Kada se jedna vrata zatvore, druga se otvore    U  životu kada pomislite da nema rešenja i kada pomislite da za vas nema izlaza iz situacije u kojoj se trenutno nalazite, pojave se neke nove stvari, neke nove ideje, kako i kuda dalje. Ono što je u tom trenutku najvažnije je da malo zastanete, umirite svoj duh i telo, da možete da čujete šta vam život poručuje, da možete da vidite koji vam se putevi otvaraju i da pri tome osetite snagu da vi morate i možete dalje. Jer kao što ona poznata izreka kaže: "Kada se jedna vrata zatvore, druga se vrata otvore." Važno je samo da ne ostanete dugo zagledani u zatvorena vrata.


    Samo napred, korak po korak, smireno, otvaraće vam se putevi, poslovi, ideje samo ukoliko uključite sva svoja čula i ukoliko budete spremni, ne da slušate, već da čujete poruke koje će vam stizati sa svih strana. Morate verovati da, Bog ima za vas nešto novo, nešto bolje, nešto što pripada samo vama. Samo sa takvom verom i sa takvim stavom vi možete napred, sve drugo može da vas koči, da vam zatvara oči od novih prilika, da vam sve izgleda daleko i nedostižno. Morate verovati da je sve dobro u vašem životu i da će sve ići od boljeg ka najboljem, da je Bog uz vas i da vam uvek pomaže.

  

Samo sa takvim polaznim stavom možete nastaviti dalje. Kao što rekoh, kada sa nečim završite u svom životu, prihvatite to potpuno i recite tome zbogom. Sve dok ne donesete potpunu odluku, uredu je boriti se i vraćati na tu stvar, ali kada je odluka donešena i kada je stavljena tačka, onda je tome kraj u svakom pogledu. Sve što ste u to uložili, dali, žrtvovali, pričali ama baš sve odmah zaboravite i oprostite i sebi i drugima. Znači to je kraj. Svako podsećanje, vam ne da mira, vraća vas unazad, budi sećanja, ljuti i plaši, a to vas, sve, samo koči da napravite nove korake u životu.
   
Novi dan, nova nedelja, novi početak. S verom da je sve dobro i da će biti bolje, idite napred. Pokucajta na vrata i recite: "Dobar dan živote, stigao sam." Spremno zakoračite u nove izazove i nova iskustva. Možda ćete  sada sa novim lekcijama koje ste dobili u životu, videti i nešto dobro u onome što vam se nekada činilo kao veliki problem. 


Poradite na sebi, otvoreno sebi priznajte ko ste, šta ste i koliko ste spremni da se date, a da pri tome ne patite i ne izgarate u poslu i svemu onome što čini  sliku vašeg  života. 

Samo još nešto upamtite, da se u životu ništa ne događa bez razloga, a uvek verujte da je to za vaše veće dobro. Kada tako razmišljate, vi ste tada na vibraciji privlačenja ljudi, stvari i događaja koji mogu samo da vam pomognu da spremno otvorite vrata koja su pred vama. Važno je da sebe uverite da vi posedujete ključ od divne budućnosti i da  verujete da je sve u životu moguće.

Piše: Gordana Maksimović

Ja sam Gordana Maksimovic, po vokaciji sam dipl.defektolog, master logoped, motivaciski govornik i life caoch. Sve to zajedno,čini divan sklad kako u poslovnom, tako i u privatnom životu.Inače autor sam jednog jako praćenog bloga, kao i You Tube kanala "MIRIS POZITIVNOG DUHA i facebook-stranice, koji su jako motivirajući i inspirišu me da dalje radim,objavljujem i produbljujem svoja znanja,sa željom da sve to podelim sa vama .Nadam se da ćete u svemu što pišem prepoznati moju želju,da shvatite koliko je ovaj život vredan i koliko ga možete lepo živeti.Ja živim svoju bajku i uživam u njoj.Želim vama vašu bajku ali tu bajku kreirate vi sami.Želim vam,da vaša kreacije bude vaš izbor,da vaša životna priča i vaša realnost postane vaša bajka.Jer život zaista jeste bajka ...a mudra i pametna žena prvo radi na sebi da bi i ona i svi oko nje lepo živeli i uživali. 

Instagram