Zakonom privlačenje do sreće i uspjehaKako misliš to ti se i dešava! Jako lako rečeno i još lakše ako je sprovedeno. O čemu se u stvari ovaj puta radi?

Ja već tri godine pišem za ovaj divni magazin. Sasvim slučajno tada čujem od svog oca da je u Tuzli osnovan novi ženski magazin gdje je on počeo da piše kao psiholog o traumi i anksioznosti.
Meni je već par godina bila želja da sva svoja nova učenja na području lifecoachinga pišem na svom maternjem jeziku. Počela sam da maštam i zamišljam da i ja pišem za taj magazin. Hodala sedmicu dana sa brojem telefona jedne od urednica, da bi se na kraju odlučila da nazovem i pitam imaju li interesa za moje članke. Tako je to počelo.


Urednice su divne ambiciozne mlade žene koje same svojim načiom života i vođenja magazina unose sasvim jedan novi svježi talas osvješćenosti u našu zajedničku Bosnu. Osvješćenosti koja je oličenje novoga modernog vremena. I to se potpuno poklopilo sa mojim shvatanjima i načinom života koje ja ovdje na zapadu živim.
Naša poslovna saradnja se pretvorila i u jako lijepo prijateljstvo.Tako sarađujemo već par godina na relaciji Indija-Bosna-Holandija.
Glavna urednica živi u Indiji, tri urednice žive u Bosni i ja kao stručni saradnik u Holandiji. 

Razmjenjujemo i upoređujemo iskustva. Otkrivamo nova saznanja i bogatimo se. Osjećamo se slobodne i sretne bez obzira gdje se nalazimo. 
Naša saradnja je prvo počela virtualno, pa tek na kraju lično. Nema više granica ni za prijateljstva ni za iskustva ni za učenja ni za lične uspjehe. To nam je iz dana u dan zaključak.


Glavnoj urednici Danijeli Jokić Vaislay također life coach-u, je već više od godinu dana bila ogromna želja da svoja istočna i zapadna iskustva koja imaju korijene u našoj Bosni  podijelimo dalje. Da dijelimo i širimo naš entuzijazam i sreću koju otkrivamo spoznajom da su došla takva vremena da je puno više moguće nego što mislimo da jeste.

San nas dvije, naša ogromna želja i volja, naša maštanja i misli o tome se sinoć ostvario.
Ovdje u Rotterdamu smo Danijela i ja održale našu radionicu pod nazivom “Iluzija o sreći”.

Radionica nam je potpuno uspjela. Naša holandska publika nas je slušala bez daha i učestvovala otvorenog srca.Granice za međusobno razumijevanje stvarno više ne postoje.  Jedino što svako treba da uradi je da sam za sebe smakne te granice koje nam čudni ljudi iz nekih čudnih razloga kreiraju. 
Novo vrijeme briše granice, daje slobodu da budemo svoji i da to sa ponosom istaknemo i djelimo.

Danijela i ja smo sinoć pričale i diskutovale sa našom publikom o sreći…
Sreća nema ni naciju ni vjeru ni granice.
A Danijela i ja smo našom vizijom i zakonom privlačenja privukle svoj san koji nas je usrećio.Piše: Vanja Beukelman Pavlović, life coach i kognitivni terapeut, autorica knjige "Život"

Rođena sam u Tuzli. Živim više od dvadeset godina u Holandiji.  Majka sam troje djece i baka jedne prekrasne djevočice.  

U našoj zemlji sam stekla diplome prosvjetnog radnika, nastavnik našeg jezika i književnosti i nastavnik predškolskog vaspitanja.  

U Holandiji sam stekla još dvije diplome Life coach i Kognitivni terapeut, čime se danas bavim.  

Pored toga sam stalna kolumnistica i stručna saradnica Arabella-Sretna žena magazina.  

Od septembra 2016. dajem časove hrvatskog jezika na “Holandskoj Poslovnoj Akademiji”. 

Moja dosadašnja znanja i iskustva dijelom sam objedinila u svojoj knjizi "Život". 

Pratite Vanju na facebook-uInstagramu i čitajte njen blog za više riječi inspiracije i savjeta. Vanjinu knjgu Život mozete kupiti klikom na ovaj link.

Instagram