazovana, optimistična osoba. Sreća u braku i finansijska sigurnost. Putovanja u inostranstvo sa bračnim partnerom.

Jarac – Dugo se čeka na brak. Patner je stariji, ozbiljniji, malo kad se smeje i uživa. Mnogo bračnih ponuda se odbija. Vremenom, brak postaje trpljenje. Partner je ambiciozan i uspešan. Ukoliko je Saturn ugrožen partner ograničava slobodu i postaje sadista. Čak i tada agonija traje i teško dolazi do razvoda. Sudski procesi previše dugo traju ili se ponavljaju. 

Vodolija – Slobodna forma braka. Zajednički život bez “papira”. Brak sa prijateljem ili je takav odnos supružnika, pun poverenja, prijateljski. Moguć zajednički život sa osobom koja je razvedena. Partner je inteligentan, originalan i po malo neobičan. Neočekivane situacije u braku.

Ribe – Mogućnost za više brakova a osoba dugo ramišlja sa kim bi zaista mogla da ostvari zajednički život, jer u nikog nije sasvim sigurna. Idealizacija, pa razočarenje u partnera. Moguće upoznavanje preko kumova ili je partner negde daleko, na obali mora, na nekoj periferiji, u crkvi, bolnici, biblioteci. Nije retko  da partner bude umetnik, ali i čudak, pa čak i alkoholičar, narkoman i slično.  Tajno venčanje.  


Piše: Silvana Đorđević

Rođena  1971. a u  svetu astrologije od devedestih godina, sada već prošlog veka. Tek nakon završene edukacije kod dvojice naših najpoznatijih astrologa Nikole Stojanovića i Predraga Petkovića, počinjem da svoje znanje koristim ne samo za sebe već i za sve one koji su na svom putu samospoznaje negde zastali i upitani za smer svog života pogledali u mom pravcu. U svom tumačenju sveta i sudbine koristim fuziju različitih pogleda iz astrološkog ugla. Vođena mudrošću da ne treba slepo verovati ničemu što nije u skladu sa sopstvenim zdravim razumom, smatram da ovu viševekovnu mudrost ne treba koristiti na sebičan način, upravljajući drugima na osnovu informacija o njihovoj prirodi već samo i isključivo radi razvoja sopstvenih kapaciteta uz stalan napor da se usavršavamo kao duše koje prolaze kroz iskustvo ljudskog života. 

Zašto smo ovde gde jesmo i koje lekcije su za nas važne? Na čemu treba raditi a šta jednostavno prepustiti višoj volji? Mnogo je pitanja i isto toliko odgovora. Astrologija pruža esenciju mudrosti a hoćemo li je mi iskoristiti i na koji način zavisi od naše slobodne volje. Da li ćemo svoj život voditi ili biti vođeni sopstvenim nesvesnim impulsima, na nama je da odlučimo a tada sve postaje lakše jer definisati cilj i sredstvo je već stepenik više na putu našeg duhovnog buđenja.  Za sve astrološke usluge i dodatne informacije Silvana je na raspolaganju na web-stranici www.zvezdenadlanu.rs i facebookKontakt e-mail: zvezdenadlanu@gmail.com

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.