Kako koristiti zakon privlačenja i afirmacije kada osjećate da vam je sve krenulo nizbrdo u životu?

Skoro godinu dana dajem jednoj grupi treninge, kako da na najkonkretniji način koriste Zakon privlačenja. Ovo je bila jedna ...
Skoro godinu dana dajem jednoj grupi treninge, kako da na najkonkretniji način koriste Zakon privlačenja.
Ovo je bila jedna od tema: Negativna spirala!
Svi prepoznajemo ovaj osjećaj. 

Na primjer; ustanemo ujutro na lijevu nogu. To isto jutro prospemo kafu po stolu, pa zaboravimo ključeve…
I tako nam ide sve protiv nas i  sve je više dokaza da je život, da izvinite na izrazu, jedno veliko sranje…

Tada se nalazimo na jako niskoj energetskoj frekvenciji. I svijet ostaje da nam i dalje  daje dokaze o našoj negativnoj viziji…

Zakon privlačenja radi uvijek i on preslikava tačno ono što mi vjerujemo!Kako onda okrenuti drugi list, ako se nalazimo na tako niskoj frekvenciji?
1.    Ne uzimajte stvari puno lično 
Vjerovali ili ne ali svijet ili Univerzum ne želi da nas zafrkava. 
Po svoj literaturi koju čitam o Zakonu privlačenja, on nam samo reflektuje onu energiju u kojoj se trenutno nalazimo, ono u šta vjerujemo i ono čemu dajemo pažnju. 
Tako da ako uzimamo situaciju puno lično i zbog toga budemo još više ljuti, protivimo tome, tako samo kreiramo još više to što ne želimo.
Oslobodite se što prije misli i negativnog osjećaja ljutnje ili straha koji vas nervira.
Dajte pažnju onome što zaista želite, onako kako želite da se osjećate i šta želite da doživite.
2.    Probajte vidjeti humor u situaciji koja vas je zadesila
Ako smo u stanju nasmijati se svojoj prolivenoj kafi ili zaboravljenim ključevima, onda se automatski cijela situacija okreće za 180 stepeni.
Tako možemo lakše dalje da kreirati što želimo.
3.    Koristite pozitivne afirmacije
Izbor je na nama samima. Koristimo pozitivne afirmacije kako bi svoja razmišljanja usmjerili na ono što želimo.
Pozitivne afirmacije su činjenice onoga što želimo u pozitivnom smislu.
Koristi pozitivne afirmacije moramo koristiti bez negacija i obavezno u sadašnjem vremenu.
Iz svog iskustva mogu garantovati rezultat, ako tačno ukažete na ono što vas usrećuje ili što volite.

Par primjera afirmacija:
“Ja volim da se susrećem sa divnim osobama”
“Ja sam puna zadovoljstva”
“Ja sam unikatni primjer mog božanskog bića”
“Ja želim jako rado posao koji volim”

Osjetite sve što govorite. Pustite svim pozitivnim afirmacijama da vam pomognu da se osjećate onako kako  želite da se osjećate.
Da pojasnim, riječi koje izgovarate su samo pomagala.
Radi se o energiji koja vas hrani dok izgovarate riječi.
Da bi privukli što želite, morate osjetiti esenciju i dozvoliti da ta energija prođe kroz vaše tijelo.     4. Nađite nešto za što ste zahvalani 
Ako se nalazite duže vremena u negativnoj spirali ili vam je u ovom momentu jako teško, vjerovatno vam izgleda teško okrenuti se za 180 stepeni i povećati svoju frekvenciju.
Tada je najbolje prisjetiti se već doživljenog osjećaja koje možete ponovo vratiti.
Zahvalnost je na istoj liniji  kao i poštovati i cijeniti.
Poštujte i cijenite ono što imate. Uvijek postoji nešto što možete cijeniti i poštovati ma koliko vam neka situacija izgledala beznadežna.
Cijenite činjenicu da je sunčano ili da kiša pada.  Cijenite vrijeme da živite u vremenu gdje možete jako puno informacija naći preko interneta, jako puno prijatelja preko Face Book-a i Skyp-a
Gledajte ono što vam se sviđa, što vas čini sretnim.

