BOŽE ZAŠTO MI DAJEŠ TOLIKO SNAGE?  Često se pitate, gde li je Bog kada vam je teško, kada posustajete i kada ne videte kako dalje, kojim putem i kuda, kada osetite da ste nemoćni, kada vam treba snaga, vera, jer ste je na tom putu polako gubili. Ponekad vam se učini kako vam Bog u jednom trenu da, tako mnogo, kada svoju veru možete čak i posuditi drugima, kada osetite da sa tolikom dobijenom snagom i verom možete da poletite, pitate se na šta li me to Bog priprema? Zašto me toliko osnažuje? Šta li mi to život nosi? Da li sam spremna za to?

  Mnoga pitanja će se pojaviti u jednom trenutku, ali nećete znati odgovor. Samo znajte da je Bog sa vama uvek i da svako u životu dobije onoliko koliko može da nosi na svojim leđima i onoliko koliko njegovo srce može da podnese.

  Život je za vas uvek bio bajka. Da dobro ste čuli, za vas. Bajku ste pravili i za ljude oko vas. Živeli ste bajku, a da li je to zaista tako bilo, a to ne znam, ali znam da u šta verujete to i živite. Tako da ako ste u tu bajku poverovali vi ste je zaista i živeli. Možda ste ponekada i osetili da ste vi kreator nje  i nosilac svih uloga, a u životu ih zaista ima mnogo.Želeli ste da u njoj sve bude u najboljem redu, ta snažna želja vas je toliko opila, da niste ni videli da postoje i drugi ljudi oko vas, da i oni moraju da doprinose bajci. Možda ste se povremeno i osvešćivali, ali želja za mirom, srećom i skladnom porodicom je bila jača, po cenu sopstvenog izgaranja. Ali i u svakoj bajci ima neverovatnih obrta.

     Dođe dan u životu kada je buđenje neminovno, kada se otvaraju i oči i duša. Kada srce i duša grčevito traže spas jedno u drugom. Kada srce zaigra, kada duša uzdiše. Njihov ples te goni da se zamisliš, puno razmišljaš i staviš karte na sto. Od toga ti zavisi da li ćeš opstati ili odustati. Otvori se za sve, ama baš za sve. Pusti suze neka ti isperu dušu, neka ti operu oči, da bolje osetiš i da bolje vidiš. Vreme je ne trebe više čekati, lagati sebe da je sve u najboljem redu. Nije, sigurno nije jer vam to govori i vaša intuicija već duže vreme. Ali niste spremni da je čujete jer vas plaši.

   Nema više straha, ni od čega, otvoreno jasno, glasno recite šta imate. Poštenije je tako nego da vas boli i da vaše srce krvari. Recite da znate ko ste i da znate ko su i da se maske spuštaju. Recite da svi imate pravo na reči koje trebaju da budu jasne, glasne i prave. Dosta je bilo, sebičluka, zahtevajte sve ono što mislite i verujete da ste zaslužili i da vam po svim zakonima pripada. 

Nemojte više glumiti naivnost, jer naivni nikakada niste bili. Svesno ste prihvatili takav život, ali na žalost za dobrobit drugih, a ne radi sebe. To je bila vaša nesebičnost, ali na žalost to je bilo nepošteno prema vama. Drugi su prihvatili, rado, to što ste im nudili. Pa kako i ne bi. Toliko dobroga, iskrenog, toliko nesebičnog davanja drugima može samo da prija. A kako je vama? Da rećićete, pa ja sam bila srećna. Kako to? Verujem da je tako jer vas je sreća drugih, činila srećnom. Dobar si ti čovek, ali nisi dobar za sebe. 

Zato su i došli ovi dani kada se sređiuju računi i kada vidite da ste u preplati, a srce vam prazno. I opet će te reći, ma neka ja ću se lako podići, jer znam kako, ja to mogu, ja to moram. I dićićete se i šta opet isto. Dosta je više! Pametni ste, sposobni za sve što želite u životu. Ne stavljajte sebe u drugi plan, ne peglajte život da bi drugi uživali, a vi dobijali samo mrvice toga. Ustani, i reci dosta je bilo! Ustani i reci kao odlučna, pametna i osnažena žena. Dosta je bilo, ne može više ovako!

   To što budete rekli i uradite. Budite jaki na tom putu, jer taj put je pravi. Dali ste puno, bez rezerve, bez zadnjih namera sa verom u bolje i verom da je to što radite za opšte dobro. I jeste bilo neko vreme, ali dokle? Kada bi neko rekao dosta je? Pusti ja ću! Kada? Nikada, verujte nikada. Svi bi se samo posklonili i pustili ženu lavicu i da se umori, ali isto tako pustili i da se odmori jer lavica može biti jako ljuta. I onda sve iz početka. Brzo su svi shvatili ko ste i koliko možete. Svi to umeju lepo da iskoriste i i izvuku iz vas.A u tim trenucima ste bili naivni, a oni mudri. Ali sve se menja. 

Žena koja je na svojim leđima nosila nazovi bajku, ta ista žena zna i može dalje i onda kada karte budu bačene na sto i sve bude razotkriveno. E, tu je sad tvoja prednost. Šta tada biva? Lavica se brzo dočepa na noge i skoči jer je navikla da može, šta biva sa onima oko nje, onima kojima je posuđivala bezrezervno i snagu i veru i sve što se od nje očekivalo i sve što je ona  sama  nudila? Na žalost, ukoliko ih ona ne povede sa sobom, ostaju zauvek tamo gde ih ona i  ostavi. Zato biraj sa kime i kako ćeš dalje. Biraj jer možeš da biraš. Biraj jer te je život naučio da možeš. Ne pristaj na malo jer malo ne zaslužuješ. Ne pristaj na mrvice, jer to ne hrani lavicu. Ne biraj slabiće i kukavice jer oni ne mogu da prate lavicu. Biraj spram sebe, jaku, odgovornu, snažnu i nesebičnu osobu koja može da te prati na tvom putu pozitivnog duha.

  Sada sigurno znate zašto vam Bog šalje toliko snage, zato što zna da će vam trebati. Zato što zna da bez toga, teško da možete dalje. Bog je milostiv i ne zaboravlja vas nikada i ne ostavlja same. Budite zahvalni na tome i verujte da je sve dobro i biće još bolje, a pri tome uvek stavite sebe na prvo mesto.Tek tada ćete biti sigurni da ste spremni i da date, ali i da uzmete ono što vam zaista i pripada.


Piše: Gordana MaksimovićJa sam Gordana Maksimovic, po vokaciji sam dipl.defektolog, master logoped, motivaciski govornik i life caoch. Sve to zajedno,čini divan sklad kako u poslovnom, tako i u privatnom životu.Inače autor sam jednog jako praćenog bloga, kao i You Tube kanala "MIRIS POZITIVNOG DUHA i facebook-stranice, koji su jako motivirajući i inspirišu me da dalje radim,objavljujem i produbljujem svoja znanja,sa željom da sve to podelim sa vama .Nadam se da ćete u svemu što pišem prepoznati moju želju,da shvatite koliko je ovaj život vredan i koliko ga možete lepo živeti.Ja živim svoju bajku i uživam u njoj.Želim vama vašu bajku ali tu bajku kreirate vi sami.Želim vam,da vaša kreacije bude vaš izbor,da vaša životna priča i vaša realnost postane vaša bajka.Jer život zaista jeste bajka ...a mudra i pametna žena prvo radi na sebi da bi i ona i svi oko nje lepo živeli i uživali. 

Instagram