5. Pitajte se šta možete naučiti iz svoje situacije
Kada pokušate da otkrijete šta je namjera neke teške situacije koja vas je zadesila, automatski ste se popeli na najviši frekvencijski stepenik.
Odmah izlazite iz uloge žrtve i uzimate vodstvo u svoje ruke.
Jedan moj primjer. Kada sam došla ovdje u Holandiju ni jedna od moje dvije stečene diplome mi nije ništa značila. Mogla sam počupati svu svoju kosu od ljutnje i očaja. Moja energetska frekvencija je bila na minimumu. Onda sam se bukvalno našla na jednom raskršću i čekajući da se opet upali zeleno svjetlo, pitala sam sebe šta sad iz ove svoje situacije moram da naučim.
Napravila sam svoj lični test. Tražila studij slavistike za Holanđane, kao normalan nastavak mojih diploma. Ali sve mi je izgledalo nedostupno. Odjednom se zaustavih  na informaciji o studiju Lifecoach. To je i bio definitivan izbor. 
Naučila sam da ništa ne mora da bude definitivno. Da promjene uvijek mogu da se urade.
Moja energija je počela ponovo da nadolazi. Dobila sam ponovo snagu i volju, a studij i posao kojim se sada bavim još više odgovara meni i mom karakteru.

      6. Počnite dan dobro 
Poznata vam je izreka: ”Bolje spriječiti nego liječiti”
Odlučite se unaprijed šta želite da doživite. Počnite sa pozitivnom afirmacijom koja na vas dobro djeluje i od koje se osjećate dobro.
Afirmacija koja vam daje energiju i koja vas usrećuje. Koristite to kao polaznu tačku.
Vi možete uvijek izabrati i usmjeravati pažnju na ono što vam daje ljepši osjećaj. Pa na taj način privlačite osjećaje i osobe.

Život je božiji izvor kojeg smo mi također dio!

Želite li  i vi trening za korištenje Zakona privlačenja, možete mi se javiti za dalje informacije na mojoj facebook stranici.

Piše: Vanja Beukelman Pavlović, life coach i kognitivni terapeut, autorica knjige "Život"

Rođena sam u Tuzli. Živim više od dvadeset godina u Holandiji.  Majka sam troje   djece i baka prekrasne djevočice Dunje.  U našoj zemlji sam stekla diplome prosvjetnog radnika: nastavnik našeg jezika i književnosti i nastavnik predškolskog vaspitanja.  U Holandiji sam stekla još dvije diplome Life Coach i Kognitivni Terapeut, čime se danas bavim.   Pored toga sam stalna kolumnistica i stručna saradnica Arabella - Sretna Žena Magazina.   Od septembra 2016. dajem časove hrvatskog jezika na Holandskoj Poslovnoj AkademijiMoja dosadašnja znanja i iskustva dijelom sam objedinila u svojoj knjizi "Život"Pratite me na Facebook-u i Instagram-u za više riječi inspiracije i savjeta. Ukoliko želite kupiti moju knjigu "Život" ili se informisati za life coaching sesije putem Skype-a javite mi se na: vanja.beukelman@gmail.com ili u inbox moje Facebook stranice (Vanja-Lifecoach).

DRUGIMA SE SVIDJELO I...

0 komentari

Napomena:

Sadržaj na ovom magazinu je informativnog i motivacijskog karaktera. Namjera nam je da upoznamo čitatelje sa različitim pravcima nove sociološke misli, pozitivne pishologije i duhovnosti. Sadržaj u ovom tekstu nije zamjena za stručni medicinski savjet - ukoliko imate ozbiljnih psiholoških problema, obratite se liječniku i/li psihoterapeutu.